5 langkah untuk menjual barangan anda dengan wang tambahan menggunakan kumpulan Facebook

Adakah anda duduk beratus-ratus dolar? Saya maksudkan itu secara harfiah. Minggu lalu, selain menjual barangan Natalie tidak digunakan untuk enam tahun yang baik, saya menjual sofa saya … untuk $ 500! Saya telah memesan satu bulan yang lalu dan menunggu untuk tiba. Panggilan itu datang minggu ini bahawa ia sedang dalam perjalanan. Ramai orang akan panik untuk mendapatkan yang lama dalam masa. Bukan saya. 

Saya telah menjual barang-barang dalam talian sekarang selama beberapa tahun dan saya yakin saya boleh membuat jalan untuk yang baru – dan meraih untung rapi – sebelum hari penghantaran. Rahsia saya? Kumpulan Facebook.

Buat wang tunai tambahan untuk menjual apa yang anda miliki

Januari.29.201504:41

Saya melakukannya dengan cara yang sama saya membongkarkan perabot anak-anak saya yang telah diluar anak saya dan satu set patio saya menggantikan: melalui kumpulan Facebook tempatan yang dikhaskan untuk jualan sedemikian. Kumpulan-kumpulan ini telah berkembang pesat sejak beberapa tahun yang lalu. Cara terbaik untuk mencari satu di kawasan anda adalah dengan mendaftar ke Facebook dan kemudian cari nama bandar anda (atau kejiranan) dan perkataan “jualan” atau “jualan.” Jika anda tidak menemui bandar (atau kejiranan) jangan berputus asa! Cari sesuatu yang berdekatan.

Sesetengah daripada mereka adalah kumpulan yang tertutup, jadi anda perlu meminta masuk. Kerana ini, ia boleh mengambil sedikit masa untuk masuk. Itu sebenarnya bukan perkara yang buruk.  

Kumpulan yang saya milik dipanggil Chappaqua Moms Sales. Ia dipantau oleh seorang wanita bernama Stacey Winnick; dia sangat berhati-hati untuk hanya mengakui orang-orang yang tempatan ke daerah kami. Dia juga hanya mengaku wanita. Tahap keselamatan yang lebih tinggi membuat ramai orang berasa lebih baik tentang sama ada bertemu di tempat awam untuk bertukar barangan untuk mendapatkan wang atau mempunyai seseorang datang ke rumah anda, seperti dengan sofa saya, untuk mengambil item.

Jadi, apakah kunci untuk menggunakan kumpulan ini dengan berkesan dan meraih keuntungan besar? Dengan bantuan Winnick, saya mempunyai cadangan ini.

1. Saluran Annie Leibovitz…  
Anda mungkin hanya mempunyai kamera iPhone di pelupusan anda. Tidak mengapa. Tetapi ambil gambar terbaik yang anda boleh, dan tunjukkan item anda dari sudut sebanyak mungkin. Pastikan pencahayaan adalah baik juga. Anda tidak mahu seseorang muncul untuk mengambil sofa merah hanya untuk mengetahui ia benar-benar oren dan berjalan kaki!

2. … dan Don Draper
Anda tidak perlu menjadi penulis profesional untuk menulis iklan yang baik. Seorang wanita yang menjual keratan yang mirip dengan saya minggu ini membuat padang bahawa dia akan menjadi “sofa terbesar di mana untuk menjadi tuan rumah kawan-kawan anda untuk Super Bowl.” Terakhir saya periksa dia mempunyai senarai menunggu yang lama untuk pembeli yang berminat. Jadilah seperti yang anda boleh. Berapa besar ia? Siapa yang menjadikannya? Apa yang anda bayar untuknya pada asalnya? Apa yang dijual hari ini?.

3. Jujurlah
Jika terdapat noda pada sudut kiri atas, pastikan anda membiarkan pembeli tahu bahawa di depan. Ia hanya akan menjimatkan masa dan kekecewaan anda nanti.

4. Harga betul
Saya tidak dapat menegaskan ini. Di kedai konsainan, barangan biasanya dijual pada harga 1/3 yang akan dijual pada harga runcit. Itu mengenai hak untuk kumpulan Facebook ini, melainkan jika anda berurusan dengan sesuatu yang agak baru. Saya juga menjual dompet untuk pengeluar saya pada minggu lepas. Ia adalah dari musim semasa dan masih dijual di kedai-kedai utama. Kami mendapat hampir 55% daripada harga runcit. Sekiranya barang dagangan anda tidak bergerak dengan cepat, turunkan harga sehingga ia berlaku.

5. Ikut peraturan
Kebanyakan kumpulan ini mempunyai peraturan tentang bagaimana penjualan mesti diteruskan. Pada saya, anda perlu mengambil orang dalam susunan yang mereka tetapkan dan menyatakan minat mereka. Pembeli yang berminat kemudian mempunyai 24 jam untuk menutup perjanjian sebelum anda, penjual, boleh bergerak ke depan. Apa jua peraturan anda, bacalah mereka, belajar mereka, ikuti mereka. Dompet anda akan terima kasih.

Lihat bahagian lain mengenai petua #starttoday Jean di sini dan ikuti dia dalam talian di jeanchatzky.com.