Ia perlawanan! Teman wanita belajar cinta Tinder akan menderma buah pinggang dalam video manis

Alana Duran dan Lori Interlicchio bukan hanya perlawanan pada Tinder; teman wanita baru-baru ini mengetahui bahawa mereka serasi untuk pemindahan buah pinggang yang Duran telah berusaha selama bertahun-tahun.

Alana Duran and Lori Interlicchio weren't just a match on Tinder; the girlfriends have learned they're compatible for a kidney transplant that potentially could save Duran's life.
Alana Duran dan Lori Interlicchio bukan hanya perlawanan di Tinder; teman wanita telah belajar bahawa mereka serasi untuk pemindahan buah pinggang yang berpotensi dapat menyelamatkan nyawa Duran.Baik dari Alana Duran dan Lori Interlicchio

“Jika saya menunggu 2 tahun lagi di atas 4 saya sudah menunggu [untuk pemindahan buah pinggang], ya, pada masa itu mungkin hidup atau mati,” kata Duran kepada TODAY.com melalui e-mel pada hari Rabu.

Dalam video emosi yang disiarkan pada hari Jumaat di Facebook, Duran – yang didiagnosis dengan lupus pada usia 12 tahun, mengalami penggantian pinggul, menjalani dialisis dan telah menunggu buah pinggang sejak 2011 – menangkap masa yang tepat dia belajar Interlicchio bukan sahaja transplantasi Perlawanan, tetapi juga bersedia menderma buah pinggangnya.

Apa yang membuat video 4-minit / 1-minit lebih manis adalah unsur kejutan: Filem-filem interlinski yang mendedahkan sebagai sebahagian daripada persembahan hadiah yang rumit, yang menunjukkan Duran unboxing pelbagai hadiah pakej penjagaan yang terdiri daripada “Star Wars” Band- Bantuan kepada makanan ringan.

Duran nampaknya berpuas hati dengan koleksi hadiahnya apabila Interlicchio menunjukkan bahawa mereka belum selesai. Duran mengetepikan beberapa kertas tisu untuk membaca empat nota Interlicchio, termasuk satu dengan makna ganda: “Tidak kira apa, anda akan sentiasa mempunyai sekeping saya.”

Empat notes in Lori Interlicchio's care package for Alana Duran revealed Interlicchio planned to give Duran more than a few snacks and trinkets: Interlicchio's prepared to donate her liver, too.
Empat nota dalam pakej penjagaan Lori Interlicchio untuk Alana Duran mendedahkan Interlicchio merancang untuk memberikan Duran lebih daripada beberapa makanan ringan dan pernak-pernik: Interlicchio bersedia menyumbangkan hatinya juga.Baik dari Alana Duran dan Lori Interlicchio

Realiti tidak kelihatan untuk tenggelam sehingga Duran melihat foto Interlicchio dengan seorang doktor dan versi yang diubah suai dari “Ia perlawanan!” grafik yang muncul ketika terdapat minat bersama di kalangan pengguna Tinder.

Sebagai part of her reveal that's she's a match to donate a kidney to Alana Duran, girlfriend Lori Interlicchio modified a
Sebagai sebahagian daripada dia mendedahkan itu dia perlawanan untuk menderma buah pinggang kepada Alana Duran, teman wanita Lori Interlicchio mengubah suai “Ia perlawanan!” grafik dari aplikasi Tinder, yang mana pasangan itu bertemu.Baik dari Alana Duran dan Lori Interlicchio

“Oh, Tuhan saya!” kata Duran, yang kemudian memegang kepalanya dan menangis gembira. “Ini luar biasa, saya perlu menghubungi ibu saya!”

Sebahagian daripada kapsyen Duran ke video, yang telah dilihat lebih daripada 112,000 kali pada hari Rabu, merangkum pada masa ini dengan sempurna: “Siapa tahu bahawa ketika kami berdua berpindah tepat pada Tinder hari itu, kami akan menjadi lebih daripada sekadar pacar tetapi itu dia akan menjadi penderma buah pinggang saya! “

Duran mengesahkan TODAY.com bahawa video itu memang ditangkap ketika dia belajar bahawa ia adalah perlawanan untuk pemindahan, sambil menambah, “Jika saya tahu [terlebih dahulu], saya pasti tidak akan menghabiskan masa yang lama untuk ‘Band Star Wars’ -Bantuan!”

Menjaga berita perlawanan buah pinggang rahsia adalah sukar, kata Interlicchio, yang memberitahu TODAY.com ia “mengambil banyak menyelinap di sekitar” untuk menarik kejutan.

Alana Duran and Lori Interlicchio weren't just a match on Tinder; the girlfriends have learned they're compatible for a kidney transplant that potentially could save Duran's life.
Alana Duran dan Lori Interlicchio bukan hanya perlawanan di Tinder; teman wanita telah belajar bahawa mereka serasi untuk pemindahan buah pinggang yang berpotensi dapat menyelamatkan nyawa Duran.Baik dari Alana Duran dan Lori Interlicchio

Tidak satu pun dari ini akan berlaku jika Duran, seorang pelajar Universiti Stony Brook berusia 25 tahun, dan Interlicchio, seorang jurulatih cheerleading berusia 22 tahun dan pembantu paraprofessional, tidak sepadan pada 27 Ogos di Tinder, sebuah aplikasinya yang pasangan yang berminat dating atau persahabatan. Walaupun sudah lama sebelum dua orang New York mengetahui bahawa antibodi mereka tidak akan bertembung semasa pemindahan, jenis kimia lain lebih jelas.

“Saya masih ingat kali pertama dia menghantar saya teks,” kata Interlicchio kepada kami. “Saya berkata, ‘It’s Lori,’ dan dia menjawab, ‘Lori Loughlin? Pelakon kegemaran saya dari Full House ?!’ Dan menghantar gambar Lori Loughlin. Saya tahu dia adalah jenis orang yang akan membuat saya ketawa. “

Mereka bertemu buat kali pertama di New Island Fire Island, di mana kedua-duanya berlaku untuk hujung minggu Hari Buruh.

Kami membelanjakan “petang dan malam menari antara satu sama lain dan bercakap (yang lebih seperti berteriak kerana muzik),” kata Duran. “Apabila sudah tiba masanya dia pergi, dia bertanya apakah dia boleh mencium saya dan saya berkata, ‘Ya!’ Ia adalah cium pertama yang hebat! “

Lori Interlicchio, left, told TODAY.com,
Lori Interlicchio, kiri, memberitahu TODAY.com, “Saya tidak boleh percaya semua cinta yang kami terima dalam masa kurang dari seminggu.”Baik dari Alana Duran dan Lori Interlicchio

Duran menambah bahawa memberitahu Interlicchio mengenai lupusnya tidak begitu sukar apabila dia mengenalinya dengan lebih baik. “Ia adalah sebahagian besar daripada hidup saya sama ada saya suka atau tidak,” katanya. “Saya tidak benar-benar bimbang dengan Lori. Saya suka memberitahu diri saya mempunyai hakim yang baik dan Lori hanya membuktikan kenyataan itu betul.”

Interlicchio memberitahu TODAY.com dia mula menyiasat jika dia boleh menjadi pertandingan pemindahan buah pinggang semasa mereka “tarikh ketiga atau keempat.”

“Ketika saya mengetahui bahawa perlawanan saya beberapa minggu kemudian saya telah melakukan satu tan penyelidikan dan itu benar-benar mengambil ketakutan.”

Teman wanita sejak 27 Sept, pasangan itu mempunyai rancangan sementara untuk menjalani pembedahan pemindahan pada bulan Februari. Sementara itu, mereka telah dilayan oleh reaksi di media sosial.

“Apabila kami menyiarkan video itu, ia benar-benar bagi keluarga dan rakan-rakan kami untuk melihat,” kata Duran. “Kami tidak tahu berapa banyak kasih sayang dan sokongan yang kami dapat dari orang asing dari seluruh dunia. Ini benar-benar nyata.”

Pasangan itu juga berharap video itu dapat memfokuskan perbualan mengenai hak LGBT, serta advokasi untuk derma organ dan darah dan pengembangan mereka.

“Saya suka curah cinta dan sokongan yang Alana dan saya telah menerima, tetapi saya menyedari bahawa jika kita beberapa lelaki gay, buah pinggang saya dianggap berisiko,” tulis Interlicchio, yang telah menarik perhatian isu dengan hashtag #DonateDontDiscriminate. “Walaupun saya mungkin dapat menderma buah pinggang kepadanya, saya tidak dapat menderma darah atau tisu. Saya berasa kuat bahawa kerajaan persekutuan kita harus dapat melihat orientasi seksual seseorang dalam menentukan sama ada ia sesuai atau tidak untuk memberikan karunia hidup. “

Perjalanan panjang ibu untuk buah pinggang baru berakhir dengan sumbangan daripada orang asing

Januari.01.201503:38

Ikuti penulis TODAY.com, Chris Serico di Twitter.

Cerita ini pada asalnya diterbitkan pada 26 November 2015.