5 latihan bola kestabilan untuk membakar lemak perut

Bola kestabilan adalah alat yang hebat untuk dimasukkan ke dalam latihan anda, terutama ketika datang ke kerja inti. Menambah faktor kestabilan menyebabkan teras anda lebih banyak kontrak semasa bersenam, menjadikan anda lebih kuat dan pinggang anda lebih langsing.

Ikuti latihan pantas ini untuk mencabar teras anda dan berusaha untuk membina kestabilan yang lebih baik.

Disematkan pada Pinterest.

1. Crunches

Kestabilan Ball workout - 01 Crunches

Mula dengan berehat belakang anda pada bola kestabilan. Letakkan tangan anda di belakang kepala anda, makan dengan hidung anda ke arah siling. Adalah penting untuk diingat untuk mengekalkan glutes anda dengan tegas apabila menggunakan latihan ini. Ulangi gerakan ini sehingga dinding abdomen menjadi lelah.

Membentang mudah untuk bangun badan anda

Nov.08.201601:23

2. Langkah-langkah papan

Kestabilan Ball workout - 02 Plank Steps

Pergerakan ini serupa dengan pendaki gunung. Dengan meletakkan diri anda di kedudukan papan di atas bola kestabilan, anda memaksa teras anda untuk menstabilkan berat badan anda. Satu demi satu, langkah satu kaki ke atas bola menjaga pinggul anda selari dengan tanah dan inti anda terlibat. Pastikan anda tidak mematikan pinggul anda atau mengangkat bahu anda semasa mengambil langkah-langkah ini.

BERKAITAN: Rutin gelembung selama 5 minit untuk meregangkan badan anda

3. V-sit ups

Kestabilan Ball workout - 03 V Sit Ups

Sama seperti duduk tetap, anda akan mula meletakkan di belakang anda dengan bola kestabilan di antara kaki anda. Apabila anda membawa bola dengan kaki anda, anda akan bersusah payah dengan tangan anda untuk mencapai bola. Pindahkan bola dari kakimu ke tangan anda dan turunkan kedua-duanya pada masa yang sama. Ulangi gerakan ini dengan terus memindahkan bola dari kakimu ke tangan anda.

BERKAITAN: 5 latihan mudah untuk mengukir kaki anda

4. Roll out

Kestabilan ball rollout
Chrysten Crockett

Mulailah berlutut dan letakkan tangan anda di atas bola di hadapan anda. Perlahan-lahan tolak bola dari badan anda, pastikan lutut anda berada di kedudukan yang sama. Gulung bola sejauh yang anda boleh, menjaga inti anda bertali dan dada anda ke arah tanah. Kemudian gulungkannya dan ulangi. Berhati-hatilah untuk tidak mengendurkan pinggul anda semasa latihan ini.

5. Heel menyentuh

Kestabilan Ball workout - 05 heel touches

Latihan ini adalah serupa dengan yang dahulu disebut “beg pakaian.” Mula dengan meletakkan bola antara kaki anda. Keseimbangan tailbone anda dan bersandar pada sudut 45 darjah. Apabila anda membengkokkan lutut anda, bawa bola ke dada anda dengan sebaik mungkin, sampai ke bawah untuk menyentuh tumit anda dengan kedua-dua tangan.

BERKAITAN: Latihan 5 minit yang boleh anda lakukan di mana-mana sahaja

Teruskan pergerakan masuk dan keluar dan ingat untuk menyimpan dada anda. Untuk memanfaatkan senaman ini, ulangi sekurang-kurangnya 20 wakil setiap senaman. Apabila semua lima selesai, ulangi litar tiga hingga empat kali untuk membakar lemak perut yang benar.

Chrysten Crockett dipilih sebagai Bintang Sosial HARI INI. Ikuti dia di Instagram atau Facebook dan lihat laman webnya. Untuk petua kesihatan dan kesejahteraan harian, daftar surat berita One Small Thing kami.