5 jenis skuasy dan bagaimana memasaknya

Squash agak sinonim dengan perubahan daun dan makan malam yang selesa oleh api. Ia adalah salah satu daripada kegemaran kegemaran yang tidak boleh menunggu untuk memasak. Semua jenis squashs layak untuk pemujaan-mereka sangat serba boleh, nutrien-padat dan rasa sedap.

Skuash adalah antioksida yang tinggi (1 hidangan cawan memberikan anda 25 peratus pengambilan harian vitamin A yang disyorkan dan 25 peratus pengambilan vitamin C yang anda cadangkan sehari-hari) dan merupakan sumber serat yang sangat baik untuk membantu anda memelihara dan melebih-lebihkan pada pilihan lain yang tidak berkhasiat di meja cuti. Berikut adalah panduan skuasy kecil untuk membantu anda menambah sayuran bintang ini untuk makan anda minggu ini:

Pancake protein, yoghurt Chobani dan makanan sihat yang lain untuk jatuh

Oktober.10.201702:47

1. Squash squash

Pelbagai ini amat sesuai dengan bentuknya yang boleh digunakan sebagai mangkuk (mesin basuh pinggan mangkuk akan mengucapkan terima kasih dan perut anda). Bahan dengan quinoa dan sayuran dan tetamu anda akan menjadi sangat kagum. Ia juga boleh dihiris ke dalam pusingan dan dipanggang dengan taburkan kayu manis dan ditambah ke mana-mana salad musim sejuk.

2. Spaghetti squash

Squash ini telah mendapat populariti kerana kesamaannya dengan spageti selepas ia dibakar. Hanya memotong skuash spaghetti anda dengan separuh, benih-benih, letakkan bahagian bawah pada lembaran penaik dan panggang selama 40-50 minit, pada kira-kira 400 darjah.

Apabila skuasy adalah lembut garpu, rake bahagian dalam, mencipta tendrils seperti spageti anda. Ia sesuai untuk topping dengan sos marinara dan bebola daging, atau untuk hidangan vegan yang hangat dengan sayuran panggang lain dan kacang panggang, atau bahkan dihiasi dengan cabai untuk hidangan musim sejuk yang memuaskan.

Spaghetti Squash with Sage and Walnuts
Dapatkan Resipi itu

Spaghetti Squash dengan Sage and Walnuts

Andrew Carmellini

3. Butternut squash

Squash butternut adalah padat dan manis, menjadikannya serupa dengan ubi jalar. Ia boleh dipersiapkan dengan memotong separuh, menyapu benih dan memanggang, seperti bagaimana anda memanggang skuasy spageti. Ini menghasilkan bahagian panggang yang sempurna untuk menghindari untuk squash butternut yang rosak atau bahkan untuk menambah smoothie. Mengupas dan dicing meminjamkan diri ke gigitan sempurna skuasy dalam setiap sudu sup atau dicampur ke dalam hidangan sebelah bijirin kuno.

4. Squash Delicata

Pelbagai ini adalah yang lebih kecil dari sekumpulan dan dilengkapi dengan rasa manis dan kental yang mencerminkan penampilannya. Squash ini juga disiapkan dengan baik panggang. Anda boleh memotongnya panjang atau ke dalam cincin kecil yang kecil sebelum meletakkan pada lembaran penaik dan masuk ke dalam ketuhar. Mereka juga boleh disumbat seperti skuasy acorn, dan kerana kulitnya sangat kurus, anda juga boleh makannya!

Maple butternut sup squash, butternut agnolotti: Cuba resipi jatuh ini!

Nov.12.201604:08

5. Kabocha squash

Lancar dan manis, dari luar skuasy Jepun ini kelihatan seperti sepupu hijau labu. Sama seperti skuasy butternut, ia rasanya dan dirasai sama dengan ubi jalar, dan dipotong menjadi baji dan dipanggang, atau dibubuh dan direbus dalam panci. Ia boleh digantikan dalam resipi yang memerlukan labu, butternut atau labu.

Selamat makan!

Untuk lebih lanjut dari Keri Glassman, ikuti dia di Instagram @nutritiouslifeofficial.