Sudah semudah itu? Video ibu bagaimana cara mengikat tali kasut menjadi virus

Seperti yang diketahui ramai ibu bapa, perjuangan adalah benar ketika mengajar anak kecil bagaimana mengikat kasut mereka. Nasib baik, Kirsten Johnson, ibu dua dan usahawan dari Alberta, Kanada, mempunyai hack yang merupakan tiket anda keluar dari bandar frustrasi.

Tutorial kepercayaan keyakinannya hampir dua minit, yang telah menerima hampir 6 juta pandangan di Facebook, akan mempunyai anak-anak anda daripada kasut kasut velcro dalam masa yang singkat.

Tonton teknik sihir untuk mengajar anak-anak untuk mengikat kasut mereka!

September.13.201601:48

Johnson, pemimpin di belakang komuniti digital, Ibu yang tidak dapat dihalang, adalah bekas guru pendidikan jasmani yang menjadi tuan rumah pengajaran di Facebook pada 12 Ogos. Klip itu, yang menampilkan anaknya yang berusia 7 tahun, Rylan (seorang pemula yang mengikat kasut berjuang untuk belajar dengan teknik yang lebih tradisional) membentangkan empat langkah mudah yang tersasar dari pendekatan telinga tradisional ‘bunny’. “Adakah ini kaedah yang paling ideal? Tidak semestinya, “kata Johnson kepada KANAK-KANAK HARI INI. “Ia agak canggung untuk melepaskan mereka selepas itu, tetapi ia adalah batu loncatan yang hebat.”

Seperti yang dijelaskan Johnson: “Phys. ed adalah utama saya dan matematik adalah kecil saya jadi saya jenis ke dalam teka-teki dan pembangunan motor halus, dan saya belajar banyak mengenainya. “

“Ketika saya menjadi seorang guru [junior high], terdapat banyak pelajar yang mempunyai autisme atau sindrom Asperger” – kebanyakan dari mereka “tidak tahu bagaimana mengikat tali kasut mereka, dan mereka merasa berbeza,” katanya..

Mempunyai pengetahuan yang luas mengenai pembangunan motor halus, Johnson, bersama dengan sekumpulan guru, telah menemukan pendekatan asas untuk mengikat kasut. “Saya tidak fikir saya menciptanya,” katanya. “Saya telah melihat orang yang mengatakan bahawa mereka telah menggunakan kaedah ini selama bertahun-tahun.”

Johnson tidak lama lagi menyedari bahawa pendekatan itu bukan sahaja memberikan hasil yang menakjubkan, tetapi ia juga mencetuskan keyakinan diri dalam anak yang berjaya mencuba. “Bagi kanak-kanak yang bekerja dengan kemahiran motornya yang baik, atau dengan autisme, [hasilnya] luar biasa!” Kata Johnson. Dan apabila mereka menguasai langkah-langkah Johnson, dia percaya bahawa “dinding turun, otak hilang, membolehkan mereka menyerap maklumat baru.”

Kirsten Johnson, who blogs at Unstoppable Mother, and her family.
Kirsten Johnson, yang blog di Ibu Tidak Boleh Dihentikan, dan keluarganya.Kirsten Johnson

Dia menambah, “Apabila anak-anak mempunyai keyakinan, dan mereka mula memberitahu diri mereka sendiri, ‘Saya boleh melakukannya, saya boleh melakukannya,’ secara tiba-tiba kaedah tradisional [‘telinga bunny’] akan menjadi lebih mudah … itulah yang saya perasan dengan anak saya. “

Dalam tutorialnya, Johnson menunjukkan langkah-langkah untuk anak Rylan. “Dia kecewa dengan gelung kelinci, jadi kami akan cuba [pendekatan] ini,” kata Johnson kepada penonton. Dalam masa beberapa saat, Rylan bersarang mengikat tali kasut sendiri, menyalin kaedah ibunya.

Ibu bangga memberitahu KANAK-KANAK HARI INI bahawa Rylan telah bergelut dengan mengikat tali panjangnya untuk beberapa waktu.

“Saya memerlukannya untuk mengatakan kata-kata dengan kuat, ‘Saya boleh mengikat kasut saya.'” Dan selepas menunjukkan kaedah Rylan, anaknya dapat mengatasi semula kaedah tradisional. “Dia melakukannya dalam masa kurang dari lima minit!” Katanya bangga.

Ikuti Jacqueline Colette Prosper di Twitter.

Jangan sekali-kali merindui cerita orangtua dengan surat berita TODAY! Daftar di sini