Alex Trebek menghormati ‘Jeopardy!’ pemenang yang meninggal dunia akibat kanser sebelum menang

Pada malam enam kemenangan Cindy Stowell pada “Jeopardy!” berakhir, Alex Trebek memberi penghormatan kepada peserta yang meninggal dunia akibat kanser seminggu sebelum episod pertama disiarkan.

Stowell, 41, seorang pemaju kandungan sains dari Austin, Texas, meninggal dunia akibat kanser kolon pada 5 Disember, lapan hari sebelum episod pertama disiarkan.

“Sepanjang enam ‘Jeopardy!’ program, anda telah mengenali juara berbakat, Cindy Stowell. Muncul pada pameran itu adalah pemenuhan cita-cita seumur hidup untuk wanita itu, “kata Trebek pada pertunjukan malam Rabu malam..

BERKAITAN: ‘Jeopardy!’ peserta meninggal dunia akibat kanser hanya 8 hari sebelum penyiaran episod

“Apa yang anda tidak tahu ialah ketika kami merakam program-program ini dengannya beberapa minggu lalu, dia mengalami kanser Tahap IV dan sedih, pada 5 Disember lalu, Cindy Stowell meninggal dunia. Jadi dari kita semua di sini” Jeopardy! “, ucapan takziah kami kepada keluarganya dan kawan-kawannya.”

Stowell menembusi $ 105,803 semasa kemenangannya. Dia sebelum ini menyatakan dia mahu semua kemenangannya disumbangkan kepada Institut Penyelidikan Kanser, menurut kekasihnya, Jason Hess.

Hess mengucapkan tahniah pada hari Rabu kepada peserta Sam Scovill, yang mengalahkan Stowell untuk mengakhiri coretannya. Scovill juga mengucapkan terima kasih kepada “Jeopardy!” untuk menghormati Stowell.

Semasa merakam pertunjukan itu, Stowell juga bertarung demam yang ternyata menjadi jangkitan darah, menurut Hess.

Dia telah melepasi ujian peserta pertandingan dalam talian pada awal 2016 dan kemudian pergi untuk audisi individu di Oklahoma City. Hanya Trebek dan kumpulan kakitangan pilih yang tahu Stowell mempunyai kanser semasa rakaman.

“Cindy datang ke” Jeopardy! “Untuk memainkan permainan yang dia sayangi dan dengan berbuat demikian, dia dapat membuat sumbangan kepada penyelidikan kanser dengan harapan tidak ada orang lain yang akan melakukan apa yang dilakukannya,” kata Hess dalam satu kenyataan bersama bersama ibu bapa Stowell, Greg dan Carole Stowell.

Alex Trebek: ‘Jeopardy!’ kini ‘sebahagian daripada Americana’

Jul.28.201603:56

Ikuti penulis TODAY.com Scott Stump di Twitter.