Cobie Smulders: Berpikir topless memberi inspirasi kepada saya untuk membuka pertempuran kanser saya

Cobie Smulders berkata bahawa posing topless membantunya membuka perarakannya dengan kanser ovari.

Bintang bekas bintang “How to Met Your Mother” yang berusia 34 tahun itu menulis sebuah esei yang terang di Lenny Letter, mendedahkan bahawa pemotretan Mei 2015 beliau untuk majalah Kesihatan Wanita mengilhamkannya untuk memikirkan apa yang telah dialami oleh tubuhnya beberapa tahun sebelum.

“Saya berdiri di hadapan lensa kamera yang memegang payudara saya, semua ketika cuba kelihatan tidak seksi tetapi yakin, tidak menggembirakan tetapi bersikap positif,” tulis Smulders, yang telah didiagnosis dengan kanser ovari pada usia 25, semasa musim ketiga “HIMYM . “

Cobie Smulders
Pelakon Cobie Smulders menghadiri “Jack Reacher: Never Go Back” Berlin perdana pada 21 Oktober 2016.Getty Images

“Semuanya membuat saya mula berfikir tentang badan ini yang saya masuk dan apa yang telah melalui. Dan tiba-tiba jemputan aneh ini menjadi peluang untuk berkongsi beberapa pandangan dari pengalaman saya didiagnosis dengan, menerima rawatan untuk, dan akhirnya belajar untuk menyembuhkan kanser saya. “

Smulders, yang menggambarkan Marvel Comics superhero Maria Hill dalam filem “Avengers”, ditayangkan untuk foto hanya enam minggu selepas melahirkan anak perempuan keduanya.

Cobie Smulders on cover of Women's Health
Cobie Smulders di kulit Kesihatan Wanita pada tahun 2015Kesihatan wanita

Walaupun aktres, yang menikah dengan bekas bintang “Saturday Night Live”, Taran Killam, membuat penonton televisyen ketawa setiap minggu, di belakang tabir kanser telah mengambil “mental, fizikal dan emosi keseluruhannya”.

BERKAITAN: Shannen Doherty membuka kanser: ‘Ia meruntuhkan awak dan membina anda’

“Sekiranya ovari anda penuh dengan folikel muda, sel-sel kanser telah mengatasi saya, mengancam untuk menamatkan kesuburan saya dan berpotensi hidup saya,” katanya..

Dia bersungguh-sungguh cuba meditasi, akupunktur, yoga dan apa sahaja yang mungkin dapat membantu menyembuhkan tubuhnya. Selepas dua tahun yang menakutkan dan “pembedahan yang banyak,” Smulders mendapat bil kesihatan yang bersih.

“Terima kasih, bersyukur, kanser tidak mendapat yang terbaik daripada saya,” tulis Smulders. “Yang terbaik saya sekarang tinggal di dalam dua wanita kecil saya, gadis kecil saya cukup bernasib baik untuk dapat membuat badan saya sendiri.”

Tetapi penembusan penutup yang menimpa itu membuatkan aktres sedar bahawa dia “bertugas” untuk bercakap dengan wanita lain mengenai kanser ovari.

“Saya berasa begitu bertenaga untuk membuka dialog ini dan belajar dari satu sama lain,” tulisnya.

Bacalah esai penuh Smulders di Lenny Letter.