Kucing yang ditinggalkan di zaman tua mendapati rumah yang penuh kasih sayang – dan pengembaraan baldi yang menakjubkan

Tigger kucing itu hanya merayakan ulang tahun ke-22nya yang memakai tali leher dapper dan topi perayaan – dan berkongsi kek tiga daging dengan saudara lelakinya bernama Stuart.

Tigger telah dicintai oleh ibu bapa angkatnya, mantan pemandu sorak Baltimore Ravens Adriene Buisch dan teman lelakinya, Michael Trentadue, yang bertekad untuk membuat setiap hari yang tersisa dalam hidupnya sesuatu yang akan berulang-ulang.

Pasangan mengambil kucing tua pada petualangan senarai baldi yang tidak dapat dilupakan

Nov.23.201600:54

Adalah luar biasa untuk melihat seekor kucing menikmati sembilan nyawa untuk sekian lama, lebih-lebih lagi kerana kucing tertentu ini ditinggalkan selepas dua dekad.

Bekas pemilik Tigger kemudiannya turun di sebuah hospital haiwan Maryland pada tahun 2014, lalu tidak pernah kembali untuk mendapatkannya.

Tigger elderly cat abandoned rescued bucket list
Tigger suka berpelukan dengan ibunya!Cerita Tigger – 22 tahun. Kucing Lama & Senarai Baldi

“Hari demi hari, seminggu demi minggu, pemiliknya perlahan-lahan kehilangan hubungan dengan hospital,” Buisch memberitahu HARI INI dalam e-mel. “Dia berjanji akan berada di sana pada keesokan harinya dan kemudian mereka tidak akan mendengar daripadanya selama berminggu-minggu. Akhirnya mereka kehilangan semua hubungan.”

BERKAITAN: Haiwan yang diselamatkan dengan tindakan kedua: Alasan yang mengagumkan untuk mengamalkan haiwan yang lebih tua

Tigger sleeping on the beach and celebrating his 22nd birthday.
Sebagai sebahagian daripada senarai baldi, Tigger menikmati hari di pantai. Beliau juga meraikan ulang tahun ke-22nya pada hujung minggu lalu.Cerita Tigger – 22 tahun. Kucing Lama & Senarai Baldi

Ia adalah awal 2015 apabila Buisch dan Trentadue mengetahui tentang masalah Tigger. Mereka berburu untuk teman baru untuk Stuart dan merenung untuk mendapatkan anak kucing, tetapi telah dipindahkan oleh cerita menyayat hati kucing itu.

“Perkara seterusnya yang anda tahu saya menghubungi hospital … dan ke sana keesokan harinya,” kata Buisch, 32 tahun. “Kami fikir kami mungkin juga memberikan kucing tua rumah yang selesa untuk kehidupannya yang tersisa ketika melihat bagaimana Stuart melakukan kucing lain.”

Tigger elderly cat abandoned rescued bucket list
Tigger adalah selebriti tempatan di Baltimore.Cerita Tigger – 22 tahun. Kucing Lama & Senarai Baldi

Tigger adalah matted dan lemah ketika juruteknik veterinar dibawa masuk ke bilik untuk bertemu Buisch dan Trentadue.

“Michael dan saya memandang satu sama lain dan dengan serta-merta berkata kami membawa dia ke rumah,” kata Buisch.

Tigger elderly cat abandoned rescued bucket list
Ayah Tigger, Michael Trentadue, memberinya ciuman.Cerita Tigger – 22 tahun. Kucing Lama & Senarai Baldi

Pengambilan gembira Tigger diikuti oleh berita buruk: Dia mengalami kegagalan buah pinggang – tidak dapat dipulihkan, tetapi boleh diurus dengan diet dan ubat preskripsi. Dan kemudian suatu hari, seperti Trentadue, 40, sedang menyembul Tigger, dia mendapati tumor besar pada perut kucing. Kerana masalah umur dan buah pinggangnya, pembedahan telah diketepikan

BERKAITAN: Anjing yang ditinggalkan menunggu sebulan untuk pemiliknya kembali – sehingga lelaki ini melangkah masuk

“Kami tidak tahu jika kami akan mempunyai sebulan atau setahun lagi dengan Tigger,” kata Buisch.

Tigger elderly cat rescued bucket list
Tigger dan Adriene Buisch di pantaiCerita Tigger – 22 tahun. Kucing Lama & Senarai Baldi

Jadi dia dan Trentadue berangkat dengan tekad tambahan untuk mengisi hari senja dengan cinta dan pengembaraan.

Akhir-akhir ini, Tigger ditangkap di sekitar kampung halaman Baltimore milik keluarga dalam sling membawa kucing, dan telah menjadi selebriti lokal. Dia terkenal jauh juga. Gambar-gambar perjalanan Tigger di pantai tahun lepas menjadi virus, mencairkan hati peminat kucing di seluruh dunia, yang sejak itu telah mengikuti kucing karismatik di laman Facebooknya dan mandi Tigger dengan merawat, selimut, katil dan mainan catnip buatan sendiri.

Melalui semua hadiah, keluarganya telah belajar Tigger bukan peminat besar mainan catnip – tetapi dia suka kotak-kotak yang mereka masuki. Jadi kejatuhan masa lalu, Buisch dan Trentadue mengatur untuk menembak dengan jurugambar hewan Heidi Moore Trasatti (dan ternyata kucing kanan senior agak ham).

BERKAITAN: Pengasih pegawai polis memberikan kucing yang diselamatkan rumah baru

Trasatti membuat semua jenis ukiran kadbod untuk Tigger untuk bermain-main dengan – belon udara panas, takhta, bot – dan memujuknya untuk meneroka mereka dengan merawat yang enak.

Tigger elderly cat abandoned rescued bucket list
Salah satu petualangan kadbod TiggerFoto kredit: Getty Images untuk Majalah New York

“Patung favorit Tigger itu mungkin adalah set televisyen, dengan takhta sebagai detik kedua. Tetapi dengan jujur, Tigger nampaknya berpuas hati dengan apa saja yang melibatkan ayam,” kata Trasatti.

Tigger elderly cat abandoned rescued bucket list
Tampaknya Tigger telah memenangi Game of Thrones.Heidi Moore Trasatti Photography

Buisch dan Trentadue tidak tahu berapa banyak masa yang mereka ada bersama Tigger. Tumornya semakin besar, tetapi dia meletakkan berat badan – tanda kesihatan yang baik – dan dia seolah-olah merasa sihat.

Jadi pada hujung minggu lalu, untuk pesta ulang tahun ke-22nya, Buisch dan Trentadue merawat Tigger untuk kek hari jadi tuna, ayam, dan ham, yang dia dengan mudah berkongsi dengan Stuart. Kedua-dua mereka melumpuhkan keraguan itu dan kemudian pergi ke apa yang menggambarkan Buisch sebagai “koma daging yang mengalir.”

Tigger elderly cat abandoned rescued bucket list
Tigger dan Stuart adalah BFFs.Cerita Tigger – 22 tahun. Kucing Lama & Senarai Baldi

Apabila perut Tigger penuh dengan makanan kegemarannya, ibu bapa yang menyanjungnya berkata “menceraikannya dengan cinta,” kata Buisch..

“Apabila anda mempunyai kucing seperti Tigger yang mempunyai rumah selama 19 tahun untuk akhirnya duduk di dalam sangkar sejuk selama setahun, ia seperti dia patah apabila kami membawanya,” katanya. “Sekarang kita dapat melihat dia menikmati kehidupan hingga akhirnya.”

Bertemu dengan permulaan yang membantu anda memarkir anjing anda

Nov.23.201602:02