Tiada tutus dibenarkan: Kelas balet khas ini hanya untuk kanak-kanak lelaki

Kelas balet yang tipikal biasanya termasuk leotard dan tutu yang diperlukan, tetapi bukan Ballet Semua Miss Shona. Kod pakaian adalah seluar hitam dan baju putih, tetapi itulah satu-satunya pakaian seragam mengenai kumpulan ballerino ini.

Kumpulan penari tenaga bertenaga muda berumur 4 tahun sekali seminggu di Maplewood, New Jersey, dan mereka mendefinisikan semula apa yang dimaksudkan sebagai penari.

Balet semua lelaki memberikan sedikit tempat untuk menari

Feb.23.201802:16

Shona Roebuck adalah jiwa pesakit yang mengetuai huru-hara yang terkawal untuk malam itu. Kelas bermula dengan masa bulatan untuk membawa perhatian kepada anak-anak lelaki, kemudian bergerak melalui unsur-unsur yang lebih tradisional seperti peregangan dan kerja barre. Bahagian akhir adalah kanak-kanak yang paling kecil yang diluluskan oleh seluruh kelas – tarian beku!

“Kami cuba mengekalkan kelas yang sangat cepat untuk mengikuti perkembangan jarak yang lebih pendek pada usia ini,” kata Roebuck HARI INI. “Semua lelaki balet pastinya lebih bodoh.”

kanak lelaki running
Terdapat sedikit lebih banyak berlari daripada kelas balet purata anda! HARI INI

Roebuck mula menawarkan kelas “tidak dibenarkan kanak-kanak” pada musim panas tahun 2017 selepas seorang ibu bapa mencadangkan lebih banyak anak lelaki menyertai jika mereka mempunyai masa untuk diri mereka sendiri.

“Saya mempunyai banyak perbualan tentang betapa seronoknya anak saya berada dalam balet,” kata Linda Beck HARI INI. “Diikuti oleh ‘Oh jika hanya ada kelas budak lelaki, maka saya pasti anak saya akan melakukannya juga!'”

Enam belas bintang kecil memulakan sesi sulung All Boys Ballet dan kelas itu berkembang termasuk lapan budak lelaki pada musim gugur.

kanak lelaki at barre
Perkara menetap apabila tiba masanya untuk bekerja di barre. HARI INI

“Ia persekitaran yang lebih selesa untuk mereka di mana mungkin mereka tidak merasa seperti menonjol atau tersisih,” kata Roebuck. “Mereka hanya boleh bersama lelaki dan bersenang-senang.”

Di samping membantu mengembangkan perhatian mereka, kelas juga telah membantu mereka bertumbuh dengan keyakinan dan membentuk persahabatan dengan anak lelaki lain dalam kumpulan.

kanak lelaki with scarves
Hanya beberapa dudes menari! HARI INI

“Beberapa kanak-kanak datang ke kelas agak malu, sedikit di sebelah senyap,” kata Roebuck, “dan akhirnya … berkembang menjadi beberapa persahabatan yang hebat di kelas.”

Paling penting, semuanya adalah masa yang sangat baik.

“Saya sukakannya.” Roebuck mengaku. “Saya suka cabaran dan keseronokan dan tenaga … Kami hanya berseronok bersama.”

Loading...