Apakah Obsesi 80-hari? Autumn Calabrese menerangkan program penurunan berat badan Beachbody

Lapan puluh hari adalah jumlah masa yang ganjil. Ia tidak cukup tiga bulan, ia bukan jumlah minggu. Namun menurut pelatih Obsesi 80-Hari Autumn Calabrese, itu adalah jumlah masa yang tepat seseorang perlu mewujudkan asas yang sihat untuk kecergasan – dan kemudian dicabar untuk melampau. Malah, selepas 80 hari, asas ini mungkin menjadi “obsesi.”

Sekarang, anda mungkin melihat orang memaparkannya di media sosial. Atau mungkin anda mendengar Kathie Lee Gifford dan Hoda Kotb bertanya kepada penonton jika mereka menjadi permainan untuk mencuba. Inilah inti: Ini diet dan program kecergasan 80 hari dari Beachbody, yang dicipta oleh Calabrese, 37, seorang jurulatih kesihatan dan jurulatih.

“Kami memfilterkan program ini secara real time. Kami merakam senaman setiap hari selama 80 hari,” jelas penduduk Los Angeles.

Cabaran obsesi 80 hari sedang dijalankan: Bertemu peserta

Jun.04.201804:04

Sehingga kini, lebih daripada 200,000 telah memulakan cabaran 80 hari. Berikut adalah semua yang anda perlu ketahui.

Ia bukan untuk pemula.

Untuk menyertai program kecergasan, hanya mendaftar di laman web syarikat. Laman web menyatakan bahawa anda harus mempunyai tahap kecergasan sebelum mencuba program ini, dan latihan itu direka untuk penonton yang menengah ke peringkat lanjutan. Walaupun Calabrese menekankan bahawa pemula tidak boleh mengira diri mereka sendiri.

“Jika anda telah aktif secara aktif dengan senaman, selama dua bulan terakhir atau lebih, anda akan menjadi OK (dengan latihan),” jelasnya. “Beberapa orang yang kehilangan £ 100 telah melakukan program ini dan mempunyai kejayaan yang luar biasa.”

Setiap latihan mempunyai pengubahsuaian kesan yang rendah, dan pengguna tidak perlu berasa teruk jika mereka perlu menekan jeda setiap kali.

Apa is 80 day obsession
Latihan Obsesi 80 Hari bukanlah jenaka!Beachbody

Sebenarnya latihan apa sebenarnya?

Mereka adalah latihan intensiti tinggi yang direka untuk membawa kecergasan anda ke peringkat seterusnya, jadi anda boleh mengharapkan untuk berpeluh dan merasa dicabar. Mereka berkisar dari 30-60 minit, dengan purata rata-rata 45-60 minit. Semasa di program, anda akan bekerja 6 hari seminggu, dengan satu hari rehat. Setiap hari mempunyai tema: kaki, punggung, keseluruhan badan, inti kardio, AAA (lengan, abs dan **) dan aliran kardio. Terdapat tiga fasa latihan dan mereka menjadi semakin sukar.

Anda akan memerlukan peralatan seperti berat (mulai dari cahaya hingga berat, bergantung pada tahap anda), gelung rintangan dan “slaid kekuatan.”

“Mereka direka untuk menjadi sengit, anda perlu tidak selesa untuk membuat kemajuan,” kata Calabrese. “Mengharapkan pelbagai perkara, mengharapkan jantung anda akan mengepam, otot anda akan terbakar, dan anda akan berpeluh dan ketawa juga.”

Apakah kosnya??

Terdapat pelbagai pakej, dari $ 39 – $ 160.

Ada juga pemakanan untuk program ini.

Calabrese menasihatkan orang ramai mengenai rancangan Obsesi 80 hari untuk mengikuti pendekatan “Pemakanan Berjadual” untuk makan.

Obesession 80-hari menerangkan pelan pemakanan sebagai: “Hanya makan makronutrien yang betul (protein, karbohidrat dan lemak) pada masa yang tepat untuk membantu menghalusi latihan anda, membina otot dan pulih daripada latihan sambil mengekalkan tahap metabolisme dan tenaga anda.”

Daripada mengira kalori, rancangan itu memfokuskan kepada memakan nutrien yang tepat pada masa yang tepat. Peserta akan makan lebih kecil setiap 2 hingga 3 jam.

“Anda tidak akan pergi ke tempat yang panjang di mana anda mendapat kelaparan super kerana ketika itu anda cenderung puas dan biasanya tidak makan makanan ringan,” kata Calabrese. “Kami menyalakan badan anda untuk menjadi mesin yang berfungsi dengan baik pada tahap optimum.”

Ini bermakna tiada minuman beralkohol selama 6 minggu pertama. Walaupun selepas tempoh permulaan, terdapat “hari-hari” semula “di mana anda boleh mengira jumlah gula dan karbohidrat anda untuk menambah otot anda. Nota: Ini bukan hari curang!

“Ia seolah-olah rumit pada mulanya, tetapi apabila anda bermula, semua ini akan menjadi sifat kedua,” kata Calabrese. “… Dan kebanyakan orang mahu memulakan apabila ia selesai!”