Bilakah dia akan memanggil? Bacalah ini sebelum anda menunggu telefon

“Bilakah dia akan memanggil saya ?!” Begitu ramai wanita selama bertahun-tahun telah menyuarakan persoalan ini yang saya rasakan sudah tiba masanya untuk mendedahkan formula panggil balik lelaki. Seperti seorang ahli silap mata yang mendedahkan rahsia-rahsianya, saya meneruskan mengetahui bahawa saya mungkin mengalami tindak balas lelaki, tetapi dengan harapan saya dapat membantu wanita memahami apa yang berlaku di kepala lelaki (serta membuktikan bahawa sesuatu sebenarnya tidak pergi ke sana), saya akan memberi anda gambaran ke dalam minda lelaki yang melengkung.

(Tetapi, pertama, saya harus memaklumkan kepada anda bahawa formula yang akan saya ungkapkan adalah paling sesuai selepas tarikh pertama, dan biasanya larut selepas ketiga atau keempat.

Hari Tidak-Panggilan
Untuk memulakan, kebanyakan lelaki akan mengelak daripada memanggil pada hari Jumaat atau Sabtu. Adakah kerana mereka tidak mahu mengganggu anda pada hari-hari anda? Sudah tentu tidak. Memilih hari dan masa untuk memanggil semula wanita tiada apa-apa untuk dilakukan dengan pertimbangan. Ini kerana mereka mahu dilihat sebagai terlalu sibuk pada masa-masa itu (walaupun mereka hanya duduk bersama dengan clicker dalam satu tangan dan bir, atau yang lain, di pihak yang lain).

Ia tentang Masa
Kemudian, faham bahawa lelaki biasa lebih suka membuat panggilan ini antara 8:15 dan 10:20 pada waktu petang. Berhati-hati untuk tidak memanggil betul-betul setengah jam atau jam, lelaki akan memanggil pada 8:37, 9:22, 9: 41-bila-bila masa yang seolah-olah mereka tidak merancang panggilan. Mereka ingin memberikan kesan palsu yang tiba-tiba, pada masa ini, mereka hanya mengangkat telefon dan mendail. Sedikitnya anda tahu jam yang sungguh-sungguh menghabiskan masa memikirkan masa untuk memanggil, apa yang hendak dikatakan, bagaimana untuk muncul sibuk-popular-on-the-go-kasual.

Penghitungan Hari
Jadi sekarang anda tahu, kebanyakan panggilan akan datang hari Ahad hingga Khamis dan antara 8:15 malam dan 10:20 malam-dan bukan pada setengah jam atau jam-anda perlu belajar menghitung hari-hari. Katakan anda mempunyai tarikh malam Isnin yang baik (ciuman selamat malam yang baik, mungkin lebih banyak lagi), anda boleh mendapatkan-paling baik-panggilan malam Rabu. Sesetengah lelaki akan membiarkan hanya satu hari berlalu, tetapi kebanyakan lelaki akan membiarkan dua, mungkin tiga, terutamanya jika tidak ada sambungan yang dibuat secara terang-terangan. Lelaki tidak akan meletakkan diri mereka di sana dengan cepat jika mereka fikir mereka mungkin tergendala.

Jadi, peratusan mengatakan bahawa hari Isnin menghasilkan panggilan malam Khamis. Sekarang, jika Khamis berjalan, anda mungkin perlu menunggu sehingga petang Ahad. Sekiranya dia tidak menelefon ketika itu, dia layak mendapat asshole (enam hari terlalu banyak), dan ia tidak penting. Walau bagaimanapun, terdapat pengecualian (perjalanan perniagaan, kematian dalam keluarga, kaki patah, sibuk sibuk, masih berkenalan dengan orang lain, dll), jadi bersedia mendengar.

Carta
Jadi, untuk merosakkan senario yang paling mungkin lebih jelas:

Tarikh hari Isnin = Rabu, malam Khamis atau petang Ahad Tarikh hari Selasa = Khamis atau Ahad malam, mungkin hari Isnin
Tarikh hari Rabu = Malam Ahad atau Isnin, mungkin hari Selasa
Tarikh hari Khamis = Ahad, Isnin atau Selasa malam
Tarikh hari Jumaat = Ahad hingga malam Khamis
Sabtu = Isnin hingga Khamis, atau Ahad
Ahad = Selasa hingga Khamis, atau Ahad minggu depan

* Perhatikan bahawa Ahad dan Isnin adalah yang paling disukai untuk lelaki, dengan pengecualian musim bola sepak, di mana Selasa adalah yang paling mungkin.

Mavericks
Sekarang, ada beberapa orang radikal di luar sana yang akan melompat trend, gila dan memanggil pada petang Sabtu atau Ahad lewat pagi. Orang-orang ini adalah trailblazer sejati dan tidak boleh dianggap ringan. Kemudian ada orang yang akan memanggil pada keesokan harinya. Amaran: Ini tidak semestinya bermakna dia seorang lelaki yang hebat, dan tidak bermakna dia terobsesi, kesepian atau terdesak; ia hanya bermakna dia memanggil anda keesokan harinya. Saya tahu kebanyakan wanita mahukan panggilan keesokan harinya, dan ia boleh menjadi sangat baik apabila dua orang mengaku bahawa tarikh nombor satu adalah hebat dan menyatakan bahawa pada keesokan harinya. Tetapi jangan memerintah lelaki kerana dia menunggu beberapa hari. Formula ini telah tersusun ke kepalanya-ia adalah satu tabiat keras untuk pecah.

Satu versi cerita ini mula-mula muncul di iVillage.