‘Saya boleh melakukan ini, saya sayang mereka’: Wanita untuk mengamalkan 4 kanak-kanak sahabat terbaik

Apabila seorang wanita Illinois mengetahui dia didiagnosis dengan penyakit saraf yang membawa maut, kebimbangan terbesarnya ialah apa yang akan berlaku kepada empat anaknya selepas dia hilang.

Sekarang dia tahu mereka akan selamat dengan sahabatnya.

Sara Hankins, 36, berada di peringkat akhir amyotrophic lateral sclerosis (ALS), yang juga dikenali sebagai penyakit Lou Gehrig. Rakan lamanya Missy Armstrong, dari Milan, Illinois, sedang dalam proses mengamalkan tiga anak dari empat anak lelaki Hankins. Dia juga akan mengambil anak sulungnya, yang berumur 18 tahun.

Missy Armstrong who is going to adopt her terminally ill best friend Sara Hankins' children. Sara has ALS and will leave behind 4 kids.
Empat anak Sara Hankins, yang akan tinggal bersama Missy Armstrong sebaik sahaja ibunya hilang.Dengan hormat keluarga Hankins

“Saya fikir, ya, saya boleh buat ini,” Armstrong, 42, yang mempunyai dua orang anak sendiri, memberitahu HARI INI. “Saya suka mereka dan saya telah mengenali mereka sepanjang hidup saya, saya membuat hidup yang baik, saya mempunyai sokongan keluarganya.”

BERKAITAN: Hadiah muktamad: Ibu mengambil 6 anak selepas sahabatnya mati akibat kanser

Kedua-dua wanita adalah ibu tunggal dan bertemu di sekolah perkayuan pada tahun 1999.

“Seketika, dari hari ke hari, kami menjadi kawan terbaik,” kata Armstrong, yang kini berfungsi sebagai pengendali peralatan untuk Alcoa, syarikat perkilangan logam. “Ketika kami bertemu, dia hanya mempunyai seorang anak perempuan, Alexis, yang mana 2. Dia sudah tentu akan menemaninya dengan kawan-kawannya yang lain, dia akan merebut anak-anaknya dan datang ke rumah saya, atau saya ambil anak-anak saya dan pergi ke rumahnya Kami sentiasa bersama. “

Missy Armstrong who is going to adopt her terminally ill best friend Sara Hankins' children. Sara has ALS and will leave behind 4 kids.
Sahabat terbaik Missy Armstrong (kiri) dan Sara Hankins bertemu pada tahun 1999. Dengan hormat keluarga Hankins

Anak-anak lain Hankins berusia 8, 9 dan 11 tahun. Anak-anak Armstrong berusia 22 dan 13. “Anak-anak seperti sepupu sepanjang hidup mereka,” kata Armstrong.

Hankins didiagnosis adalah ALS tahun lepas dan kini berada dalam penjagaan hospis di rumah ibunya. Dia memberitahu HARI INI melalui telefon dia terkejut apabila Armstrong menawarkan untuk mengamalkan anaknya.

BERKAITAN: Wanita dengan ALS melemparkan ‘kelahiran semula’ parti sebelum menamatkan hidupnya

“Saya tidak boleh berhenti menangis,” katanya. “Kebimbangan nombor satu saya ialah mengekalkan anak-anak saya bersama, kerana saya fikir apa yang akan mereka jalani cukup sukar.”

Sekarang keluarga berfokus untuk mendapatkan sebuah rumah yang cukup besar untuk keluarga baru Armstrong, dan mereka telah memulakan halaman GoFundMe untuk mendapatkan wang untuk bayaran pendahuluan, dan juga membuat akaun di nama Armstrong di Bank Negara Tenggara di Moline di mana orang boleh menderma.

Missy Armstrong who is going to adopt her terminally ill best friend Sara Hankins' children. Sara has ALS and will leave behind 4 kids.
Sara Hankins (kanan) dengan anak perempuannya yang tertua Alexis, 18 tahun. Dengan hormat keluarga Hankins

“Kami menemui sebuah rumah kecil lima bilik tidur yang sempurna, tidak terlalu mahal,” kata Armstrong.

BERKAITAN: Anak lelaki berusia 5 tahun yang memerangi leukemia mencadangkan kepada jururawat kegemarannya

Salah seorang rakan Armstrong yang mendengar apa yang dia lakukan untuk Hankins juga telah melangkah membantu, mengumpulkan sumbangan untuk keluarga dan hadiah Krismas untuk anak-anak.

“Dalam masa empat hari ruang tamu saya penuh dengan hadiah, makanan dan pelbagai jenis barang,” kata Rhonda DeBruyn HARI INI.

Dia juga mengatur pengumpulan dana pada bulan Januari, apabila, jika semua berjalan seperti yang dirancang, Armstrong akan sudah ditutup di rumah baru.

Missy Armstrong who is going to adopt her terminally ill best friend Sara Hankins' children. Sara has ALS and will leave behind 4 kids.
Cayden, 11, dan Amara, 8, dua daripada empat anak Sara Hankins. Dengan hormat keluarga Hankins

Bagi anak-anak Hankins, Armstrong berkata mereka mempunyai “idea” tentang apa yang berlaku.

“Sudah tentu ia tidak akan memukul mereka sehingga ia mencecah mereka,” katanya. “Tetapi semua orang telah jujur ​​dengan mereka.”

Nasib baik, mereka sudah menganggap keluarga Armstrong.

“Saya membawa mereka adalah cara mereka boleh bersama-sama,” katanya. “Dan itu sudah tentu apa yang Sara mahu. Kami telah menjadi sahabat dan kami saling mencintai. Dan saya suka anak-anak. “

Wanita yang sakit dengan ALS melontar pesta ‘kelahiran semula’

Ogos.17.201600:55

Cerita ini adalah sebahagian daripada Kebaikan Berkongsi NBCU. Ikuti siri ini di Facebook, Twitter dan Instagram. #ShareKindness