‘Hug Lady,’ 83, yang memberikan 500,000 pelukan kepada tentera, mati selepas pertempuran dengan kanser

Elizabeth Laird, wanita yang dikasihi oleh askar di Fort Hood sebagai “Lady Hug” selepas memberikan lebih daripada 500,000 pelukan sejak tahun 2003, meninggal dunia pada usia 83 pada hari Khamis selepas pertempuran panjang dengan kanser payudara.

Laird, yang kematiannya dilaporkan oleh sekutu NBC KCEN, adalah perlawanan di pangkalan ketenteraan di Texas selama bertahun-tahun, di mana dia akan menyambut tentera yang pergi untuk penyebaran dan pulang ke rumah. Dia melihat cinta itu kembali padanya semasa pertempuran dengan kanser payudara ketika banyak tentera datang untuk melawatnya di Hospital Metroplex di Killeen, Texas, untuk memeluknya sendiri.

Elizabeth Laird, aka the
Elizabeth Laird, ditunjukkan dengan surat ucapan terima kasih dari mantan Presiden George W. Bush untuk khidmatnya sebagai “Lady Hug”, meninggal pada usia 83 tahun pada 24 Disember..Trish Sigrist

Dia telah memerangi kanser payudara sejak tahun 2005 dan enggan menjalani kemoterapi selepas dimasukkan ke hospital pada 3 November. Veteran Angkatan Udara dari Copperas Cove, Texas, mula memberikan jabat tangan semasa sukarela untuk Tentera Salvation di Fort Hood pada tahun 2003 sebelum menamatkan pengajian untuk memeluk . Ramai askar dapat menarik balik hari yang tepat apabila mereka menerima pelukan daripadanya dan masih mempunyai kad Mazmur 91 yang akan diserahkan masing-masing kepada mereka sebelum penempatan.

Elizabeth Laird, aka the
Ramai anggota tentera melawat Laird semasa dia berada di hospital untuk kembali memihak dan memeluknya selepas dia memberi mereka satu ketika mereka berada di Fort Hood.Dari segi Trish Sigrist

“Apabila mereka memasuki bilik, mereka memeluk saya dan kemudian kita bercakap tentang apa-apa dari keluarga mereka kepada apa yang seperti di luar negara atau jika mereka mendapat pekerjaan awam selepas pulang,” kata Laird kepada TODAY.com pada 20 November. “Kadang-kadang garis begitu lama sehingga kita perlu mengalihkan orang pergi. “

Elizabeth Laird, aka the
Dari segi Trish Sigrist

Askar datang dari sejauh New York untuk memeluknya apabila mereka mendengar dia telah dimasukkan ke hospital. Akaun GoFundMe yang ditubuhkan oleh anaknya, Richard Dewees, menaikkan $ 94,000 untuk perbelanjaan perubatannya. Beliau juga menerima surat daripada bekas Presiden George W. Bush yang mengucapkan terima kasih kepadanya atas khidmatnya.

“Saya tidak melakukan ini untuk diiktiraf, walaupun ia menarik untuk mendengar daripada Bush,” kata Laird. “Pelukan saya memberitahu tentera bahawa saya menghargai apa yang mereka lakukan untuk kami.”

Ikuti penulis TODAY.com Scott Stump di Twitter.

‘Hug Lady’ Memberi Hadiah Tak Terhargai kepada Askar Fort Hood

19 Oktober02:14