Tancapkan saliran otak musim panas anak-anak anda ‘dengan aplikasi pembelajaran yang menyeronokkan ini

Apabila sekolah berakhir, slaid pembelajaran musim panas yang ditakuti bermula untuk ramai kanak-kanak.

Anda tahu gerudi: Dengan banyak masa lapang, kanak-kanak lupa banyak apa yang mereka pelajari pada tahun sekolah, dan tinggal terpaku pada skrin mereka sepanjang hari adalah kemungkinan yang menarik.

Hancurkan saliran otak musim panas anak-anak anda dengan aplikasi ini

Jun.03.201604:34

Tetapi ia tidak perlu seperti itu, kata pakar gaya hidup digital Carley Knobloch. Mencegah saliran otak musim panas dengan menghadkan teknologi, tetapi juga menggunakannya dengan bijak.

“Anda pasti mahu memastikan ia bukan satu-satunya percuma sekiranya tidak ada sekolah dan mereka hanya mempunyai masa lapang. Mereka mendapat di layar pada waktu pagi dan mereka tidak berhenti, “kata Knobloch HODA Kotb dan Kathie Lee Gifford HARI hari ini..

“Anda mahu memberi mereka rehat dari sekolah, tetapi tidak berehat dari pembelajaran.”

Tindakan pertama yang dia cadangkan adalah mendapatkan halaman yang sama mengenai peraturan masa skrin sebelum musim panas bermula. Anda boleh memuat turun dan mencetak kontrak dari laman webnya bahawa semua orang dalam tanda-tanda keluarga akan jelas tentang apa yang dibenarkan.

Kanak playing with a tablet
Anak kecil gembira, gadis kecil berambut perang yang menggemari menikmati teknologi generasi moden yang bermain di dalam rumah menggunakan tablet pc dengan skrin sentuh.Shutterstock

Melibatkan anak-anak anda dalam membuat keputusan kerana mereka boleh mempunyai input yang hebat, disarankan Knobloch.

Pastikan anda menghantar mesej yang betul dengan tingkah laku anda sendiri. Sekiranya anda meminta anak-anak untuk keluar dari skrin pada waktu makan, semasa bermain-main dan tunggangan kereta, maka penting mereka melihat anda menghormati peraturan yang sama.

Gunakan teknologi untuk mengawal teknologi

Circle adalah alat yang membolehkan anda memantau dan menetapkan had pada aktiviti pada mana-mana peranti yang bersambung ke Wi-Fi rumah anda. Anda boleh menetapkan jam malam, had masa setiap aplikasi (seperti Facebook, Snapchat atau YouTube) dan waktu tidur untuk setiap peranti supaya ia secara automatik memutuskan sambungan dari internet.

Kos: $ 99

Jika anda juga mahu memantau telefon anak-anak yang lebih tua, Circle Go berharga $ 9.95 sebulan dan memanjangkan ke peranti selular, di dalam dan di luar rumah. Anda boleh mengaktifkannya hanya pada musim panas atau lebih lama.

Remaja girls on their phones
remaja, sel, teks, telefon, mudah alih, remaja, gadis, sekolah, telefonSaham Getty Images

App untuk kanak-kanak prasekolah

Tiggly Math: Menggabungkan aplikasi dengan mainan fizikal yang membolehkan kanak-kanak menyelesaikan masalah dan membuat matematik ketara untuk kanak-kanak berusia 3 hingga 8 tahun. Ia merasakan keseronokan dan menangani semua konsep matematik teras, kata Knobloch.

Serasi dengan kebanyakan iPad dan Tablet Android baru-baru ini, termasuk Galaxy dan Kindle Fire HD.

Kos: $ 29.95

App untuk kanak-kanak sekolah rendah

Blurb: Membiarkan anak-anak bekerja dengan komposisi bertulis dan fotografi sepanjang musim panas, yang boleh diterbitkan dalam majalah mereka sendiri. Ini adalah idea yang bagus jika anda mempunyai seorang penulis, jurugambar, ilustrator atau tukang masak di rumah anda, kata Knobloch. Projek ini mengekalkan kemahiran menulis dan seni mereka tajam apabila mereka tidak bersekolah.

Kos: Bermula pada $ 3,99 untuk satu majalah 20 muka surat dan naik dari sana.

App untuk kanak-kanak sekolah menengah

Skillshare: Belajar perkara kreatif dengan bantuan e-kursus video yang mengajar kaligrafi, memasak, menulis atau bahkan mengambil foto yang lebih baik di Instagram.

Kos: 515 kelas secara percuma. Hampir 5,000 kelas untuk $ 9 sebulan.

Ikuti A. Pawlowski di Facebook, Instagram dan Twitter.