5 cara untuk membuat persediaan makanan lebih mudah

Memasak makanan hanya untuk satu hidangan boleh menakutkan, jadi membuat cukup untuk sepanjang minggu, baik, ia boleh menjadi rata menakutkan. Namun setelah nasihat di bawah ini anda akan mendapat statistik status prepper makan. Anda akan cepat melupakan waktu sebelum ia menjadi sebahagian daripada rutin biasa anda. Mari bermula sekarang:

Bob Harper dan ahli-ahli lain menilai diet atas Megyn Kelly HARI INI

Januari.03.201809:34

1. Dedicate sehari.

Tidak seharian, tetapi bekerja beberapa jam ke dalam jadual mingguan anda untuk membolehkan persediaan makanan, dan tetap konsisten mengenainya, akan membuat anda lebih cenderung untuk melekatinya.

Hari Minggu terkenal dengan hidangan ping dan hidangan, tetapi jika anda cenderung mempunyai beberapa jam malam Rabu, itu mungkin masa persiapan sempurna untuk anda. Sebaik sahaja anda memilih sehari, dedikan dua jam untuk persediaan anda, termasuk membersihkannya. Jadual dalam kalendar anda. Sebaik sahaja anda mendapat sambutan hangat, beberapa hari mungkin lebih cepat untuk menyelesaikan tugas. Mencari resipi baru? Semak pelan makan HARI INI kami.

2. Melabur dalam bekas.

Jelas, bekas kaca sangat sesuai untuk menyimpan peti sejuk anda. Mereka membolehkan anda melihat segalanya pada pandangan pertama, dan anda boleh lupa bimbang tentang bahaya BPA atau kebocoran kimia dari bekas plastik bekas yang lama.

Quiche muffins, steak yang disapu kopi: Kick memulakan metabolisme anda dengan makanan yang sihat ini

02.0.20.201804:17

Sebelum anda menyiapkan, jangan lupa untuk melakukan kualiti yang jelas dari peti sejuk anda. Menyingkirkan bekas bekas bekas dan menyediakan ruang untuk semua makanan baru yang segar dan sihat akan menjadikannya lebih menarik untuk dimasak dan pergi sepanjang minggu.

3. Pilih protein, bijirin dan sayur-sayuran.

Membuat multitasking angin dengan memilih protein seperti ayam yang boleh masuk dalam periuk perlahan anda sementara quinoa simmers di atas kompor, dan semua sayuran anda panggang di dalam ketuhar. Sepanjang minggu, anda boleh dengan mudah menggunakan “asas” ini untuk membuat kombinasi yang berbeza dan menghalang keletihan makanan dengan mengatasinya dengan sos yang berbeza, sayuran segar dicincang atau topping seperti lobak jeruk, sauerkraut, atau telur yang terlalu mudah.

4. Merancang untuk sisa makanan.

Buat sedikit lebih daripada yang anda fikir anda perlukan. Apa-apa makanan yang berlebihan boleh dibungkus dan dibekukan untuk dibuang di kemudian hari. Tidak perlu makan malam TV beku apabila anda sudah mempunyai tiga chili kacang buatan sendiri siap untuk dipanaskan dan dihidangkan.

Tiga Bean Chili
Dapatkan Resipi itu

Tiga-Bean Chili

Makanan seperti muffin, oat, sup, cabai dan sos semua membekukan berhampiran dengan sempurna. Hanya pastikan untuk mengelakkan selada pembekuan yang anda merancang untuk makan segar (dan tidak dicampur dalam smoothie). Konsistensi defrostednya kurang daripada ideal.

5. Akaun untuk snek juga.

Jangan lupa untuk menyumbang pada 3hb. kelaparan yang menyerang setiap hari dan meninggalkan anda berjalan ke kabinet snek untuk sesuatu yang asin, manis dan tidak berkhasiat. Prep beg bahan-bahan cincang untuk membuat smoothie hijau kegemaran anda. Air pop muncul popcorn dan bahagian menjadi bekas kecil makanan ringan. Bahkan pembelian bin kacang campuran pada dasarnya memohon untuk dibungkus dan dibuat menjadi “makanan segera”.

Untuk mendapatkan lebih banyak tips bagaimana untuk menjalani kehidupan yang paling berkhasiat, ikuti Keri @nutritiouslifeofficial.