Bersedia untuk mula berkencan lagi? 15 petua untuk kembali dalam permainan selepas perceraian

Perceraian adalah salah satu peristiwa yang paling traumatik yang kita lalui, dan ketika kita mencapai “cahaya di ujung terowong itu”, ramai di antara kita merasakan bahawa musim semi kecil dalam langkah kita dan mula berfikir tentang dating lagi.

Jadi bagaimana anda boleh bermula di kaki kanan ketika anda baru mulai menyentuh jari kaki anda ke kolam renang? Berikut adalah 15 petua penting untuk diikuti:

1. Jadilah optimis secara psikis tentang cinta.

Optimisme psikotik adalah falsafah saya tentang cinta, yang saya menyebarkan kepada semua orang yang akan mendengar. Ini bermakna ini: “Cinta akan datang kepada saya – ini WHEN, bukan JIKA. Saya berada di dalamnya untuk memenanginya, tidak di dalamnya seminit. “

Apa yang menegaskan hubungan dengan lelaki?

Apr.14.201504:49

2. Pastikan anda HEALED sebelum anda memulakan temu janji.

Pada ketika ini, saya harap anda telah melakukan “kerja dalam” yang diperlukan untuk mencari hubungan yang sihat. Adakah anda faham apa yang berlaku dalam hubungan anda? Adakah anda sedar akan peranan anda dalam kematian pernikahan? Dan, adakah anda telah membuat sebanyak mungkin damai dengan mantan dan perceraian anda?

Dating dari tempat kemarahan tidak selalunya membawa kepada pilihan yang baik. Jangan melangkau sesi kaunseling – mereka akan membantu dengan sangat di jalan raya.

BERKAITAN: 5 tanda-tanda peringatan hubungan pasangan tidak boleh diabaikan

3. Buat peta perkahwinan.

Bolehkah anda mengenal pasti hubungan baru, baik, bahagia seperti anda? Jika tidak, berhati-hatilah. Manusia biasanya makhluk kebiasaan. Kami melakukan perkara yang selesa dan bukannya perkara yang betul.

Oleh itu, jika anda telah berkahwin dengan seorang narcissist, tanpa pengetahuan tentang apa yang dilakukan seorang narcissist seperti pada mulanya, anda mungkin mendapati diri anda berada di tempat yang sama sekali tidak berfungsi lagi.

Pastikan masa lalu anda adalah sah pada masa lalu, jadi anda tidak lagi memilih jenis orang yang salah sekali lagi untuk alasan yang salah. Saya melatih semua pelanggan saya melalui “peta perkahwinan” senaman untuk mencipta peta jalan rakan kongsi yang akan membuat mereka gembira, yang perlu untuk mula memilih orang yang tepat.

4. Mula melakukan perkara-perkara yang menjadikan ANDA bahagia.

Apa yang membuatkan anda gembira? Ramai wanita menatap saya apabila saya bertanya soalan ini, kerana mereka begitu sibuk menjaga semua orang di sekeliling mereka bahawa mereka benar-benar kehilangan pandangan tentang apa yang membuat mereka gembira. Buat senarai lima hingga 10 perkara yang membawa anda kegembiraan, dan mula melakukannya lagi.

5. Kembangkan “kampung dating” anda.

Dating selepas perceraian tidak mudah, dan akan memerlukan sekumpulan orang yang mengelilingi anda supaya dapat memberi motivasi dan inspirasi kepada anda! Mungkin itu rakan anda dari kerja, sekolah, keluarga, jiran atau anak-anak.

BERKAITAN: Mengeluh hanya mungkin rahsia hubungan yang bahagia

Jika anda tidak mempunyai kampung terbina dalam, pertimbangkan untuk mendaftar profesional, seseorang yang boleh membantu anda mengekalkan semangat dan menetapkan dan mencapai matlamat. Kampung dating harus diisi dengan orang yang menyokong anda dan akan membawa anda, bukannya membawa anda ke bawah.

6. Memahami bahawa watak dan keserasian mengira yang paling banyak.

Sebaik sahaja anda mempunyai peta jalan rakan kongsi yang membuat anda bahagia, memberi daya tarikan dan kimia peluang untuk berkembang, walaupun mengambil lima atau lebih tarikh untuk memikirkannya. Selepas anda merasakan kimia, perhatikanlah dengan teliti sifat-sifat “dalaman” yang dikira, seperti kebaikan, kebolehpercayaan, konsistensi, kejujuran dan kecerdasan terlebih dahulu.

Lihat mengapa filem ini akan membuatkan anda percaya cinta lagi

02.02.201703:05

Tanya soalan seperti: Adakah anda serasi? Adakah orang ini bersedia menerima anda, kerumitan anda, mungkin anak anda? Adakah anda mahu perkara yang sama dalam kehidupan? Adakah anda berada di halaman yang sama berkaitan dengan kewangan, keibubapaan, situasi hidup, perkahwinan atau lebih banyak anak?

7. Tahu bahawa pasangan masa depan anda akan datang kepada anda, tetapi dalam pakej yang sangat tidak dijangka!

Jangan menolak seseorang yang lebih tinggi, lebih pendek, kulit wajah, lebih berat, warna yang berbeza, lebih tua atau lebih muda daripada anda “berfikir” adalah jenis anda. Anda harus tertarik kepada orang itu, kerana itu sangat penting untuk jangka masa panjang! Tetapi buka idea anda tentang “pakej.”

8. Dapatkan talian, dan lakukan dengan cara yang betul!

Anda perlu mempunyai foto yang sangat baik (bermula dengan kepala tersenyum yang bagus). Itu termasuk tembakan kepala ke kaki yang baik serta anda dan hanya anda! Tiada anak, cucu, haiwan peliharaan atau rakan-rakan.

BERKAITAN: Berpikir mengenai temu janji dalam talian? 4 peraturan untuk memaku gambar profil yang sempurna

9. Jangan letakkan semua telur anda dalam satu bakul.

Sebagai wanita, kita sering merasa seperti kita hanya mahu membuat satu orang pada satu masa. Ini adalah kesilapan besar kerana banyak sebab. Dating harus seperti perlumbaan kuda – anda memerlukan banyak kuda untuk menjadikannya perlumbaan! Kuda yang memenangi pusingan pertama mungkin memecahkan kakinya dan mungkin perlu diambil dari perlumbaan.

Ketika saya berkata “tarikh,” saya merujuk kepada gaya dating lama sekolah – tidak tidur bersama atau mengaitkannya. Mempunyai proses pemeriksaan yang baik dan pastikan saluran paip diisi.

Girl cuba dating dalam talian dengan nenek sebagai ‘wingman’

09.09.201304:00

10. Pergi ke kumpulan dan peristiwa di mana anda boleh bertemu dengan orang yang berfikiran sama.

Jika anda sentiasa mahu mengambil fotografi, cari kumpulan yang mengalu-alukan jurugambar baru yang baru. Menggabungkan kumpulan adalah cara yang baik untuk mencelupkan kaki anda ke dalam air dan mula membuat kawan baru – dan mungkin sambungan kencan baru!

11. Teks, tetapi terkawal.

Teks adalah OK sebagai kaedah komunikasi “kepala”, seperti, “Saya berlari lima minit lewat.” Tetapi ia tidak sepatutnya mengambil tempat semua komunikasi, dan teks terlalu banyak boleh menyebabkan keintiman pramatang. Jika anda merasakan bahawa seseorang teks terlalu banyak, cadangkan anda bersembang melalui telefon! Tidak ada cara yang lebih baik untuk mengenali seseorang daripada bercakap dan menghabiskan masa bersama.

BERKAITAN: Dapatkan persediaan diri anda: Ahad adalah hari bertarikh talian terbesar dalam setahun

12. Berlatih “kekejangan seks.”

Dalam hubungan baru, anda harus “eksklusif” dan merasa baik dan terjamin dalam hubungan anda. Seks boleh menjadi hebat tetapi, terlalu awal, boleh menyebabkan kematian hubungan kerana kami terjebak dalam kabut oxytocin, estrogen, testosteron dan dopamin.

Pasti, terdapat beberapa pasangan yang telah bersetubuh awal dan ia menjadi perkahwinan yang bahagia, tetapi mereka cukup sedikit dan jauh di antara. Menunggu sehingga anda eksklusif adalah cara yang bagus untuk mengekalkan kursus yang bahagia!

BERKAITAN: Menggoda, pujian dan menunggu seks: 6 peraturan untuk bertarikh selepas 50 tahun

13. Memahami apa yang kelihatan seperti lintasan kencan yang baik.

Cepat dan marah biasanya menyala. Waspadalah untuk keluar lima kali dalam seminggu dengan seseorang yang baru anda jumpa! Satu tarikh seminggu dalam beberapa minggu menjadi dua tarikh seminggu, dan kemudian tiga tarikh seminggu. Dalam tempoh dua bulan, anda mempunyai “perbincangan” dan telah menentukan hubungan eksklusif!

14. Tahu bahawa anda tidak boleh membetulkan sesiapa pun!

Anda tidak mahu tarikh yang lebih baik. Satu-satunya orang yang boleh anda ubah ialah diri anda. Satu-satunya cara orang lain akan berubah ialah jika dia mahu mengubah dirinya sendiri.

15. Bersabarlah.

Dating adalah satu proses. Sebaik sahaja anda ingin menjadi super cekap dan cepat, ia biasanya tidak, dan tidak sepatutnya. Akan ada up dan down, minggu di mana anda mempunyai banyak tarikh, dan minggu di mana anda tidak mempunyai. Teruskan apa sahaja. Kesabaran, ketekunan dan positif adalah penting.

Bela Gandhi adalah penyumbang TODAY dan pengasas Smart Dating Academy, sebuah perkhidmatan kejurulatihan yang membantu anda mencari cinta yang sihat, bahagia yang berlangsung seumur hidup.

Loading...