Wanita Alabama melahirkan sextuplets: Sekarang dia adalah ibu kepada 9 orang

Pasangan Alabama akan memerlukan beberapa lagi stoking untuk digantung di mantel ini Krismas.

Dalam masa beberapa minit, Courtney dan Eric Waldrop, 35, menjadi ibu kepada sembilan kanak-kanak pada hari Isnin selepas melahirkan anak-anak perempuan, tiga lelaki dan tiga perempuan – menambah kepada tiga anak lelaki mereka yang lebih tua.

Ia adalah kali pertama sextuplets dilahirkan di Alabama sejak tahun 2011. Bayi dilahirkan di bawah 30 minggu dan berat kurang dari 3 paun setiap satu. Ia mengambil sekumpulan hampir 40 pakar perubatan untuk menyampaikan bayi yang baru lahir melalui C-section di Huntsville Hospital for Women and Children.

Wanita Alabama melahirkan sextuplets: Sekarang dia adalah ibu kepada 9 orang

15.1.201701:28

Nama-nama lelaki adalah Tag, Layke dan Blu, dan nama-nama gadis adalah Rivers, Rawlings dan Rayne.

Courtney Waldrop berkata bahagian paling sukar dari kehamilan berisiko tingginya tidak dapat memberikan tiga anaknya yang lebih tua perhatian yang mereka gunakan untuk.

“Ia benar-benar tiada apa-apa selain daripada cabaran cuba menjadi ibu yang baik untuk mereka dan membesar enam bayi itu dan mendapatkan mereka di mana mereka perlu berada,” katanya pada sidang akhbar pada Khamis.

Dalam siaran Facebook, dia menceritakan kelahirannya, menulis, “Mereka oh sangat sedikit tetapi benar-benar sempurna !! Mungkin mengambil masa beberapa hari untuk saya pulih. Tetapi itu semua berbaloi. “

Alabama couple Courtney and Eric Waldrop welcomed sextuplets into the world earlier this week
Courtney dan Eric Waldrop, bersama tiga anak lelaki mereka yang lebih tua, Saylor dan jambatan kembar dan Wales.Dari Courtney Neill Williams Photography.

Semasa kehamilannya, Courtney Waldrop menceritakan di media sosial bagaimana dia mengalami beberapa keguguran selepas anak lelaki pertama mereka, Saylor, pada tahun 2008.

Beliau berkata doktornya meletakkannya pada rawatan rendah ubat kesuburan yang sepatutnya mengurangkan peluangnya untuk membawa pelbagai bayi. Tetapi kumpulan doktor telah bersedia dan telah berlatih untuk penghantaran rumit.

“Kami mempunyai stesen penstabilan yang ditubuhkan di sekitar suite penghantaran. Oleh kerana setiap penangkap menerima bayi mereka, mereka membawa mereka ke katil yang ditetapkan dan di situlah kami mempunyai lebih ramai ahli pasukan di sana untuk membantu menstabilkan bayi dan pastikan mereka melakukannya dengan baik, “kata Lee Neo M. Morris, pakar neonatologi di Hospital Huntsville.

Courtney Neill Williams, seorang rakan yang menayangkan kelahirannya, memberitahu HARI INI bahawa matlamat pasangan itu adalah 28 minggu. Pada hari Isnin – dua hari sebelum dia akan memukul tanda 30 minggu, Waldrop mula mengalami kontraksi pada sekitar pukul 3 pagi. Dia mempunyai C-seksyen yang dijadualkan kemudian hari itu.

Courtney and Eric Waldrop, Alabama couple, welcome sextuplets into the world
Courtney dan Eric Waldrop semasa kelahiran sextuplets mereka pada Isnin di Huntsville Hospital.Dari Courtney Neill Williams Photography.

“Dari bayi pertama hingga bayi terakhir, ia mengambil masa empat minit. Ia sangat cepat dan cepat, “kata Neill Williams. “Ia hanya surreal. Ketika gadis pertama dilahirkan, suami Courtney bersandar dan menciumnya di dahi dan berkata, ‘Kamu punya anak perempuan pertama kamu.’ Dia sangat menghiburkan dia dan memegang tangannya sepanjang masa. “

The sextuplets masih berada di NICU. Eric Waldrop meramalkan kerja sebenar tidak akan bermula sehingga seluruh keluarganya pulang ke rumah.

“Apabila mereka bertambah dan kami sebenarnya bertanggungjawab untuk memberi makan mereka dan mengubahnya dan masih menjaga tiga yang lain – dan berusaha untuk bekerja dan menghasilkan wang untuk menaikkannya, itulah yang akan menjadi nyata.”