3 menyeronokkan “latihan” yang boleh anda lakukan sebagai sebuah keluarga

keluarga, exercise, jog, kids, parents, run, hike,
Hari ini

Membuat masa untuk bersenam tidak mudah. Malah, “Saya tidak mempunyai masa” adalah alasan terbesar yang saya dengar daripada orang yang tidak bersenam. Sangat sukar apabila anda mempunyai keluarga – sekarang saya mempunyai anak perempuan saya, saya pasti boleh mengaitkannya. 

Kuncinya ialah mencari cara untuk bersenam dengan mereka! Cuba permainan ini apabila anda ingin membakar kalori tanpa mengorbankan masa keluarga. Bonus dengan aktiviti ini ialah anda menetapkan contoh yang baik untuk anak-anak anda dengan menunjukkan mereka dapat bersenang-senang ketika sedang aktif. 

Relay kereta api

Pergi berjalan-jalan dengan keluarga? Mula berjalan bersama-sama. Kemudian, setiap kali anda sampai ke penghujung blok, salah seorang daripada anda menjalankan seluruh blok dan menangkap anda yang lain. Kanak-kanak yang cukup lama untuk berlari di sekelilingnya sendiri pastinya akan mendapat tindakan. Bertujuan untuk terus bergerak selama 35 hingga 60 minit. (Latihan selang jenis ini juga membakar lebih banyak kalori daripada berjalan kaki atau berjalan lancar).

Tekan dek

Berikan latihan yang berbeza untuk setiap guaman dalam dek kad. Sebagai contoh: 

  • Hati = jongkong melompat (jongkok ke bawah, cepat melompat, tanah kembali ke jongkong dan segera melompat semula)
  • Berlian = supermans (letakkan pada perut anda dan angkat tangan dan kakinya dari tanah pada masa yang sama)
  • Spades = bicu melompat
  • Klub = pendaki gunung (dalam kedudukan push-up, bawa lutut kanan ke arah dada anda, kembalikan kaki kanan anda ke tempatnya dan tarik lutut kiri ke arah dada anda dengan cepat – seperti anda berjalan di tempat).

Kini bergilir-gilir menyalakan kad dan lakukan bilangan wakil pada kad. Jika anda mendapat 5 hati, anda perlu melakukan 5 melompat jongkong. Ada 8 sekop? Itu 8 bicu melompat. Cuba untuk mendapatkan seluruh dek kad. 

Breakout!

Menonton persembahan dengan anak-anak anda? Jangan menghabiskan rehat komersil berehat. Setiap kali perniagaan datang, lakukan latihan yang berbeza. Perdagangan pertama: kickers pantat (berdiri tegak pada bola kakimu dan dengan cepat, atau menendang tumit ke arah pantat anda). Perdagangan kedua: melompat tinggi. Perdagangan ketiga: lutut tinggi (berjalan di tempat, membawa lutut tinggi ke dada anda). Perdagangan keempat: papan. Laraskan bergerak mengikut kebolehan anak-anak anda. Mereka akan bersenang-senang bergerak dengan anda, dan anda akan berasa lebih baik mengetahui anda mendapat sedikit senaman sambil menonton TV. 

Tambah ini kepada latihan biasa anda dan anda tidak akan mempunyai alasan untuk melangkau bersenam!

Ingin lebih banyak Tip Fitnah Jenna? Daftarlah untuk buletin mingguan saya! Dan sila berkongsi petikan motivasi kegemaran anda di bawah.