4 tanda bahawa lelaki bersedia untuk berkahwin – dan 4 bahawa dia tidak

Lelaki dan perkahwinan – pernah tertanya-tanya apa yang diperlukan untuk mendapatkan kedua-duanya? Jika anda cuba mendapatkan teman lelaki anda untuk membuat komitmen, saya mempunyai berita baik dan berita buruk.

Berita baiknya ialah anda boleh berhenti cuba memanipulasi, bercakap manis atau tekanan ke dalam cadangannya. Berita buruknya ialah tiada apa yang dapat anda lakukan untuk mempercepat proses.

Shutterstock

Itu bukan untuk mengatakan ia tidak akan pernah berlaku. Lelaki jatuh cinta dan berkahwin setiap hari. Tetapi lelaki mempunyai jam biologi mereka sendiri.

Apabila mereka siap, mereka menuju ke lorong – tetapi tidak lama lagi. Sementara itu, tidak mungkin untuk meyakinkan seorang lelaki yang komitmen-fobik bahawa anda adalah perkara terbaik yang pernah berlaku kepadanya – walaupun anda! Sekiranya anda ingin berkahwin, pertaruhan terbaik anda ialah mencari seseorang yang tidak perlu meyakinkan untuk menurunkan satu lutut.

Begini bagaimana Nick dan Vanessa Lachey membuat perkahwinan mereka berfungsi

Januari.29.201801:24

Geng “Sex and the City” pernah membandingkan seorang lelaki yang bersedia menikah dengan teksi: Pada tahap tertentu dalam hidupnya, dia menjadi bersedia untuk komitmen. Cahaya “tersedia” beliau menyala dan wanita seterusnya dalam hidupnya mendapat cincin.

Nasib baik untuk kita, tidak sukar untuk memberitahu perbezaan antara seorang lelaki yang mendapat cahaya dan orang yang hanya memandu di dalam gelap. Ingin bantuan?

BERKAITAN: Carson Daly dan Siri Pinter berkongsi foto keluarga yang indah dari hari perkahwinan mereka

Berikut adalah empat petunjuk bahawa seorang lelaki mempunyai potensi masa kini untuk menjadi pasangan hidup:

Hari-hari penaburan oatnya berakhir

Menurut John Malloy, pengarang “Mengapa Lelaki Berkahwin Beberapa Wanita dan Bukan Orang Lain”, yang memperincikan hasil tinjauan 2,500 orang, adegan perseorangan tidak lagi menarik kepada lelaki yang sudah bersedia menikah. Malloy menemubual lelaki dari usia 17 hingga 70 yang akan berkahwin; semua mengakui bahawa mereka berasa semakin tidak mendapat tempat di bar, dewan kolam renang dan kelab-kelab tarian yang pernah menjadi tempat kegemaran mereka.

BERKAITAN: Sebab mengapa lelaki berkahwin dengan beberapa wanita dan bukan orang lain

Dia bebas dari segi kewangan

Tina Tessina, Ph.D., ahli psikoterapi di California, menjelaskan, “Lelaki mempunyai jam biologi, tetapi masa mereka adalah berbeza daripada wanita. Keutamaan lelaki kebanyakannya tertumpu kepada memenangi sekuriti kewangan sebelum memiliki keluarga. untuk membayar bilnya, dia tidak mahu menambah beban menyokong isteri. “

Untuk mengambilnya lebih lanjut, lelaki yang anda cari adalah seorang dewasa yang boleh dihitung. Dia dapat berkomitmen untuk kerja, belum lagi keluarga dan rakan-rakan.

Di hadapan romantik, walaupun dia tidak bersedia untuk berkahwin dengan segera, dia sekurang-kurangnya dapat membincangkan konsep komitmen.

Martha Stewart: Bagaimana gaya pernikahan telah berubah menjadi lebih baik

Januari.28.201604:33

Dia telah menemui hasratnya untuk menjadi seorang ayah

Carol Morgan, seorang pemain bola keranjang Boca Raton, memerhatikan, “Dia bersedia untuk berkahwin apabila dia menatap cintanya kepada anak-anak dan mencadangkan anda mempunyai anak yang cantik.”

Sekiranya lelaki anda tidak begitu mudah, ambil isyarat dari John Malloy, yang mengatakan, “Kebanyakan lelaki ingin menjadi cukup muda untuk mengajar anak-anak mereka untuk ikan dan bermain bola dan melakukan perkara yang ikatan lelaki.”

Penyelidikan beliau mendapati bahawa usia boleh memberi kesan besar kepada sikap seorang lelaki terhadap perkahwinan. Kebanyakan orang yang berpendidikan tinggi tidak menganggap perkahwinan sebagai kemungkinan yang serius sehingga umur 26 tahun. Malah, mereka memasuki tahap komitmen yang tinggi antara usia 28 dan 33 tahun. Lelaki yang telah pergi ke sekolah-doktor, peguam, dan sebagainya – memukul fasa puncak komitmen mereka dari umur 30 hingga 36 tahun.

Tetapi Malloy mengatakan bahawa apabila seorang lelaki mencecah 37, kemungkinan dia akan berkahwin mula memudar. Dan selepas hari lahirnya ke-43, dia mungkin akan kekal sebagai sarjana muda untuk hidup.

BERKAITAN: Trend perkahwinan Martha Stewart: Gaun Mermaid, pengiring pengantin yang tidak sesuai

Itu bukan untuk mengatakan bahawa seorang lelaki tidak akan menangkap demam pernikahan / bapanya di kemudian hari.

Shutterstock

Dia teman lelaki anda dalam nama – suami anda dalam semangat

Pakar hubungan April Masini, penulis “Date Out of Your League”, menerangkan, “Apabila seorang lelaki siap menjadi suami – suami anda – dia mula bertindak seperti suami, misalnya, dia akan membuat perancangan untuk masa depan, memperkenalkan anda kepada kawan-kawan dan keluarganya, dan bukan hanya memanggil anda setiap hari tetapi ingin memberitahu anda butiran zamannya dan mempunyai keinginan untuk mendengar tentang anda. “

Carol Morgan menambah, “Dia jujur ​​dan terbuka, dan apabila anda memasuki bilik, dia tidak akan membuat skrin komputernya menjadi hitam sehingga anda tidak dapat melihat apa yang dia lakukan. [di tempatnya]. ” Dan jika dia memberi ruang untuk anda di dalam almari, bayi, hari-hari tunggal anda bernombor. Dia juga akan mendengar apabila anda memberitahu dia bahawa anda sudah bersedia untuk berkahwin.

Malloy mengatakan bahawa penemuan utama dalam bukunya tentang lelaki dan perkahwinan ialah: “Tujuh puluh tiga peratus daripada wanita yang keluar dari biro nikah perkahwinan dengan suami masa depan mereka memberitahu kami bahawa mereka memberi tekanan kepada lelaki mereka untuk mendapatkan cadangan. kebanyakan kes, tekanan ini tidak melibatkan percubaan untuk memanipulasi lelaki mereka untuk berkahwin tetapi itu hanya hasil daripada memberitahu lelaki mereka apa yang mereka rasa. “

Shutterstock

Jika anda tidak pasti tentang niat lelaki anda, ambil perhatian tentang cara dia bertindak dan, lebih penting lagi, cara dia bercakap tentang masa depan anda. Sekiranya dia membuat janji-janji tetapi tidak dihantar dalam masa yang munasabah, atau jika dia membincangkan tentang masa depan anda sama sekali, prospeknya untuk menjadi seorang pengantin lelaki mungkin agak muram. Tetapi jangan hanya mengandaikan dia tidak bersedia. Terus dengan dia dan beritahu dia bagaimana perasaan anda. Kemudian anda akan tahu persis di mana anda berdiri. Jika dia tidak bersedia, dia tidak bersedia. Dalam hal ini, lebih baik untuk berpindah kepada seorang lelaki yang. Siapa yang tahu jika dia akan berkedip, tetapi cahaya “yang tersedia” pasti akan berkilau.

Tanda dia bukan perkahwinan jika dia:

  1. Kata dia tidak berminat mengikat simpulan itu. Daripada cuba mengubah fikirannya, percayalah dan teruskan.
  2. Membeli Porsche. Atau barang-barang mewah lain yang tidak ada orang yang menyimpan untuk cincin atau masa depan akan membeli. “Jika dia bertindak tidak matang secara kewangan dan tidak bertanggungjawab, dia berfikir ‘saya,’ bukan ‘kita’,” kata Morgan.
  3. Panggilan rakannya yang sudah berkahwin “yang kalah”. Jika dia mahu pasangan, dia menganggap lelaki dan wanita membina masa depan bersama-sama cantik, tidak menyedihkan.
  4. Berterusan membuat anda menangis -dan mereka bukan air mata kebahagiaan. Sekiranya dia tidak boleh dipercayai, kasar, pembohong, curang dan / atau kecewa, ceraikan diri anda dari hubungan ini sebelum ia mengambil perjalanan ke mahkamah untuk melakukannya.

Versi kisah ini pada asalnya diterbitkan pada bulan Mei 2011.

Pasangan berkata ‘Saya’ di Studio 1A selepas bermesyuarat di PLAY TODAY

Mei.12.201601:28

Loading...