6 kemenangan tidak berskala dan bagaimana untuk meraikan mereka

Sebagai jurulatih kesihatan dan berat badan, saya percaya untuk menyediakan pelanggan saya dengan lebih daripada sekadar skala atau pita pengukur untuk menjejaki kemajuan mereka. Sebenarnya, jika skala memandu anda gila, letakkan saja di dalam almari dan lupakannya. Sebaliknya, fokus pada kemenangan bukan skala!

Kejayaan tidak berskala, atau NSV, adalah topik yang muncul dalam Kumpulan Facebook DARI HARI INI kami (menyertai di sini untuk inspirasi harian!) Dan kami berkongsi beberapa kegemaran kami di bawah.

10 wanita tentang apa yang ingin memulakan perjalanan berat badan

03.1.201701:09

1. Rasa gembira untuk memakai seluar jeans

Saya memberitahu pelanggan saya untuk mengesan kemajuan mereka sehari hari seminggu dengan memakai seluar jeans yang sama untuk melihat jika mereka semakin longgar di bahagian tengah, lebih mudah untuk butang atau zip dan berasa kurang ketat di paha.

Satu kaveat: Jangan mulailah dengan seluar jeans yang anda tidak sesuai sejak yang tahu kapan.

Pilih sepasang seluar jeans yang hanya bersaiz sederhana. Anda akan berasa hebat apabila mereka sesuai dengan anda dengan selesa!

2. Tidak mencapai tums – atau ubat biasa anda

Satu Mula HARI TODAY Rebecca mengatakan bahawa sejak dia berhenti makan gula-gula dan makanan yang diproses selama beberapa minggu yang lalu, dia melihat beberapa perubahan positif.

“Saya tidur dengan lebih baik, tidak lagi perlu mencapai tums, dan saya hanya berasa lebih bahagia!” Katanya.

Dalam tempoh tujuh bulan yang lalu, anggota lain, Vicki berkata, dia telah kehilangan ubat tekanan darahnya, menurunkan jumlah kolesterolnya dari 217 hingga 190, dan walaupun skala itu tidak benar-benar bergerak, dia mempunyai “tidur yang lebih baik, lebih banyak tenaga, dan kepercayaan diri yang baru! “

Pergi Rebecca dan Vicki!

3. Meningkatkan berat badan dan meningkatkan stamina semasa latihan

Seorang ahli StartTODAY, Jen berkata dia dapat meningkatkan berat badan yang dia angkat dan telah menemui definisi dalam quads dan triceps.

Seorang lagi anggota, Jessica, berkata dia baru-baru ini menolak sendiri sehingga 17.5-pound dumbbells untuk curl bicep, naik dari 15 paun.

Siapa yang peduli pada skala apabila anda melihat jenis keputusan tersebut!

Senaman mudah bergerak untuk membantu anda bersesuaian untuk musim bunga

31 Jan.201802:45

4. Ulasan yang tidak dijangka (dan positif) daripada mereka yang dekat dengan anda

Mulakan ahli TODAY Katherine mengatakan bahawa dia memakai jaket di tempat kerja, dan perasaan yang terbaik ialah seseorang memberitahu kepadanya bahawa jaketnya sekarang terlalu besar (saiz 4X). Dia hanya pergi ke saiz XL! Begitu juga, Kathleen dari kumpulan kami berkata pada minggu lalu anaknya bertanya, “Ibu, ke manakah perutmu pergi?” Malah dia melihat hasil kerja dia selama 4 jam seminggu sejak Disember!

5. Menaiki tangga tanpa rasa bergetar

Walaupun hanya berjalan naik tangga boleh memenatkan jika anda merasa tidak selesa!

Bagaimanapun, Kristina dari kumpulan itu berkata berjalan naik tangga dan tidak merasa tersisih selepas tugas harian adalah ukuran kejayaannya.

Dia tidak bersendirian. Pamela, yang juga ahli StartTODAY, menulis, “Saya tidak dapat bernafas atau naik tangga. Sekarang, saya tidak lagi perlu menggunakan inhaler untuk membantu saya bernafas. Saya seorang wanita yang dibebaskan. “

Bagaimana itu untuk kemenangan!

6. Perkara yang lain daripada pakaian adalah lebih baik

“NSV untuk saya mendapat cincin perkahwinan saya kembali pada jari saya selepas kehilangan berat badan,” tulis Molly. “Saya telah memperoleh semasa kehamilan saya. Ia adalah perasaan yang terbaik kerana kehilangannya di kawasan yang saya tidak perasan semakin kecil – jari saya! “

Satu lagi NSV berasal dari Andrea yang mengatakan tuala mandinya kini membungkus sepanjang tubuhnya!

“Ini perkara-perkara kecil yang membuatkan saya pergi,” katanya.

Mencari cara untuk meraikan NSV anda? Bagaimana dengan merawat diri sendiri dengan manicure atau mengecat kuku anda? Ia adalah peringatan yang berterusan apabila anda melihat tangan anda bahawa anda cantik!

Mencari sedikit merawat yang murah?

Beli lagu tunggal untuk memuat turun yang baru-baru ini didengar di radio atau membuat anda berasa gembira! Ganti diri anda untuk NSV anda seperti yang anda akan memberi ganjaran kepada diri sendiri apabila anda melihat perkembangan pada skala. Kejayaan membiak kejayaan – dan anda berhak untuk dirayakan!

Untuk sokongan tambahan, daftar untuk berita bulanan AWAL HARI INI. Stephanie Mansour adalah pakar kesihatan dan kecergasan dan jurulatih penurunan berat badan untuk wanita. Sertai cabaran berat badan percuma di sini!