‘Tidak ada yang palsu tentang perkara ini’: Florida menembak yang selamat dan ibu mengira hari mengerikan

Seorang mangsa yang terselamat dalam penggambaran besar-besaran bulan ini di sekolah menengah di Florida berkata, dia tidak dapat memahami mengapa sesetengah orang akan menuduhnya dan rakan sekelasnya yang menimbulkan kengerian yang mereka alami sebagai sebahagian daripada agenda kawalan senjata.

“Saya tahu hari ini, apabila orang menonton ini, saya akan dipanggil pelakon krisis, dan ia tidak dapat dipercaya,” kata Aalayah Eastmond, 16 tahun di Sekolah Tinggi Marjory Stoneman Douglas, kepada Megyn Kelly HARI INI. “Dan saya masih tidak percaya bahawa dalam seketika seperti ini, orang lebih suka meletakkan kami daripada mengangkat kami.”

Florida menembak menembak: Saya bersembunyi di bawah mayat

Februari.27.201806:14

Eastmond berada dalam kelas Sejarah Holocaustnya pada 14 Februari apabila bekas pelajar bersenjata menyerbu kampusnya dan mula menembak. Apabila lelaki bersenjata pertama menembak melalui bilik darjahnya, Eastmond pada mulanya menyangka ia adalah sebahagian daripada lelucon.

“Ia adalah Hari Valentine dan saya fikir ia adalah senjata paintball kerana saya melihat merah di atas lantai,” katanya. “Tetapi ia adalah darah dan ia bukan kancing.”

Lelaki bersenjata itu terus menembak ketika para pelajar cuba menutup. Eastmond berkata dia merasakan peluru terbang di wajahnya.

“Saya segera berfikir bahawa dia masuk ke dalam sehingga saya fikir, saya memberitahu diri saya bahawa saya perlu kelihatan seperti saya juga mati,” katanya..

Apabila pelajar di hadapannya dilanda peluru, dia jatuh ke lantai dengannya.

“Saya hanya mengikut setiap pergerakannya dan saya jatuh bersama dengannya, dan kemudian saya meletakkan dia di atas saya, kerana dia sudah …” katanya berkata, ketinggalan. “Saya hanya mengatakan kepada diri saya bahawa saya perlu kelihatan seperti saya mati, kerana saya fikir dia datang untuk mendapatkan kita semua satu demi satu.”

Florida menembak menembak: Saya tahu saya akan dipanggil sebagai ‘pelakon krisis’

Februari.27.201805:42

Ibu Eastmond, Stacey-Ann Llewellyn, berkata dia dengan senang hati akan menukar tempat-tempat dengan sesiapa sahaja yang mencuba untuk meragui cerita yang dikongsi oleh anak perempuannya dan rakan sekelasnya. Dia memanggil 14 Feb “hari yang paling teruk dalam hidup saya” kerana panggilan yang menakutkan yang dia terima dari anak perempuannya ketika kejadian itu berlaku.

“Mereka hanya perlu mengambil tempat saya untuk itu, apa, 40 minit? Dan itu bukan ibu bapa yang kehilangan anak mereka. Saya masih mempunyai saya, tetapi sebenarnya dia memanggil saya dan mengucapkan selamat tinggal yang terakhir, saya berharap mereka boleh berjalan di kasut saya, “kata Llewellyn. “Tidak ada yang palsu tentang perkara ini.”

Eastmond, yang kembali ke sekolah pada hari Rabu, terus berhadapan dengan rasa bersalah yang terselamat. Dia menggambarkan bagaimana dia takut bertemu dengan ibu bapa anak lelaki yang dia gunakan untuk menutup dirinya semasa penggambaran.

“Saya fikir mereka akan marah dengan saya, tetapi mereka tidak. Mereka sebenarnya memeluk saya dan mereka gembira kerana saya selamat, “katanya.

Trump mengatakan dia akan ‘berlari’ ke sekolah menembak, mencetuskan kontroversi

Februari.27.201802:59

Mark Eiglarsh, seorang peguam untuk Eastmond, berkata walaupun ramai mangsa yang masih hidup kelihatan pulih, mereka menghadapi perjalanan yang panjang secara emosi kerana mereka menghadapi kemarahan dan kemurungan.

“Terdapat banyak anak-anak yang kelihatan seperti yang mereka lakukan dengan hebat. Dia melihat pada masa-masa seperti dia melakukan yang hebat, “katanya, merujuk kepada Eastmond. “Tetapi tidak ada rumah dengan mereka ketika mereka menangis di bantal dan mengenang mimpi buruk ini. Kanak-kanak ini memerlukan terapi. “