Berapa banyak kalori dalam satu paun? 3 fakta tentang kalori yang anda tidak tahu

Ramai orang bimbang tentang mengira kalori, tetapi mungkin tidak memahami apa kalori atau berapa banyak yang mereka perlukan.

Pengiraan kalori: Rahsia kehilangan berat oleh nombor

Jul.23.201505:19

Apa kalori?

Pada dasarnya kalori adalah satu unit tenaga; ia mengukur berapa banyak tenaga yang diberikan kepada tubuh.

Berikut adalah beberapa perkara untuk membantu membersihkan kebingungan kalori:

Berapa banyak kalori dalam satu paun?

Diyakini bahawa terdapat 3,500 kalori dalam satu paun, jadi oleh itu, jika anda mengurangkan diet anda dengan 500 kalori sehari, atau senaman dan membakar 500 kalori sehari (atau kombo yang kedua), anda akan kehilangan satu paun seminggu.

Ini bukanlah sains yang tepat. Apabila ia berkaitan dengan penurunan berat badan, terdapat banyak pembolehubah yang berbeza untuk mempertimbangkan termasuk metabolisme seseorang.

Semua kalori tidak sama

Contohnya, gram karbohidrat mempunyai 4 kalori dan sama dengan gram protein. Satu gram lemak memberikan 9 kalori. Karbohidrat umumnya mencerna yang paling cepat, maka protein dan lemak mencerna dengan lebih perlahan. Kerana setiap kumpulan makanan ini memberi kesan kepada metabolisme yang berbeza membantu menyokong semua kalori tidak sama.

Lebih baik untuk tidak melihat jumlah kalori yang anda ambil, tetapi sebaliknya, fokus pada jenis kalori yang anda makan. Keseimbangan ketiga adalah optimum.

Tuntutan kalori label adalah panduan, bukan injil

Perkiraan kalori pada label dibenarkan memiliki ayunan 20 peratus. Penting untuk diingat bahawa Peratus Nilai Seharian di Panel Fakta Pemakanan adalah berdasarkan 2,000 diet kalori.

Jumlah ini lebih banyak kalori daripada yang kita perlukan (mereka yang cuba menurunkan berat badan) dan tidak mencukupi untuk orang lain (atlet muda).

Ia juga penting untuk menunjukkan bahawa kalori yang disenaraikan pada label makanan menunjukkan berapa banyak kalori dalam satu sajian makanan tertentu itu. Sekiranya anda menonton berat badan anda, anda perlu mengambil perhatian tentang saiz bahagian yang anda makan, mengalikan nombor pada pakej dengan bilangan hidangan yang anda makan.

Penyumbang TODAY Bonnie Taub-Dix, R.D. adalah pengarang “Baca Sebelum Anda Makan”. Untuk lebih lanjut, pergi ke http://www.bonnietaubdix.com