Apakah perisik mikro?

Penipuan adalah salah satu perkataan yang jarang berlaku yang tidak pernah mempunyai konotasi positif. Seperti yang kita ketahui, terdapat pelbagai jenis penipuan: fizikal, emosi, penipuan di media sosial. Dan sekarang, terdapat penipuan mikro.

Huh? Apa itu penipuan mikro?

Ia boleh dianggap sebagai saudara terdekat dengan penipuan emosi. Ia tidak tidur dengan atau mencium orang lain. Tetapi, menurut pelbagai pakar hubungan, istilah ini digunakan untuk menggambarkan satu siri “kecil” tindakan yang menunjukkan anda secara fizikal atau emosional tertarik pada seseorang di luar hubungan anda.

Dengan kata lain, anda sedang menggoda.

Bagaimana melakukan pembersihan musim bunga pada hubungan toksik dalam hidup anda

Apr.27.201803:31

Apa yang layak sebagai penipuan mikro?

Ia bergantung kepada setiap orang – dan setiap hubungan (kerana setiap orang dan hubungan mempunyai peraturan yang berbeza). Katakan anda berada dalam hubungan yang komited yang cukup baik. Kemudian, syarikat anda mengambil pekerja baru yang menarik dan anda mendapati diri anda memakai pakaian merah atau lip gloss seksi apabila anda tahu anda akan melihatnya. Itu boleh menjadi bendera merah hubungan semasa anda bukanlah apa yang anda mahu – dan anda berfikir mencelupkan jari kaki ke dalam kolam rakan sekerja anda.

Atau mungkin anda telah bertemu dengan orang yang menyeronokkan dan mendapati diri anda meletakkan orang itu di bawah nama palsu di dalam telefon anda supaya anda boleh teks dengan bebas.

Nasihat hubungan dari ahli terapi seksual Dr Ruth

03.1.201401:55

Bagaimana anda tahu jika anda hanya menjadi manusia atau jika anda menipu mikro?

Ini mudah: Cermin keadaan, mental. Tanya diri anda, adakah anda menjadi baik dengan pasangan atau pasangan anda melakukan apa yang anda lakukan? Jika jawapannya tidak, maka anda harus mengubah tingkah laku anda.

Satu lagi kunci untuk menentukan sama ada keseronokan atau sebenarnya penipuan mikro adalah kerahsiaan. Adakah anda akan selamat sejam selepas bekerja, tetapi meninggalkan nama rakan sekerja tertentu dari senarai apabila anda memberitahu orang penting lain yang akan berada di sana? Adakah anda mengatakan bahawa anda menghantar mesej kepada kakak anda apabila anda benar-benar menghantar mesej kepada orang lain?

Kiri yang tidak disemak, penipuan mikro boleh menyebabkan penipuan sebenar. Tetapi ia tidak perlu. Jika anda merasa diri anda melakukan ini, mungkin anda perlu mempunyai perbualan yang jujur ​​dengan diri anda, atau lebih baik lagi dengan pasangan anda.

Jika anda rasa pasangan anda mungkin melakukan ini, bercakap mengenainya. Jika mereka bertindak sangat mempertahankan diri, mungkin terdapat sesuatu yang perlu dibimbangkan. Orang yang paling tidak bersalah akan menghormati perasaan anda dan mengubah tingkah laku mereka untuk membuat anda berasa selesa.

Istilah ini adalah yang baik untuk diingat kerana ia membuat kami duduk dan mengambil stok perkara yang mungkin tidak kami ketahui, atau mungkin tidak ingin diketahui.

Jika anda membincangkan penipuan mikro dengan pasangan anda, ia dapat membantu memperbaiki hubungan anda dengan menggali isu yang mengganggu salah satu atau kedua-duanya. Atau ia boleh membuat anda menyedari ini benar-benar bukan hubungan yang sesuai untuk anda – dan elakkan meletakkan lebih banyak masa dan tenaga menjadi sesuatu yang tidak baik untuk jangka panjang.

Jurulatih yang bertanding Bela Gandhi adalah pengasas dan presiden Akademi Peserta Pintar.