Lelaki yang tiada tempat tinggal membeli gas wanita terkandas dengan $ 20 lepas – inilah cara dia melunaskannya

Apabila seorang doktor haiwan yang tidak bernama “Johnny” datang menyelamatkan seorang wanita yang terkandas di Interstate 95 di luar Philadelphia bulan lepas, dia kembali dengan gas untuk kereta yang dibeli dengan $ 20 terakhir.

Sekarang, dia mempunyai $ 319,000 dan mengira namanya.

Disebabkan oleh kebaikannya, wanita itu, Kate McClure dari Townsville, New Jersey, dan teman lelakinya, Mark D’Amico, melancarkan akaun GoFundMe 13 hari yang lalu. Niat asalnya adalah untuk menaikkan $ 10,000 untuk Johnny untuk membayar sewa pertama dan bulan lepas di sebuah apartmen, untuk membeli kenderaan dan mempunyai wang yang tersisa selama empat hingga enam bulan perbelanjaan.

Dengan Kesyukuran, sumbangan telah melepasi seperempat juta dolar.

Kate McClure and Johnny Bobbitt, Jr., the homeless man who paid for her gas with his last $20. ( Kate McClure/ GoFundMe)
Kate McClure dan Johnny Bobbitt, Jr., lelaki tunawisma yang membayar gasnya dengan $ 20 terakhir. (Kate McClure / GoFundMe)Gofundme / Kate McClure

“Johnny tidak meminta saya untuk satu dolar, dan saya tidak dapat membayarnya pada masa itu kerana saya tidak mempunyai apa-apa wang tunai, tetapi saya telah berhenti di tempatnya selama beberapa minggu yang lalu,” tulis McClure dalam jawatannya laman memberi amal.

“Saya membalasnya untuk gas itu, memberinya jaket, sarung tangan, topi, dan kaus kaki hangat, dan saya memberinya beberapa dolar setiap kali saya melihatnya. Saya harap saya dapat berbuat lebih banyak untuk lelaki yang tidak berperikemanusiaan ini, yang keluar cara dia hanya membantu saya pada hari itu. Dia seorang lelaki yang hebat, dan bercakap dengannya setiap kali saya melihatnya membuat saya mahu menolongnya lebih banyak lagi. “

Bertemu dengan doktor haiwan Tentera Darat yang telah menumpukan dirinya kepada veteran wanita yang tiada tempat tinggal

Nov.08.201708:54

“Johnny” ternyata Johnny Bobbitt Jr., 34, bekas ahli marin dan paramedik dari Raleigh, North Carolina. Seorang rakan dari rumah pulang yang ingin kekal tanpa nama berkata kepada Philadelphia Inquirer bahawa kehidupan Bobbitt telah tersinggung oleh masalah dadah dan wang, yang pada akhirnya menyebabkan dia setengah tahun kehilangan tempat tinggal di jalan-jalan di Philadelphia.

“Johnny berkata, ‘Ya, beritahu saya tentang nasib malang tetapi jangan salah saya, saya di sini kerana keputusan saya sendiri, saya tidak ada yang menyalahkan tetapi saya sendiri,'” D’Amico memberitahu Siasatan.

Tetapi melihat seorang wanita yang memerlukan pukul 11 ​​pagi. pada jalan keluar gelap bulan lepas, dia membuat keputusan yang baik dan baik yang mengubah hidupnya.

“Ini mengubah hidup saya di sana,” kata Johnny dalam video yang diposting ke halaman GoFundMe McClure selepas $ 1,700 yang pertama telah dibangkitkan.

McClure menulis bahawa Bobbitt mengatakan jumlah yang mengejutkan lebih baik daripada yang akan diambilnya dan akan mendermakan yang lain kepada tujuan yang baik.

Loading...