Bagaimana untuk bertemu dan berkahwin seorang jutawan

Adakah anda ingin jatuh untuk orang yang tinggi, gelap – tetapi yang paling penting – sangat kaya? Editor Kanan Marlys Harris, Editor Wang menjelaskan, apa yang diperlukan untuk merebut Richie Rich anda sendiri:

Bekerja keras, ambil risiko, mungkin membina perniagaan anda sendiri. Itulah laluan tradisional untuk kejayaan kewangan. Sudah tentu, terdapat satu lagi jalan yang sangat tradisional untuk memperoleh kekayaan yang tidak dibicarakan seperti hari ini: Berkahwin dengan wang.

Wang sebenar. Seperti bukan jutawan semata-mata (sebelas belas hari ini) tetapi jutawan yang jujur-untuk-kebaikan – membuat 10 angka selepas tanda dolar, sila.

Benar, tidak betul politik untuk pergi mencari tiket makan perkahwinan (atau untuk perkara itu, untuk menulis tentangnya). Tetapi hanya seketika membayangkan kehidupan yang boleh menjadi milik anda jika anda melakukannya.

Lupakan baubles yang hebat, pakaian berjenama, elektronik canggih dan rumah-rumah palatial yang angsa emasmu – uh, pasangan – mungkin mengumpat padamu.

Pertimbangkan bonus yang lebih pragmatik mengenai kehidupan yang baik. Tidak perlu lagi menggelapkan dan mengikis untuk membuat sumbangan tahunan Roth IRA anda. Tidak lagi bekerja sehingga anda jatuh untuk memastikan persaraan yang selesa. Dan jangan risau tentang tempat anak-anak anda masuk ke kolej (atau bagaimana untuk membayarnya).

Derma tujuh angka dari kekasih anda ke sekolah pilihan anda dan anak-anak anda berada di pintu, walaupun mereka tidak lebih bijak daripada limau gedang.

Dijual? Sudah tentu anda. Tetapi bagaimana realistik untuk anda, seorang hamba upah biasa yang tidak mempunyai hubungan dengan set jet daripada perjalanan perniagaan ke Cleveland bulan lepas, untuk bertemu, kurang berkahwin, seorang jutawan?

Kami mengkritik kesusasteraan kaya bagaimana untuk berkahwin dan berbincang dengan pengamat masyarakat, ahli perniagaan dan ahli kekayaan kelas atas. Dan kami bimbang berita cerai untuk melihat bagaimana pasangan nombor 1 digantikan oleh pasangan No. 2 (atau 3).

Malangnya, mereka yang telah membuatnya ke Fat City menolak untuk mengatakan bagaimana mereka sampai di sana. “Saya tidak memberitahu,” kata isteri seorang jutawan di telefon bimbitnya sebelum digantung.

Walau bagaimanapun, penemuan kami menggalakkan. Berkahwin seorang jutawan bukan di luar jangkauan anda, selagi anda bersedia bekerja keras ke arah matlamat anda. (Ya, kerja keras – walaupun berbeza – masih diperlukan untuk mencapai kekayaan.)

Anda perlu mengenal pasti jutawan di kawasan anda (atau saudara-mara mereka) dan mempelajari status perkahwinan mereka. Kemudian anda perlu mengkaji perniagaan, hangout, haiwan peliharaan, favanthropi kegemaran, artis, muzik dan tempat bercuti. (Google adalah rakan terbaik penggali emas.)

Juga diperlukan: pelaburan dalam jenis rumah, pakaian, dandanan dan acara amal yang akan membantu anda bercampur-campur di antara yang tinggi dan perkasa.

Satu nota amaran: Sebelum anda mula membuat lawatan berulang ke kelab golf atau rumah sasaran anda, ingat bahawa mengejar adalah jenayah di semua 50 negeri dan Washington, D.C.

Belajarlah untuk hidup dengan kurang

Pertama, beberapa berita buruk. Majalah Forbes, yang telah membuat industri kotej menyusun senarai orang kaya, mengisytiharkan tahun ini bahawa terdapat sejumlah 946 orang jutawan di seluruh dunia. Lebih buruk lagi, kebanyakan mereka sedang berkahwin (walaupun itu tidak semestinya tidak menggalakkan penggali emas yang paling ditentukan).

Gambar itu bahkan menjadi suram bagi lelaki. Sekurang-kurangnya 38 wanita muncul dalam senarai jutawan A.S.. Purata umur: 63.

Kurangkan pandangan anda. Nasib baik, golongan orang yang kaya kotor, jika tidak cukup dalam stratosfer jutawan, semakin meningkat setiap hari.

Menurut Merrill Lynch dan CapGemini, sebuah syarikat perundingan, terdapat 85,400 individu bernilai ultrahigh bersih (UHNWIs) pada tahun 2005, tahun terakhir yang mana data dikumpulkan. (UHNWI didefinisikan sebagai $ 30 juta atau lebih.)

Kebanyakan daripada mereka – pengurus dana lindung nilai dan baron telekomunikasi dan jutawan Internet – mungkin mengumpulkan hanya seratus juta atau lebih tetapi dapat dengan mudah melanda Big B dalam beberapa tahun.

Bagi pemburu nasib lelaki, terdapat janda dan tentera bekas isteri dengan penempatan perceraian yang humongous. (Ya, untuk semua kemajuan wanita telah dibuat di tempat kerja, kebanyakan wanita memperoleh kekayaan mereka melalui hubungan mereka dengan lelaki – dan stereotaip, ramai suami mereka membuangnya apabila mereka mencapai usia tertentu.)

Ambil Janet Burkle, bekas isteri Ron, seorang mogul pasar raya Los Angeles ($ 2.5 bilion). Tahun lepas dia kehilangan rayuannya untuk membatalkan perjanjian perceraian yang dia dakwa tidak adil. Mahkamah memaksa dia untuk melakukan dengan $ 30 juta yang menyedihkan, ditambah dengan minat.

Jangan lupa anak-anak. Hutan jutawan juga banyak. Walaupun berkahwin dengan anak-anak yang kurang bernasib baik kelihatan seperti yang anda buat, itu bukan masalah yang buruk (dan memikirkan skuad mereka akan mewarisi).

Wartawan hal ehwal luar negeri New York Times, Thomas Friedman, sebagai contoh, ketika bercerita oleh Bill O’Reilly dari kanan dan Washington Monthly dari sebelah kiri, boleh mengunyah bantal di $ 9.5 juta, rumah seluas 11,400 kaki persegi yang dimilikinya isterinya, Ann Bucksbaum, seorang pewaris pusat di ping.

Dapatkan perniagaan – dia

Langkah seterusnya: Tanah pekerjaan yang betul – yang membolehkan anda untuk beredar di kalangan orang kaya, tentu saja. Lebih separuh daripada jutawan dalam kajian kami bertemu pasangan mereka di tempat kerja.

Contoh: Melinda Gates adalah pengurus Microsoft ketika dia bertemu Bill di acara akhbar syarikat. Anna Torv (isteri No. 2) dan Wendy Deng (No. 3) bekerja untuk syarikat yang dimiliki oleh Rupert Murdoch ($ 7.7 bilion), yang pertama sebagai wartawan, yang kedua sebagai eksekutif TV. Dan penceroboh korporat Carl Icahn ($ 9.7 bilion) membuat Gail Golden, pembantu lama, isteri nombor dos.

Sebabnya jelas. Ambisious Type A + billionaires jarang meninggalkan pejabat mereka cukup lama untuk bersembang wanita di bar atau untuk menghadiri perseorangan tunggal hayride di gereja atau kuil tempatan mereka.

Dapatkan M.B.A. ASAP. Untuk cacing jalan ke perniagaan jutawan, dan akhirnya hatinya, anda memerlukan kerjaya yang tepat. M.B.A. akan memberi anda fleksibiliti yang paling. Oleh kerana orang berfikir bahawa ia memenuhi syarat untuk melakukan apa saja, anda boleh mendapatkan sewa di mana saja.

Tumpukan kepada industri dengan jumlah jutawan yang paling banyak: kewangan (52), pelaburan (51), perkhidmatan (42), media dan hiburan (38), hartanah (33) dan minyak dan gas (30).

Tunjukkan otak anda… Lelaki Ultrarich pernah ditarik ke arah wanita dengan bulu yang paling menonjol – atau pembedahan plastik. Itu telah berubah, kata Richard Conniff, pengarang The Natural History of the Rich: A Field Guide.

“Permaidani lengan kini dilihat sebagai déclassé,” katanya. Hari-hari ini, maklum balas anda yang lebih berprestij dan lebih bijak anda, lebih baik.

Pertimbangkan Anne Wojcicki, yang hanya Mei ini menutup perjanjian dengan Sergey Brin, pengasas bersama Google ($ 14.1 bilion). Dia lulus dengan B.S. dalam biologi dari Yale, menjalankan penyelidikan biologi molekul di Institut Kesihatan Nasional dan Institut Weizmann, dan baru-baru ini mengasaskan 23andMe, syarikat penyelidikan genetik. Dia bertemu Brin melalui kakaknya Susan, seorang eksekutif pemasaran Google dengan – lihat, kami memberitahu anda! – seorang M.B.A. dari UCLA.

Wanita juga sepertinya suka memikirkan otot-otot. Sebagai contoh, Meg Whitman ($ 1.2 bilion) Ebay berkahwin dengan ahli bedah saraf.

…Atau gunakan kerjaya anda. Sekiranya anda (atau saudara terdekat anda) mempunyai sedikit bakat untuk spreadsheet Excel dan bertukar menjadi skor GRE yang tidak mengesankan, anda perlu memilih kerjaya yang memberi tumpuan kepada keasyikan kedua terbesar miliarder selepas perniagaannya: perbelanjaan.

Walaupun orang yang mengalami peningkatan bulanan tidak boleh melawat ibunya selama berbulan-bulan, mereka dengan senang hati akan meninggalkan pejabat sudut dan skrin komputer mereka untuk mendapatkan wang untuk kemewahan haiwan kesayangan.

Antara kerjaya yang akan menjalin hubungan anda dengan mereka pada saat ini: harta tanah (dengan khusus di rumah-rumah besar); jualan kereta mewah, jet peribadi atau yacht; bekerja di muzium, galeri atau antik mewah; reka bentuk dalaman atau seni bina (sekali lagi, pakar dalam rumah-rumah besar); dan latihan kuda.

Timeworn tetapi masih bagus: pelatih peribadi atau golf atau tenis pro.

Sertai kelas luang

Jangan putus asa jika tugas anda tidak membawa anda lebih dekat kepada kekayaan daripada kedai dolar. Terdapat banyak aktiviti lain yang pemburu miliardi yang tegas dapat mengejar untuk bergaul dengan terlalu beruntung pada waktu malam atau pada hujung minggu.

Bergerak dekat dengan tempat mereka tinggal. “Anda perlu bergerak ke persekitaran yang kaya,” kata Ginie Sayles, seorang perunding perkahwinan Houston dan pengarang Bagaimana Menikah dengan Kaya. “Jika anda ingin menjadi kaya, anda mesti hidup di mana orang kaya hidup, walaupun di dalam loteng.”

Dia mendakwa bahawa tidak kira apa anggaran anda, anda boleh mencari lubang menyembunyikan “dalam 16 blok wang yang besar.”

Dengan melepak di kawasan kejiranan, anda akan merasa selesa dengan orang kaya dan bersesuaian dengan apa yang mereka suka. Dan anda akan meningkatkan peluang anda untuk menjadi jutawan, katakan, Starbucks tempatan.

Pergi ke galeri. Estet ladang-ladang jutawan, perkampungan bandar-bandar-terre dan rumah legenda 30,000 kaki persegi menghadapi mereka dengan tugas untuk menutupi dinding-dinding kosong yang luas dan mengisi ruang untuk memancarkan sesuatu dengan sesuatu. Itu bererti mereka sentiasa dalam prowl untuk lukisan, ukiran dan objets d’art yang lain yang akan melakukan pekerjaan itu. Jadi prowl di mana mereka berkeliaran.

Sebagai permulaan, menanam rasa muzium dan menjadi ahli, bukan pengunjung. Di Muzium Seni Moden San Francisco, sebagai contoh, anda boleh menjadi ahli sokongan untuk $ 250 setahun. Itu memberi anda hak untuk menghadiri pratonton pameran dan majlis pameran yang dihoskan di mana anda boleh siku cara anda ke dalam golongan elit.

Jika anda bersedia untuk pergi tanpa makan malam selama beberapa bulan, melabur dalam keahlian $ 1,500 di Artis Circle, yang menyediakan peluang yang lebih baik, termasuk majlis petang, pameran peribadi untuk pameran utama dan jemputan keutamaan untuk acara istimewa seperti dwitahunan lelongan seni.

Christopher London, editor laman web ManhattanSociety.com, yang merangkumi acara kebudayaan dan dermawan di New York City, mengesyorkan bahawa anda menghadiri pembukaan galeri sebanyak mungkin.

“Pertemuan peluang dengan mudah boleh membawa kepada makan malam,” katanya.

Setiap bandar utama mempunyai laman web yang menyenaraikan bukaan. Sebagai contoh, jika anda melawat ArtSceneCal.com, yang merangkumi galeri di Southern California, anda akan mendapati bahawa anda boleh melihat artis baru hampir setiap malam minggu ini. Lebih baik lagi, anda akan menghindari makan malam lain di China dengan menghulurkan wain dan hors d’oeuvres supaya galeri berfungsi untuk memudahkan cengkaman pembeli pada dompet mereka.

Tunjukkan mereka Monet. Jika anda tidak dapat memberitahu perbezaan antara Jasper Johns dan Johns Hopkins, belajar supaya anda boleh bercakap. Tidak kira perkara yang anda katakan secara khusus selagi anda berbunyi berpengetahuan.

Walaupun dia mengutip kerja impresionis, dana lindung nilai yang lebih besar Ken Griffin ($ 1.7 bilion) tidak marah apabila tarikhnya, Anne Dias, menolak pergerakan itu sebagai sesuatu yang dia keluarkan. Sebaliknya, dia berkahwin dengannya.

Majalah Money mencadangkan bahawa anda pakar dalam era yang menarik minat sejumlah besar jutawan. Sebagai contoh, Milt Esterow, editor dan penerbit ARTnews, menasihati bahawa anda memberi tumpuan kepada moden (lewat abad ke-19 hingga 1970) dan seni kontemporari (pasca 1970), yang merupakan pembelian bilionya. Sebenarnya, 85% senarai tahunan ARTnews daripada 200 pengumpul teratas menyenaraikan kedua-dua tempoh di kalangan kepakaran mereka.

Mengubah dunia

Mendapatkan dan membelanjakan mungkin cukup untuk mengisi kehidupan anda dengan kepuasan, tetapi bagi mereka yang dimuatkan, ada kegembiraan yang lebih besar – dan pengurangan cukai yang lebih besar: memberikan wang kepada orang lain.

Apa cara lain yang menarik untuk membuktikan bahawa anda benar-benar beg duit daripada garpu selama beberapa mil ke Nature Conservancy, alma mater atau hospital yang melakukan penggantian pinggul Granny?

Mencari manfaat yang baik. Semangat untuk memberi bahan bakar bola amal yang tidak berkesudahan, lelongan yang diam dan kejohanan golf di setiap bandar. Terdapat penindas yang agresif bersaing dengan satu sama lain untuk mendermakan yang paling dalam apa yang Milton Pedraza, ketua Institut Mewah, sebuah syarikat penyelidikan pasaran yang mengkaji orang kaya, menyebut “perlumbaan alim.”

Sekarang terima kasih kepada Internet, anda boleh mengetengahkan orang-orang itu. Cukup ketik “acara amal” dan nama bandar anda ke dalam enjin carian dan tekan “Pergi.”

Tidak semua amal diciptakan sama di hati dan dompet superrich. Untuk mengetahui yang bukan keuntungan yang kemungkinan besar akan membuat anda berhubung dengan orang-orang yang bernilai bersih ultrahigh, perhatikan Chronicle of Philanthropy untuk melihat apa yang menyebabkan penyokong utama memihak.

Anda akan belajar, sebagai contoh, bahawa Veronica Atkins, janda guru diet rendah karbohidrat Robert, mempunyai $ 400 juta untuk dikongsi. Penyebab dermawannya: penyelidikan obesiti (duh). Dia terikat untuk melawat – walaupun dihormati oleh – hospital-hospital dan universiti-universiti di mana dia telah memberikan adunan.

Memupuk dowagers. Di beberapa bandar terdapat hierarki amal yang tidak diucapkan, kata Richard Conniff. Pendatang baru ke Palm Beach biasanya menyertai Persatuan Opera, yang, katanya, menerima sesiapa yang ceknya tidak melantun.

Tetapi mungkin mengambil masa beberapa tahun untuk mengetahui bahawa Yayasan Pemeliharaan dan Pusat Pemulihan untuk Kanak-kanak dan Dewasa dianggap paling berprestij dan lebih cenderung untuk memenangi undangan kepada pihak swasta. Belajar laman sosial dan tanyakan di sekitar untuk mengetahui amal mana yang terbaik untuk tujuan anda.

Shelby Hodge, kolumnis masyarakat untuk Houston Chronicle, menyukai Persatuan Jantung Amerika dan Lembaga Pelawat Pusat Kanser M.D. Anderson, antara badan amal yang lain.

Dia mengesyorkan bahawa anda menghadiri gala tahunan atau makan malam. Itu biasanya berharga kira-kira $ 1,000, tetapi berbuat demikian adalah berbaloi. Sekalipun anda terpinggir dengan sekumpulan dowagers dan bukannya bujangan kaya, Hodge berkata, “wanita itu boleh menjadi titik masuk anda.”

Tidak semestinya purata Joe atau Jane boleh batuk $ 1,000 setiap malam atau bahkan setiap minggu, tetapi Christopher London mencadangkan bahawa anda boleh mengurangkan kos anda sebanyak 75% jika anda menghadiri acara yang disebut junior – parti koktel dan tarian yang berlaku sebelum dan selepas makan malam amal yang besar. Jangan biarkan kata junior menghalang anda; kebanyakan yang hadir adalah pada lewat tiga puluhan dan empat puluhan, kata London.

Menjadi amal sendiri. Biasanya anda hanya boleh membeli tiket – selepas semua, ia adalah manfaat. Tetapi beberapa acara mengakui hanya mereka yang mempunyai jemputan. Seseorang cara merendah diri anda tidak mungkin dimasukkan kecuali anda adalah sukarelawan biasa – “tetapi tidak sampul surat,” kata Hodge.

Sebaliknya, dia menasihatkan, anda harus menetapkan pemandangan anda untuk lebih banyak aktiviti highfalutin yang akan menjatuhkan anda ke dalam eselon atas dermawan – katakan, penjanaan dana. Malangnya, untuk duduk di atas jawatankuasa, anda mungkin perlu mendermakan $ 10,000 atau lebih untuk tujuan itu.

Kemungkinan lain: Menjadi penerima anda sendiri. Pedraza mencadangkan supaya anda membangunkan projek anda sendiri, seperti dokumentari mengenai alam sekitar, dan membawanya ke badan amal, yayasan dan majlis seni yang mungkin membiayainya. Anda mungkin tidak bertemu seorang jutawan, tetapi siapa tahu, mungkin anda akan menjadi Al Gore yang akan datang.

Sewa profesional

Tidak semua orang mahu menangani masalah dan perbelanjaan yang mencukupi untuk mendapatkan keuntungan yang tepat. Bagi orang seperti itu ada pakar yang, dengan bayaran, akan membantu anda.

Ginie Sayles menawarkan seminar di seluruh negara untuk berkahwin dengan kaya ($ 50 hingga $ 150 seorang), serta sesi swasta $ 500-an-jam. Dengan menggunakan sistem 14 mata untuk membantu hoi polloi, mereka berkata, pelanggannya telah berkahwin dengan beberapa orang jutawan dalam perniagaannya selama 20 tahun. (Jika anda tidak mampu, belajar buku beliau atau beli seminar di DVD.)

Patti Stanger, pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif MillionairesClub123.com, dengan pejabat di California, Florida, Kanada dan United Kingdom, tiada apa yang dikenakan untuk wanita bercita-cita untuk berkahwin dengan baik untuk menjadi sebahagian daripada kumpulan eligibles.

Tetapi pelanggan yang kaya mencari cinta membayar dari $ 10,000 hingga $ 150,000, bergantung kepada jumlah wilayah zillionaire itu mengharapkan dia dan kakitangannya untuk menutup dalam pencarian mereka. (Caj teratas adalah untuk perburuan di seluruh dunia.)

Stanger menasihati pelanggan untuk “tarikh cinta, hanya di kolam yang kaya. Anda tidak berkahwin dengan wang kerana, pada penghujung hari, dia boleh kehilangan wangnya, dan anda berakhir dengan katak.”

Janis Spindel, pemilik Serious Matchmaking di New York City, menuntut pelanggannya, semua daripada mereka lelaki mewah, $ 20,000 untuk perkenalan kepada wanita yang berpacaran.

Untuk mendapatkan senarai eligunya, anda perlu mengisi borang soal selidik 14 muka surat (boleh didapati dalam bukunya Get Serious About Getting Married: 365 Proven Ways to Find Love in Less Than a Year) atau bertemu secara peribadi dengannya (caj : $ 1,000) atau pembantu ($ 500) selama setengah jam. Tetapi tidak ada jaminan anda akan diterima.

Menjadi pengantara status

Anda tidak akan dapat menutup perjanjian itu, melainkan jika anda melihat dan bertindak sebagai pasangan suami isteri yang sesuai dengan wang yang serius.

Jadilah perbuatan kelas. Untuk menarik perhatian lelaki yang kaya dan gals yang menimbulkan minat anda, anda perlu berpakaian dengan sewajarnya. Montgomery Frazier, seorang perunding imej New York yang mengatakan dia merombak Katie Couric untuk CBS, mengesyorkan mengambil inspirasi anda daripada pereka Calvin Klein dan Carolina Herrera, yang pakaiannya, katanya, “seksi tapi dengan kecanggihan.”

Marc Jacobs, Christian LouBoutin dan Dior adalah kegemarannya untuk kasut, tetapi penipuan cantik boleh didapati dari Republik Pisang dan Zara.

Mutiara adalah “terlalu sibuk,” kata Frazier. “Pakai anting-anting berlian kecil.”

Lelaki, seperti anda mungkin meneka, memerlukan kurang: kebersihan yang baik, saman hitam, tux dan beberapa seluar kelabu yang cukup, kata Christopher London.

Menjadi apa yang dia lakukan. Sebaik sahaja anda berada di prospek, anda perlu melihat seolah-olah anda berminat dengan apa yang dia suka. Jadi luangkan masa untuk menunggang kuda, perhiasan JAR, Modigliani dan perniagaan jutawan anda.

Sekiranya anda bermain keras untuk mendapatkan atau melompat ke dalam karung pada tarikh pertama? Mereka adalah soalan yang lebih baik ditinggalkan kepada Cosmo dan Esquire. Tetapi Majalah Money yakin menasihati ini: Jika anda membuatnya ke mezbah, sewa peguam pintar untuk berunding dengan terma terbaik pada prenup anda.

Walaupun semua kemewahan yang perkahwinan akhirnya menjadi tumpukan kepada anda, jangan mengharapkan mawar yang pepatah, nasihat David Patrick Columbia, editor NewYorkSocialDiary.com, sebuah laman web yang dikhaskan untuk melakukan perbuatan yang hebat.

Setelah mengamati ramai yang berkahwin dengan wang selama bertahun-tahun, dia berkata, “Orang kaya dapat menjadi sakit di keledai,” sambil menambahkan bahwa dia sering diminta menunggu di tangan dan kaki, lengan dan kaki.

Tetapi tidak kira betapa sukarnya perkara itu berlaku, letakkan di sana. Semakin lama anda tinggal, lebih banyak mahkamah akan menganugerahkan anda jika perkahwinan gagal. Tidak ada alasan, bagaimanapun, bahawa perceraian anda tidak sepatutnya menjadi sebegini sebagai perkahwinan anda.

Amanda Gengler menyumbang kepada artikel ini.

falsefalseLebih dari iVillage

  • Adakah Anda Berkahwin untuk Wang?

  • iVillage: Hot Monogamy

  • Lebih Seks Berarti Kesihatan yang Lebih Baik!

Loading...