‘Buatlah masa anda merasa layak’: Nasihat hidup wanita yang mati menjadi virus

Sebelum dia meninggal dunia akibat kanser, seorang wanita berusia 27 tahun menceritakan pemikirannya mengenai makna kehidupan sebagai perpisahan kepada orang yang tersayang.

Tetapi inspirasi Holly Butcher 3 Januari Facebook mesej akhirnya akan menjadi virus jauh di luar negeri asalnya Australia – dalam apa yang telah menjadi hadiah terakhirnya kepada dunia.

Fikirkan setiap hari sebagai hadiah

“Ia adalah satu perkara yang aneh untuk menyedari dan menerima kematian anda pada usia 26 tahun,” kata Jagal, yang meninggal minggu lalu selepas pertempuran selama setahun dengan sarcoma Ewing, kanser tulang yang jarang berlaku, menurut laporan berita.

“Ia hanya satu perkara yang anda tidak perhatikan, hari-hari semenjak dan anda hanya menjangkakan bahawa mereka akan terus datang, sehingga perkara yang tidak dijangka berlaku, saya selalu membayangkan diri saya semakin tua, berkerut dan kelabu – kemungkinan besar disebabkan oleh keluarga yang indah kiddies) Saya merancang untuk membina dengan cintakan hidup saya. Saya mahu itu sangat menyakitkan.

“Itulah perkara tentang kehidupan, ia rapuh, berharga dan tidak dapat diramalkan dan setiap hari adalah hadiah, bukan hak yang diberikan.”

Berhenti bimbang begitu banyak

Dari sana, Grafton, New South Wales, kebijaksanaan berkongsi kebiasaan dari sudut pandang seseorang yang terpaksa menerima kematiannya sendiri secara awal:

“Saya hanya mahu orang ramai berhenti bimbang tentang tekanan yang kecil dan tidak bermakna dalam kehidupan dan cuba ingat bahawa kita semua mempunyai nasib yang sama selepas itu semua melakukan apa yang anda boleh untuk membuat masa anda merasa layak dan hebat, –,” dia menulis.

Hol, kerana dia dikenali kepada keluarga dan rakan-rakan, meminta bacaan tersebut supaya tidak sibuk dengan perkara-perkara kecil dan menghargai setiap saat dalam kehidupan yang akan membawa hanya satu nasib akhir.

“Saya bersumpah tidak akan memikirkan perkara-perkara itu apabila giliran anda pergi,” tulis Jagal. “Ini semua sangat tidak penting apabila anda melihat kehidupan secara keseluruhan. Saya melihat sisa badan saya jauh sebelum mata saya dengan apa-apa yang saya boleh buat dan semua yang saya harapkan sekarang ialah saya boleh mempunyai satu lagi Hari Lahir atau Krismas dengan keluarga saya, atau hanya satu hari lagi dengan pasangan dan anjing saya.

“Hanya satu lagi.”

Lihat kejutan Hoda Kotb yang mengejutkan untuk keluarga yang kehilangan ibu kepada kanser

Disember.28.201705:20

Fikirkan betapa bertuahnya anda

“Kurang, orang!” dia menyimpulkan lebih ringkas, menggunakan slanga Australia untuk “merengek.” “Dan saling membantu.”

Dia dinasihatkan supaya memberitahu orang tersayang bahawa anda mencintai mereka setiap peluang yang anda dapat; untuk tidak ditekan untuk menjalani kehidupan berdasarkan harapan orang lain; untuk membeli sesuatu untuk rakan yang dihargai daripada pakaian untuk diri sendiri; untuk tidak terfikir tentang “badan media sosial yang sempurna”; untuk menghapus suapan media sosial yang membuat anda berasa negatif, walaupun berisiko mencederakan perasaan orang lain.

“Jadilah kejam atas kesejahteraan anda sendiri,” tulisnya.

Setiap orang Mempunyai Cerita yang menghormati wanita yang mengamalkan anak-anak yang sakit dan mati

21 Dis.201704:00

Lakukan perkara untuk orang lain

Dengan tepat, Jagal menutup pos terakhirnya dengan satu mesej terakhir: Panggilan untuk menderma darah.

Kata-kata beliau jelas memberi inspirasi kepada ramai, dengan jawatan itu dikongsi lebih daripada 57,000 kali pada hari Isnin.

“Holly adalah orang yang tidak berperikemanusiaan yang paling menakjubkan yang pernah saya jumpai!” kawan keluarga menulis dalam ulasan. “Senyumannya menyala setiap bilik yang dia masuk! Dia menyalakan nyawa saya, saya akan merinduinya dengan hebat.”

“Fakta bahawa anda mempunyai gadis yang sangat positif ini dalam hidup anda adalah kenangan terbaik yang anda dapat,” seorang yang tidak dikenali menulis kepada ibu bapa Butcher di Facebook.

“Terima kasih kerana kata-kata inspirasi anda Holly,” tulis satu lagi daripada lebih daripada 13,000 pengulas. “Anda telah memberi inspirasi kepada ramai orang yang anda tidak tahu, seperti gadis ini di Barat Laut Perancis.”