Tidak, anda sebenarnya tidak boleh menjadi sukarelawan untuk menjadi anak kecil; maaf

Satu tajuk utama baru-baru ini menjanjikan bahawa agensi adopsi sangat mencari sukarelawan untuk menggemukkan bayi-bayi kecil. Bunyi seperti persembahan manis, kan? Terlalu buruk itu tidak benar.

Setiap ibu bapa tahu bahawa menjaga bayi adalah kerja keras. Dan, manakala datuk nenek terkenal untuk menggendong bayi kemudian memberikannya kembali ketika mereka menangis, pengasuh utama bayi tidak dapat melakukan hal yang sama.

Ya, babies love to be cuddled. They also enjoy crying loudly, waking multiple times at night, and projectile spitting-up. You've gotta accept the whole package....
Ya, bayi senang dipeluk. Mereka juga menangis dengan kuat, bangun beberapa kali pada waktu malam, dan meludahkan peluru. Anda harus menerima pakej keseluruhannya….Shutterstock

Kisah berita baru-baru ini – tentang agensi adopsi di bandar New York yang mencari sukarelawan untuk “merapatkan bayi” – menyiratkan bahawa mendaftar sebagai penyelenggara penjagaan interim dengan Spence-Chapin adalah pertunjukan mulia sebagai nenek yang mengutuk. Tetapi Katie Foley, pengarah kesatuan sekutu untuk agensi itu, memberi amaran bahawa program itu “bukan program yang menggelincirkan.”

“Program Penjagaan Interim menyediakan penjagaan 24/7 kepada bayi baru lahir di rumah keluarga New York atau New Jersey sementara ibu bapa biologi meneruskan kaunseling untuk membuat rancangan untuk bayi mereka,” Foley memberitahu TODAY Parents.

Menurut Foley, Program Penjagaan Interim Spence-Chapin berfungsi dengan khidmat agensi Wanita Sihat Strong Families, yang menawarkan kaunseling dan sokongan semasa mengandung dan selepas kelahiran kepada wanita dan rakan-rakan mereka yang sedang mempertimbangkan penggunaan.

Semasa proses itu, yang boleh berlangsung hingga beberapa minggu, sukarelawan untuk sementara waktu menjaga bayi dan ibu bapa kelahiran digalakkan untuk melawat. Penjaga sukarela mesti menghadiri sesi latihan, mengambil bayi untuk temujanji perubatan, tonggak dokumen dan mengendalikan kerja keras makan malam, perubahan lampin dan menangis yang tidak dapat dibongkar – selain menikmati snuggles.

 Baby cry
Bayi menangisShutterstock

Foley mengatakan sukarelawan Spence-Chapin mendapati kepuasan dan kepuasan dalam menyediakan rumah yang penyayang, jika sementara, untuk bayi yang memerlukan.

“(Sukarelawan) mandi bayi dengan hati-hati dan membantu bayi membuat peralihan kepada ibu bapa biologi atau angkatnya,” kata Foley. “Satu penyedia interim baru-baru ini berkongsi dengan saya bahawa dia merasakan ia adalah penghormatan untuk memberi bayi asas yang kuat semasa minggu pertama kehidupannya.”

Sudah tentu, jika anda mencari cara lain untuk membuka hati dan rumah anda kepada kanak-kanak yang memerlukan, terdapat juga lebih dari 100,000 kanak-kanak dalam penjagaan angkat di A.S. menunggu penempatan tetap.

“Menjaga bayi yang baru lahir, atau mana-mana kanak-kanak, dalam penjagaan angkat adalah pengalaman yang sangat menggembirakan dan membawa keselesaan dan kestabilan kepada kanak-kanak yang memerlukan sokongan,” kata Ketua Pegawai Program Carmen Jirau-Rivera, The New York Foundling. ” terutamanya memerlukan perhatian khusus dan penjagaan 24/7 untuk memupuk permulaan yang sihat … Agensi seperti kami menyediakan bimbingan yang luas, latihan berasaskan bukti, sumber dan sokongan untuk memupuk ibu bapa supaya mereka secara fizikal dan emosi disediakan untuk memastikan keselamatan kanak-kanak dan kesejahteraan. “

Program Penjagaan Interim Spence-Chapin dibuka kepada sukarelawan yang tinggal dalam 100 batu dari New York City. Untuk mendapatkan maklumat mengenai sukarelawan, lengkapkan borang ‘Hubungi Kami’ di laman web Spence-Chapin. Jangan panggil, kerana program ini kini dibanjiri oleh pemanggil yang berfikir mereka boleh mendaftar untuk merapatkan bayi.