‘Kepada lelaki remaja di taman skate’: Surat ibu menjadi virus

Jeanean Thomas mempunyai tegasnya “Kamu dengar sini” suara ibu yang bersedia untuk pergi apabila anak perempuannya menghadapi rumpun lelaki remaja yang menakutkan di taman skate tempatan. Tetapi kemudian salah seorang pemuda itu bertambah dengan tindakan kebaikan yang tidak dijangka yang mendorong Thomas untuk bercakap dengan cara yang sama sekali berbeza.

Sejak taman skate berhampiran rumah mereka di Cambridge, Ontario, dibuka sepanjang musim panas, anak perempuan Thomas, 6 tahun, Peyton, terpesona oleh anak-anak lelaki yang mengembang di taman permainan dan ke taman. Suatu hari, Peyton berkata dia berharap dia juga boleh bermain skateboard.

Dear teenage boy at skate park
Budak lelaki remaja di taman skateDengan hormat dari Jeanean Thomas

“Dia hanya pernah melihat papan luncur lelaki supaya dia hanya menganggap bahawa ia adalah sukan budak lelaki,” kata Thomas, 29, yang membesarkan skateboard sebagai remaja. “Dia dan saya mempunyai ceramah panjang – tidak ada perkara seperti perkara lelaki atau benda gadis, hanya ada perkara, jadi jika sesuatu yang menarik minat anda, anda boleh melakukannya.”

Mereka menggali skateboard zaman kanak-kanak Thomas dari ruangan bawah tanah, membeli helm merah jambu dan pergi ke taman skate. Tetapi apabila mereka tiba, Peyton terperanjat oleh anak-anak lelaki yang lebih tua, ada yang merokok dan bersumpah, kata ibunya.

Dear teenage boy at skate park.
Budak lelaki remaja di taman skate.Dengan hormat dari Jeanean Thomas

Dalam masa lima minit, satu skateboarder menawarkan bantuan dan tip yang membuat skateboard kali pertama Peyton menjadi pengalaman hebat. Kemudian pada malam itu, Thomas begitu tersentuh dia menulis surat kepada “budak remaja lelaki di taman skate”, dengan harapan ibu bapanya akan melihat betapa indahnya dia.

“Saya mahu anda tahu bahawa saya bangga bahawa anda adalah sebahagian daripada komuniti saya, dan saya ingin mengucapkan terima kasih kerana sangat baik kepada anak perempuan saya, walaupun rakan anda membuat keseronokan untuk anda,” katanya dalam surat itu. sejak hilang virus. “Dia meninggalkan taman skate dengan rasa bangga dan yakin bahawa dia boleh berbuat apa-apa kerana kamu.”

Dear teenage boy at skate park
Budak lelaki remaja di taman skateDengan hormat dari Jeanean Thomas

Bukan sahaja dia membantunya dengan kedudukan keseimbangan dan kaki, tip yang menungganginya “seperti pro” selepas sejam, ibunya berkata, dia juga memberinya rasa kepunyaan.

“Dia menegaskan bahawa sesiapa boleh bermain papan luncur, dan apa-apa ketakutan yang dia pergi ke taman skate, dia mengambilnya kerana anak-anak lelaki tiba-tiba tidak menakutkan, mereka sangat membantu,” kata Thomas. “Tugas baru ini yang dia mahu cuba, dia mampu untuk melakukannya kerana dia membantunya.”

Pada saat mereka pergi, Peyton gembira, dan Thomas bersyukur.

Dear teenage boy at skate park.
Jeanean dan anak perempuannya PeytonDengan hormat dari Jeanean Thomas

“Apabila kami pergi, anak perempuan saya sangat gembira – melihat wajahnya, dia hanya gembira,” kata Thomas. “Pengalamannya tidak akan baik jika dia tidak melangkah dan membantunya. Dia mungkin telah menyerah. “

Ternyata remaja lelaki itu sebenarnya seorang skateboarder dan pelatih avid yang berusia 20 tahun, Ryan Carney, yang bermain dengan baik dan melakukan apa yang dirasakan semula jadi, menurut Cambridge Times.

“Hari itu … Saya tidak fikir banyak perkara itu jujur,” katanya kepada akhbar itu. “Saya tidak tahu mengapa ini adalah masalah besar.”

“Saya pergi ke sana hanya untuk bersikap baik,” katanya. “Jika saya tidak tahu apa yang saya lakukan, dan saya berada di tempat yang boleh menakutkan pada usia itu, saya mahu seseorang membantu saya.”

Thomas berkata hakikat bahawa penolong mereka mungkin bukan remaja tidak mengurangkan impaknya terhadap Peyton. Dan, dia berharap kisah ini akan menggalakkan orang ramai mendapat pandangan yang lebih positif tentang anak-anak lelaki remaja, terutama mereka yang papan selaju dan kadang-kadang mendapat rap buruk.

“Saya mahu orang ramai mengetahui bahawa kumpulan budak lelaki yang melepak di tempat letak kereta di rumah mereka mungkin tidak akan menjadi masalah atau masalah, mereka mungkin hanya mencari tempat untuk meluncur,” kata Thomas. “Kadang-kadang sebagai ibu bapa kita membuat pra-penghakiman pada remaja dan kita harus ingat bahawa mereka hanya anak-anak yang baik di dalamnya.”

Penyumbang TODAY.com Lisa A. Flam adalah wartawan berita dan gaya hidup di New York. Ikuti dia di Twitter.