Adakah anda atau seseorang yang anda tahu mempunyai Kerjaya Compulsive Disorder? Ambil kuiz ini!

Adakah anda atau seseorang yang anda tahu mempunyai Kerjaya Compulsive Disorder? Ia adalah keadaan kehidupan kerja yang selalu digunakan, yang dicipta oleh majalah Kesihatan Wanita.

Mengikut kaji selidik yang dijalankan oleh Harvard Business Review, separuh daripada profesional meletakkan dalam 65 jam kerja seminggu. Di samping itu, hampir separuh daripada semua pekerja menyemak e-mel kerja pada hujung minggu atau ketika keluar sakit. Bagaimana anda mencapai keseimbangan kerja-kehidupan yang sukar difahami??

Lihat di mana anda jatuh pada spektrum CCD dengan mengambil kuiz ini dari Kesihatan Wanita. Beri nilai seberapa baik setiap ayat berikut menggambarkan anda, menggunakan skala 1 hingga 4, dengan 1 ialah “Nah, bukan saya” dan 4 adalah “OMG, saya orang itu!” Kemudian tally up points anda.

Ayah trying to work from home
Bekerja dari rumah ayah dengan anak lelakiStok Henk Badenhorst / Getty Images

1. Saya hidup untuk mod survival, berlumba dengan tarikh akhir.

2. Saya mempunyai lebih banyak projek besar daripada Obama.

3. Pada satu ketika, saya berada di telefon, memeriksa peti masuk saya, mengemaskini senarai tugasan saya, IM’ing, dll..

4. Saya overpromise lebih daripada infomercial.

5. Saya rasa bersalah jika saya tidak membalas e-mel kerja SEBELUM.

6. Pekerja pembersihan malam di pejabat mengetahui saya dengan nama.

7. Sukar untuk berehat dan cabut-walaupun bercuti.

8. Saya menghabiskan lebih banyak masa bekerja daripada menggantung dengan rakan atau keluarga.

BERKAITAN: Semak bayi! 1 dari 10 ibu baru menunjukkan tanda-tanda OCD, kajian mendapati

Kerja stress can come with being
seorang wanita yang duduk di atas meja yang memegang kepalanya dalam sakit kepala sakit sakit sakit lesu ditegaskan kerja msnbc foto fotografi fotografiSaham Getty Images

8-16: Selamat! Anda tuan keseimbangan kerja-hidup.

17-24: Amaran! Kerja ini mula mengambil alih dunia anda. Ikuti petua dalam cerita ini untuk melangkah keluar dari pejabat dan menangkis pembakaran.

25-32: Amaran merah! Anda sedang menggerakkan ke arah CCD ekstrem, dengan tahap tekanan dua tong. Terapi individu atau kumpulan, atau kumpulan sokongan seperti Workaholics Anonymous, boleh membantu.

Jimmy Connors bercakap tentang Chris Evert, perjuangan OCD

10.10.201304:24