Bekas pengarah Barack Obama berkongsi 3 soalan untuk mengetahui sama ada anda telah menemui ‘satu’

Bagaimana anda tahu sama ada rakan kongsi yang anda pilih adalah sahabat yang sempurna untuk kesatuan seumur hidup?

Nah, jika anda melihat antara satu sama lain cara Barack Obama melihat Michelle, ada peluang yang baik bahawa anda berada dalam hubungan yang betul.

Tetapi jangan biarkan ia berpeluang. Bekas presiden mempunyai tiga soalan mudah yang dia percaya akan menghilangkan ramalan itu.

Menurut Dan Pfeiffer, yang berkhidmat sebagai pengarah komunikasi Obama, ketua komander itu berkongsi soalan-soalan itu dengannya ketika dia akan pergi bersama dengan isterinya sekarang.

“Inilah nasihat yang saya berikan kepada semua orang tentang perkahwinan – adakah dia seseorang yang anda nikmati menarik?” Pfeiffer memetik Obama dalam petikan dari buku barunya (“Ya Kami Masih Dapat: Politik di Zaman Obama, Twitter dan Trump”) yang baru-baru ini dikongsi di media sosial.

Swoon! Lihatlah kisah cinta Barack dan Michelle Obama

Januari.18.201700:53

Walaupun pertanyaan No. 1 mungkin kelihatan terlalu mudah, Obama memecahnya untuknya.

“Anda akan menghabiskan lebih banyak masa dengan orang ini daripada orang lain sepanjang hayat anda, dan tidak ada yang lebih penting daripada sentiasa ingin mendengar apa yang dia katakan tentang perkara-perkara,” jelasnya..

Bagi soalan No. 2 dan 3, mereka tidak memerlukan penjelasan sama sekali.

“Adakah dia membuat anda ketawa dan saya tidak tahu jika anda mahu anak-anak, tetapi jika anda berbuat demikian, adakah anda fikir dia akan menjadi seorang ibu yang baik?” dia terus.

Michelle Obama snuggles against former president Barack Obama before a videotaping for the 2015 World Expo, in the Diplomatic Reception Room of the White House, March 27, 2015.
Michelle Obama bergegas melawan bekas presiden Barack Obama sebelum rakaman video untuk Ekspo Dunia 2015, di Bilik Penerimaan Diplomatik Rumah Putih, 27 Mac 2015.Amanda Lucidon / The White House

Dapat mengatakan ya kepada ketiga-tiga soalan itu, ternyata, semua yang diperlukan.

“Hidup panjang,” kata Obama kepada Pfeiffer. “Ini adalah perkara yang sangat penting dalam jangka panjang.”

Selepas merenung soalan untuk seketika, Pfeiffer menjawab bahawa pasangannya adalah “sangat menarik, lebih lucu daripada saya dan akan menjadi ibu yang fenomenal.”

Itulah yang diperlukan untuk meyakinkan Obama bahawa pihaknya telah membuat pilihan yang baik.

Gambar: Barack Obama, Michelle Obama
Barack Obama mencium isterinya, Michelle Obama, selepas memberi ucapan penerimaannya di Konvensyen Nasional Demokratik di Denver pada 28 Ogos 2008.Alex Brandon / AP

“Bunyi seperti dia,” kata Obama. “Awak bertuah.”

Dan bertuah juga.

Barack Obama and Michelle Obama watch the fireworks over the National Mall from the roof of the White House, July 4, 2010.
Barack Obama dan Michelle Obama menyaksikan bunga api di Mall Nasional dari bumbung Gedung Putih, 4 Julai 2010.Pete Souza / Rumah Putih

Lagipun, nasihat yang baik ini berasal dari seorang lelaki yang telah bersama pengantinnya selama lebih dari 25 tahun dan jelas tidak menyesal.