Wanita hamil dengan abs keras mengatakan tentang foto virus

Dia mungkin mengandung tujuh bulan, tetapi seorang wanita Rhode Island masih mempunyai abs yang akan menjadikannya cemburu gim yang paling berdedikasi.

Stacie Venagro, yang memiliki gim di Cranston, telah mendapat banyak perhatian pada minggu ini untuk foto Instagram yang dia poskan dari badannya yang mengagumkan, termasuk perutnya yang semakin meningkat. Ramai peminat baru tidak dapat mengatasi apa bentuk yang tidak boleh dipercayai dia, hanya 10 minggu lagi dari melahirkan. Tetapi dalam temu bual dengan HARI INI, yang berusia 31 tahun menunjukkan bahawa dia berada dalam keadaan cantik sebelum bayi juga.

“Saya tidak di sini untuk membina otot atau apa-apa seperti itu; badan saya hanya perlu untuk mengekalkan semasa saya hamil,” kata Venagro, siapa yang disebabkan pada bulan April.

BERKAITAN: Fit ibu dalam foto virus berkata: ‘Saya hanya membuat keutamaan’

“Saya tidak bekerja lebih daripada wanita paling aktif,” katanya. “Saya berada di gym sejam atau kurang setiap hari, tetapi saya seorang atlet, saya sentiasa aktif.”

Namun, gambar beliau adalah inspirasi ibu-to-be yang lain dan berkhidmat sebagai peringatan bahawa kehamilan tidak bermakna kecergasan telah jatuh di pinggir jalan.

Dr. Suzanne Gilberg-Lenz, MD, seorang OB-GYN di Beverly Hills, memberitahu TODAY ia biasanya betul halus untuk wanita untuk bersaing rutin senaman mereka semasa mereka hamil, dengan beberapa pengecualian – yoga panas, sebagai contoh. Dan dia menegaskan bahawa tidak semua wanita mempunyai rutin yang sama.

BERKAITAN: Adakah OK untuk bersenam ketika mengandung 9 bulan?

“Saya mengambil berat untuk atlet pro yang boleh melakukan barangan semasa mereka hamil yang ramai di antara kita tidak akan walaupun impian lakukan semasa tidak hamil,” katanya.

Venagro, pelatih peribadi siapa yang turut memenangi pertandingan kecergasan, berkata beberapa orang telah mempersoalkan tabiat kecergasan, tetapi dia meyakinkan pengkritik dia tidak akan berbuat apa-apa yang tidak selamat.

“Komentar negatif tidak menggangguku,” katanya. “Kenapa saya akan mengecewakan saya dan menegaskan saya dan mungkin menegangkan bayi? Orang yang dekat dengan saya yang tahu saya tahu saya tidak akan berbuat apa-apa untuk menjejaskan badan atau bayi saya.”

Dia terkejut begitu ramai orang telah mengambil minat terhadap apa yang dia anggap sebagai kehidupan seharian.

“Ia benar-benar mengambil saya terkejut,” kata Venagro, sambil menambah bahawa beliau berharap ibu-ibu lain tahu mereka juga boleh bersaing rutin kecergasan semasa mengandung. Hanya dengarkan badan anda, dia berkata, dan tahu bila sudah tiba masanya untuk mempercepatkan.

“Ada beberapa hari di mana saya suka, eh, saya tidak merasa seperti bekerja hari ini,” katanya. “Jika saya hanya mahu berehat dan nongkrong di sofa untuk sedikit, maka saya melakukannya.”