Carson Daly melakukan perkara ini apabila dia berasa cemas

Carson Daly telah menghabiskan sebahagian besar kerjayanya di TV secara langsung – dari hosting Total Request Live di ’00-an untuk menahan Room Orange hari ini. Apa yang Carson suka apabila kamera dimatikan? Beberapa hari, dia betul-betul memantul di sekeliling bilik.

“Saya sangat gugup sepanjang hidup saya,” kata Carson baru-baru ini pada HARI INI. Serangan panik pertama berlaku ketika dia menjadi tuan rumah MTV’s TRL. Pada masa itu, dia tidak tahu apa yang berlaku.

Carson Daly membuka peluang tentang gangguan kecemasannya: ‘Ini adalah cara saya keras kepala’

Mac.07.201800:46

“Saya mengalami pernafasan yang sukar, saya terkejut kerana tiada sebab yang jelas,” jelasnya. Pada satu ketika, Carson pergi ke hospital kerana dia fikir dia akan mengalami serangan jantung. Dia akhirnya meminta pertolongan selepas rakannya mengenali gejala-gejalanya dan mencadangkan dia bercakap dengan seorang profesional tentang apa yang sedang berlaku.

Seperti yang dijelaskan Daly, tidak ada pembetulan segera atau pil untuk diambil untuk membantu gangguan kecemasan. Apa yang bekerja untuknya adalah bercakap dengan seorang ahli terapi kognitif dan memikirkan alat yang betul untuk membantu dia mengatasi setiap hari. Satu kaedah dia didapati berguna: pengekalan dan kelonggaran otot. Begini bagaimana ia berfungsi:

  • Letakkan tangan anda di hadapan anda.
  • Kencangkan tangan anda ke dalam penumbuk, dan kencangkan otot lengan anda dari lengan bawah ke bisep anda.
  • Kencang sekeras mungkin, seperti anda mengangkat berat, selama lima hingga 10 saat.
  • Kemudian lepaskan ketegangan.

Apakah yang dimaksudkan untuk mempunyai kebimbangan atau kemurungan?

Mac.13.201801:21

Kebimbangan bukan sesuatu yang hilang. Walaupun hari ini, Carson mempunyai kaedah untuk bekerja melalui emosi ini, ia masih sesuatu yang memberi kesan kepada hidupnya.

“Sehingga hari ini, walaupun saya di televisyen, jika anda menonton ‘Suara’ hidup di NBC … Saya tidak pernah berada di sini. Ia adalah perkara yang sama pada ‘TODAY Show’ pada waktu pagi, beberapa hari saya ‘Saya hanya sedikit cemas … Saya fidgeting, “katanya.

Bagaimanakah anda tahu jika ia hanya tekanan yang jelas, atau jika anda berurusan dengan sesuatu yang lebih serius, seperti gangguan kecemasan? “Jika ia benar-benar melemahkan anda, sehingga anda tidak boleh tidur di malam hari, anda menghadapi masalah masa bekerja … itu adalah masa untuk mencari bantuan,” kata Tom Kersting, psikoterapis berlesen. Tetapi tahu bahawa mencari rawatan boleh dan akan membantu.

Carson telah menaikkan kebimbangannya – dia percaya ia menjadikannya lebih sensitif: “Saya mungkin agak cemas, tetapi saya tahu saya akan menjadi OK.”

Untuk petua yang lebih mudah untuk memperbaiki kehidupan anda, daftarlah untuk surat berita One Small Thing kami.