Burung cacat untuk menghadapi menampar: 8 rawatan spa popular yang menjanjikan kulit yang bersinar

Siapa yang tidak suka sedikit memanjakan di spa setiap begitu kerap? Urut atau muka yang baik boleh melakukan keajaiban dengan tahap tekanan, masalah kulit dan otot yang sakit.

Terdapat beribu-ribu tempat di dunia untuk menendang, berehat dan menerima salah satu rawatan ini, tetapi beberapa salon kecantikan sedang mencuba beberapa teknik baru.

“Para tetamu celik spa sanggup pergi lebih jauh untuk penjagaan kulit,” kata pengarah spa Angela Portella di Guerlain Spa di Menara Waldorf Astoria New York memberitahu TODAY.com. “Menu wajah telah berkembang untuk memberi tetamu dengan keputusan serta-merta dan kami juga melihat rawatan yang inovatif dan menyeluruh menjadi popular di sektor urut.”

muka
Wanita muda Afro american yang mendapat rawatan muka di salon kecantikan. Wanita muda muda yang cantik mendapat rawatan wajah di salon kecantikan; Shutterstock ID 92629837; PO: today.comShutterstock

BERKAITAN: Terlalu licin? Live, merangkak siput yang digunakan di muka Jepun

“Spas adalah tempat yang paling indah untuk mengalami apa yang paling penting dalam industri kecantikan dan untuk mencuba selebriti permaidani merah yang sama menerima kulit mereka yang sempurna,” kata Shizuka Bernstein, Pemilik dan Pemimpin Estetis Shizuka New York Day Spa, yang mencipta muka Geisha. “Dengan cara ini kecantikan selebriti boleh diakses untuk semua orang.”

Terdapat sedikit bukti saintifik bahawa mana-mana teknik bukan perubatan benar-benar memberi anda kulit yang licin, ketat, tidak kira apa yang mereka katakan. Tetapi anda mungkin sekurang-kurangnya menikmati memanjakannya.

Dari facials cacar burung ke beberapa pilihan yang lebih mahal yang termasuk wajah yang penuh dengan emas 24 karat, di sini adalah lapan rawatan kecantikan terhangat yang kini di pasaran.

Thai Face Slapping

Mendapat menampar nampaknya lebih seperti hukuman daripada kemewahan, tetapi satu tukang urut Thai di San Francisco bersumpah mukanya menampar dan urut tinju mempunyai manfaat kesihatan.

“Ia membawa potensi keindahan tersembunyi anda tanpa prosedur invasif,” membaca laman web. “Salah satu perkara yang paling menakjubkan mengenai rawatan ini ialah anda akan melihat keputusan sebaik sahaja rawatan anda selesai.”

Sesi termasuk mencubit dan bekerja kulit dengan tamparan cahaya yang nampaknya mengecilkan liang dan menghilangkan kedutan.

Pedicure Ikan

Trend yang bermula di Timur Tengah, pedicures ikan telah menjadi popular di seluruh dunia, dengan selebriti walaupun menguji air. Sama seperti pedikur biasa, kaki anda masuk dalam tangki; hanya mereka yang dipenuhi ikan garra rufa, yang memakan kulit mati dan menelefon.

Walau bagaimanapun, terdapat amaran yang membawa penyakit ikan dan boleh membuat anda sakit dan amalannya telah diharamkan di banyak negeri di Amerika Syarikat, jadi berhati-hati tentang spa menawarkan perkhidmatan. Walau bagaimanapun, ia masih biasa di bahagian lain di dunia.

ikan pedicure
Tracy Roberts, 33, dari Rockville, Md. Mempunyai jari kaki yang disembunyi oleh sejenis kap yang dipanggil garra rufa, atau ikan doktor, semasa rawatan pedicure ikan di salon Yvonne Hair and Nails di Alexandria, Va. Pada hari Khamis 17 Julai 2008 (AP Photo / Jacquelyn Martin)Jacquelyn Martin / AP

Fanny Facial

Siapa kata hanya wajah anda yang memanjakan? Sebuah Spa New York City yang dikenali sebagai Smooth Synergy dikenali dengan “Fanny Facial” mereka, yang “menggunakan Terapi MikroServasi melalui beberapa tekanan positif dan negatif” untuk mengangkat dan menyembuhkan deria.

Sama seperti rawatan muka, perkhidmatan ini bertujuan untuk menghilangkan benjolan dan benjolan di bawah anda untuk bayi yang lembut.

BERKAITAN: Sekiranya wanita mencukur muka mereka? Inilah sebab mengapa beberapa pakar kecantikan mengundi ya

Burung Poop Facial

Mereka mengatakan bahawa mempunyai kotoran burung pada anda adalah nasib baik, jadi mengapa tidak sehingga peluang anda dan mendapatkan muka bukan? Tidak, rawatan kecantikan ini tidak berlaku di pembetung, melainkan sebuah spa Jepun kelas atas di Manhattan.

Shizuka’s Geisha Facial “menggunakan bahan-bahan tradisional Jepun dan semula jadi untuk melembutkan, mencerahkan dan menyuburkan kulit muka,” menurut laman web mereka. “Bahan yang paling penting dalam facials unik ini adalah uguisu tidak menyeronokkan (kotoran nightingale).”

Bahan unik dikatakan membantu menghilangkan solek, mencerahkan dan menyembuhkan kulit.

Muka Emas Pepejal

Pasti anda rasa seperti sejuta dolar selepas sehari di spa, tetapi sekarang anda boleh meletakkan wang anda di mana mulut anda.

Mar-a-Lago di Palm Beach menawarkan wajah emas 24-karat mereka di mana pengunjung boleh memiliki seluruh badan mereka dicat dengan emas. Bukan sahaja anda akan bersinar semasa rawatan, tetapi juga untuk mengelakkan selulit dan tanda-tanda penuaan.

BERKAITAN: Tonton Al Roker dan pemenang perjalanan mendapatkan muka emas 24K di Abu Dhabi

emas facial mask
Wanita mendapat topeng muka emas; Shutterstock ID 116457547; PO: today.comShutterstock

Vagina Steaming

Walaupun ia telah digunakan di Amerika Tengah dan Selatan selama berabad-abad, “chai-yok” atau mengukus vagina menjadi popular selepas Gwyneth Paltrow meracau mengenainya di blognya.

“Mugwort V-Steam” di Tikkun Spa di Los Angeles berfungsi dengan duduk di “takhta” sebagai kombo stim inframerah dan mugwort digunakan.

Rawatan ini dikatakan mengurangkan kebimbangan dan membantu dengan tempoh yang tidak teratur, sista vagina, jangkitan yis, buasir, parut dari melahirkan dan histerektomi, dan juga ketidaksuburan.

Walau bagaimanapun, pakar sakit puan mengecam tuntutan itu dan memberi amaran bahawa wanita harus berhati-hati untuk mengukus privat mereka.

Vampire Face-lift

Ya, rawatan ini kelihatan seperti menakutkan.

Dibawa ke dalam budaya pop oleh Kim Kardashian yang difilemkan sendiri untuk mendapatkan prosedur noninvasive untuk menunjukkan realitinya, teknik peremajaan mengambil darah anda sendiri, dalam bentuk plasma yang kaya dengan platelet (PRP), dan menyuntik ke kawasan yang anda mahu kulit diangkat.

Amaran lain: Makanan dan Pentadbiran tidak meluluskan penggunaan PRP untuk tujuan kosmetik.

Berkaitan: Kim Kardashian dalam air panas dengan FDA mengenai tweet dadah penyakit pagi

Tonton Al Roker dan pemenang perjalanan mendapatkan muka emas 24K di Abu Dhabi

21.20.201503:39