9 buku bantuan diri yang akan mengubah hidup anda

Adakah anda peminat mandiri dan ingin mengembangkan perpustakaan anda? Atau, adakah anda hanya mencelupkan jari anda ke dalam dunia buku bantuan diri? Sama ada cara, anda datang ke tempat yang betul! Kami telah mengumpulkan buku-buku pertolongan diri yang terbaik dan apa yang mereka perlu tawarkan.

Editor hari, penulis dan pakar TODAY berhati-hati untuk mengesyorkan barang yang kami suka dan berharap anda akan menikmati! Hanya supaya anda tahu, HARI INI mempunyai hubungan afiliasi. Oleh itu, sementara setiap produk dipilih secara berasingan, jika anda membeli sesuatu melalui pautan kami, kami dapat memperoleh sedikit hasil.

“Kekuatan Pencari 2.0” oleh Tom Rath, $ 17, Amazon

Kekuatan Finder 2.0
Amazon

Berminat bermain dengan kekuatan anda dan bukannya memberi tumpuan kepada meningkatkan kelemahan anda? Mari kita hadapi – ada beberapa perkara yang setiap kita hanya tidak dipotong untuk dilakukan. “Kekuatan Pencari” membincangkan isu ini, dan mencadangkan bahawa kita dapat mengetahui kekuatan kita dan menggunakannya untuk kelebihan kita dan bukannya meluangkan masa untuk memperbaiki kelemahan kita..

“Rahsia Pikiran Jutawan” oleh T. Harv Eker, $ 15, Amazon

Rahsia of the Millionaire Mind
Amazon

Adakah anda sedang mencari bantuan dengan kewangan anda, dan secara khusus ingin meningkatkan minda anda supaya anda lebih daripada magnet wang? Walaupun anda boleh mendapatkan semua bantuan perancangan kewangan dan sokongan belanjawan yang anda perlukan dari satu tan buku dan profesional, satu perkara yang membedakan buku ini selain dari yang lain adalah bahawa ia memberi tumpuan kepada minda wang anda.

“Outliers” oleh Malcolm Gladwell, $ 16, Amazon

Pengecualian
Amazon

Adakah anda pernah tertanya-tanya mengapa sesetengah orang berjaya dan yang lain tidak? “Outliers” memecahkan siapa, bagaimana, di mana, bila dan bagaimana jenis orang tertentu berjaya. Anda akan bersedia untuk mengambil matlamat anda selepas membaca ini.

“7 Kebiasaan Orang Berkesan Sangat Berkesan” oleh Stephen R. Covey, $ 12, Amazon

The 7 Habits of Highly Effective People
Amazon

Sebaik sahaja anda siap, ambil salah satu buku bantuan diri yang paling popular dengan lebih daripada 25 juta salinan dijual! Tujuh kebiasaan ini dipecah menjadi potongan saiz gigitan yang mudah dibaca dan difahami. Mengamalkan sedikit dan memahami alasan mengapa mereka bekerja, dan anda akan dalam perjalanan untuk hidup dengan lebih cekap dan berkesan.

“Alat Titans” oleh Tim Ferriss, $ 17, Amazon

Alat of Titans
Amazon

Malah, beberapa tabiat yang dipaparkan dalam “7 Tabiat Orang Berkesan Sangat Berkesan” muncul dalam profil orang yang berjaya dipaparkan dalam buku ini. Sekiranya anda sudah bersedia untuk diilhamkan oleh beberapa yang terbaik di dunia, jangan cari lagi. Penulis Tim Ferris melakukan kerja yang luar biasa yang mengajukan soalan-soalan menarik dan profil penghibur atas sehingga pembaca setiap hari dapat mengintegrasikan taktik ini ke dalam kehidupan sehari-hari.

“Bagaimana Menang Kawan dan Pengaruh Orang” oleh Dale Carnegie, $ 10, Amazon

Bagaimana to Win Friends and Influence People
Amazon

Jika anda berminat untuk mengembangkan kumpulan rakan anda atau hanya menjadi lebih berpengaruh secara sosial atau profesional, buku bantuan diri klasik ini akan berada di lorong anda. Carnegie benar-benar masuk ke dalam psikologi bagaimana untuk menjangkau orang-orang di teras. Buku ini bukan mengenai helah atau permainan; itu semua tentang menjadi diri anda yang terbaik supaya anda dapat yakin berinteraksi dengan orang lain dan membawa mereka ke sisi pagar.

“A Return to Love” oleh Marianne Williamson, $ 10, Amazon

A Return to Love
Amazon

Mencari lebih banyak buku bantuan rohani? “A Return to Love” memberi tumpuan kepada memupuk lebih banyak kasih sayang dan ketakutan untuk merasakan kedamaian yang lebih mendalam dalam diri anda dan orang lain. Pengarang Marianne Williamson berkongsi pandangannya tentang “Kursus Kursus Keajaiban” dengan cara yang sesuai untuk pembaca agama dan bukan agama sama.

“Dari Makanan Sampah kepada Makanan Bergaya” oleh Joy Bauer, $ 13, Amazon

Dari Junk Food to Joy Food
Amazon

Adakah anda mencari membuat perubahan dalam dapur, khususnya memasak makanan yang lebih sihat, lebih berkhasiat? Jika anda merasakan terhad pada diet atau merasakan bahawa program makanan terlalu mengehadkan selera anda, semak buku pemakanan Joy Bauer yang akan menyediakan banyak resipi berkhasiat yang rasanya seperti makanan kegemaran anda!

“The 5 Language Love” oleh Gary Chapman, $ 10, Amazon

The 5 Love Languages
Amazon

Sekiranya anda berada dalam hubungan, buku ini dapat membantu menguatkan ikatan anda. Menemukan bagaimana satu sama lain merasakan cinta dan menerima cinta adalah penting untuk mempunyai hubungan yang sihat dan bahagia. Anda dan pasangan anda boleh mengambil kuiz untuk menentukan bahasa cinta utama dan menengah anda, dan belajar bagaimana untuk memberikan cinta yang tepat kepada pasangan anda.

Sama ada anda ingin meningkatkan harga diri dan kesejahteraan emosi anda, atau menjadi lebih hidup dan perniagaan yang bijak, terdapat buku bantuan diri yang disediakan untuk apa sahaja yang anda cari. Layari dalam talian dan cari yang paling sesuai dengan keperluan anda!

Stephanie Mansour adalah gaya hidup dan jurulatih penurunan berat badan untuk wanita. Sertai cabaran berat badannya di sini!