Guru mengubah tarian virus melancarkan ritual untuk pelajar

Bethany Humphrey telah memberi inspirasi kepada rakan-rakan guru di mana-mana untuk memulakan hari-hari mereka dengan nota positif.

Pengajar berusia 27 tahun di Kampus Stephanie di Somerset Academy di Henderson, Nevada, telah menjadi lelah mendengar kelas kelas empatnya menyanyikan lirik “Juju on That Beat” – tarian virus yang dilanda Zay Hilfigerrr dan Zayion McCall – jadi dia memutuskan untuk menukarnya.

“Baiklah kami melantunkan ‘dan bunin’ dan bersedia untuk bertarung” kini “OK, ok, mari kita bersiap sedia untuk belajar.” Dia juga menukar “anda hodoh” kepada “anda pintar.”

Rutin tarian pagi guru memberi inspirasi kepada bilik darjah di seluruh negara

Nov.30.201600:58

“Saya mempunyai pelajar secara harfiah berjalan ke sekolah untuk sampai ke sana tepat pada masanya supaya mereka boleh menyanyikan lagu itu,” kata Humphrey HARI INI. “Sebaik sahaja mereka masuk ke dalam bilik, mereka meletakkan barang-barang mereka secepat mungkin untuk menyanyi lagu itu, bermula hari ini penuh dengan tenaga positif dan mereka sudah bersedia untuk belajar.”

BERKAITAN: Lagu dan tarian penolong utama menjadikan anak-anak tersenyum, sampai ke sekolah tepat pada waktunya

Bukan kali pertama Humphrey telah mengubah lirik lagu yang popular untuk menjadikan mereka lebih banyak pendidikan, tetapi selepas menyiarkan video kelasnya yang memperlihatkan lagu “Juju on That Beat” pada 8 November, dia memulakan pergerakan terima kasih kepada bantuan daripada Heather Finch, seorang guru di St. John Catholic School di Memphis, Tennessee.

Finch, 24, memperkenalkan lagu itu kepada pelajar kelas dua dan pada 11 November, dia menyiarkannya ke laman Facebook sekolah, di mana ia menerima lebih daripada 8 juta views.

Sekarang, guru-guru di mana-mana telah mula mengikuti dan memuat naik video mereka sendiri menggunakan hashtag #classroomjuju.

Guru inspire students with revised
Heather Finch dengan kelas keduanyaDiberkati oleh Heather Finch

“Tidak mustahil untuk melihat kesan lagu kami di seluruh negara,” kata Humphrey. “Saya sangat gembira melihat guru mengubah cara tradisional mereka untuk melibatkan diri dan berhubung dengan pelajar mereka dengan cara yang berbeza.”

BERKAITAN: Adakah penyanyi kecil anda menyanyi lirik lagu yang tidak sesuai?

Finch memberitahu HARI INI bahawa sejak video mereka menjadi virus, pelajarnya “telah mendapat lebih banyak lagi dalam lagu itu dan kini berdiri di samping meja mereka menunggu lagu itu dimulakan sebelum saya bersedia.”

Dia juga melihat perbezaan dalam cara mereka berinteraksi antara satu sama lain.

“Saya pernah mendengar mereka menyanyikan lirik biasa, yang dipenuhi dengan banyak kebencian, di taman permainan, jadi ia menyegarkan untuk mendengar mereka menyanyi selama rehat,” kata Finch. “Mereka juga menjadi lebih baik antara satu sama lain dan berkongsi dan menghormati satu sama lain.”

Sekarang apabila dia melihat pelajar kecewa atau ketegangan notis di antara sekumpulan pelajar, dia merujuk kepada lagu itu dan mendapati bahawa ia benar-benar sampai kepada mereka.

“Sebahagian besar tugas saya ialah mengajar mereka untuk mencintai satu sama lain dan memperlakukan orang lain dengan cara mereka ingin diperlakukan,” kata Finch. “Lagu ini pasti membantu saya melakukannya.”