Tom Brady Sr. mengakui dia pergi ke kaunseling apabila anaknya pergi ke kolej

Kebanyakan ibu bapa mempunyai a banyak perasaan tentang menghantar anak-anak mereka ke kolej, tidak kira betapa sombong mereka. Dan ketika pemain suku New England Patriots Tom Brady hanya seorang pelajar baru menuju Universiti Michigan, bapanya, Tom Brady Sr., tidak terkecuali.

Malah, dia juga meminta kaunseling untuk menolongnya.

Super Bowl LI - New England Patriots v Atlanta Falcons
Tom Brady tidak mempunyai kekurangan peminat, tetapi ayahnya, Tom Brady Sr., kekal sebagai # 1.Getty Images

Brady Sr., 73, telah menjadi pertandingan di tempat berdiri sejak Tom Brady, kini berusia 40 tahun, adalah pelajar sekolah menengah di San Mateo, California. Menurut Boston.com, kedua-dua mereka membangunkan ritual mingguan pada masa itu: Brady Sr. akan menonton anaknya bermain sepak bola pada hari Sabtu, dan kemudian kedua-duanya akan bermain golf bersama-sama pada hari Ahad. (Rupa-rupanya, Brady remaja juga akan bertukar awal pada hujung minggu supaya dia menjadi segar untuk masa tee!)

“Saya akan masuk untuk bangun pada waktu pagi supaya kami dapat bermain,” kata Brady Sr. kepada Boston.com. “Ia sentiasa menjadi kegembiraan bagi saya bahawa dia mahu bermain golf bersama saya.”

Baru England Patriots football quarterback Tom Brady, left, hugs his father Tom Brady Sr. on the first hole of the Poppy Hills course in Pebble Beach, California.
Pemain tengah New England Patriots Tom Brady, kiri, memeluk ayahnya Tom Brady Sr. di lubang pertama lapangan Poppy Hills di Pebble Beach, California.AP

Apabila tiba masanya untuk Brady memilih antara tawaran dari Cal-Berkeley dan Michigan, Brady Sr. mempunyai harapan yang tinggi bahawa anaknya akan pergi dengan bekas, sehingga memudahkan ritual ikatan mingguan mereka untuk meneruskan.

Brady tidak – dan Brady Sr. berkata prospek jarak sejauh 2,000 batu di antara mereka “benar-benar memecahkan (saya) jantung.”

Boston.com melaporkan bahawa berikutan pemergian Brady ke Ann Arbor, Michigan, Brady Sr. telah menghadiri lapan minggu kaunseling psikologi untuk “menangani kebimbangan pemisahan.” (Dia dan isterinya, Galynn, masih dapat menghadiri 90 peratus permainan Brady semasa di Michigan.)

Semua sokongan itu – yang terus menerus menerusi karier NFL Brady – pastinya memberi kesan kepada bintang bola sepak, yang telah memanggil ayahnya sebagai “pahlawan”.

Kita tidak boleh mendapatkan cukup hubungan ayah-anak manis ini!