Cheryl Tiegs mengkritik SI untuk penampilan Ashley Graham yang lengkap: ‘Saya tidak fikir ia sihat’

Walaupun ramai yang memuji Sports Illustrated kerana meletakkan model penuh Ashley Graham pada penutup Terbitan Swimsuit tahun ini, bekas covergirl SI baju renang Cheryl Tiegs jelas bukan salah seorang daripada mereka.

cheryl-tiegs-SI-cover-split-tease-today-160226
Model Covered Formula Sukan Bekas Sukan Cheryl Tiegs mengkritik SI untuk meletakkan model plus-saiz Ashley Graham pada penutup isu tahun ini, mengatakan penampilannya “tidak sihat.”Getty Images / Sports Illustrate

Tiegs, 68, yang muncul tiga kali di sampul Terbitan Swimsuit pada tahun 1970an dan 80an, telah menghadapi tindak balas selepas dia mencadangkan Graham, model yang berukuran 16, tidak “sihat.”

Cheryl Tiegs mengkritik cover ‘Sports Illustrated’ Ashley Graham

Februari.26.201603:04

“Saya tidak suka bahawa kita bercakap tentang wanita yang penuh figur kerana ia menggemari mereka kerana pinggang anda harus lebih kecil daripada 35 inci,” kata Tiegs kepada E! News pada acara pra-Oscar pada malam Rabu.

“Itulah yang dikatakan oleh Dr. Oz, dan saya melekat padanya, tidak, saya tidak fikir ia sihat, wajahnya cantik, cantik, tetapi saya tidak fikir ia sihat dalam jangka masa panjang.”

BERKAITAN: Model saiz Plus Lingerie Ashley Graham menunjukkan seksi tidak bermakna kurus

Komennya telah mendapat kritikan berat di media sosial.

Tiegs dan Graham tidak membalas permintaan untuk komen HARI INI, tetapi Tiegs cuba menjelaskan komennya di Twitter.

Graham, 27, membuat sejarah sebagai keindahan bersaiz plus pertama untuk mengagumkan penutup Terbenam Swimsuit. Majalah itu mengeluarkan tiga versi isu terkenal pada tahun ini. Pelukis seni mempertahankan diri Ronda Rousey dan model fesyen Hailey Clauson muncul di dua lagi.

Walaupun Graham tidak secara khusus memberi maklum balas kepada komen Tiegs, dia bercakap tentang imej badan dengan TODAY.com selepas melancarkan garis pakaian dalamnya di A.S. pada September 2015.

“Fikirkan dan bercakap positif mengenai badan awak dan badan wanita lain,” katanya. “Dan tidak pernah membandingkan diri anda dengan orang lain, tidak ada saiz yang betul dan tidak ada saiz yang salah, kita semua dibina dengan cara yang berbeza, dan itulah yang baik!

BERKAITAN: Supermodel Cheryl Tiegs atas rahsia kecantikan, kebahagiaan dan kehidupan selepas pemodelan

Graham juga menyatakan bahawa dia tidak menggalakkan anoreksia atau obesiti dalam penampilan pada “The Ellen DeGeneres Show” pada hari Khamis.

“Saya fikir kita perlu mempromosikan wanita supaya sihat pada setiap saiz selagi mereka turun dari sofa dan bergerak badan mereka,” katanya kepada DeGeneres.

Ikuti penulis TODAY.com Scott Stump di Twitter.

Ashley Graham memberikan pukulan di sebalik pameran Sports Illustrated

15.1.201602:27