Sheinelle Jones: Perkara yang saya ingin tahu sebelum mempunyai kembar

Selepas baru-baru ini mengambil anak-anak saya ke kolam renang untuk kali pertama musim panas ini, saya mempunyai masa. Sebagai anak-anak – kanak-kanak berumur 5 tahun dan berkembar berusia 2 tahun – gembira berjalan-jalan di jepit dan tuala mereka, saya mendapat sedikit tisu. Ia memukul saya masa itu terbang betul-betul di hadapan saya. Di sini mereka berjalan, “pergi ke tandas”; mereka telah menjadi sedikit “anak-anak besar”!

Diberikan, jambatan kembar masih menjadi cabaran besar – selalunya apabila seseorang pergi satu arah, yang lain pergi ke arah “bertentangan” (dan mengejar 5 tahun selepas mereka). Tetapi berbanding dengan awal bulan tekanan dan keletihan, saya boleh mengatakan bahawa ia menjadi lebih mudah.

Sheinelle Jones twins
Kembar Sheinelle Jones kini 2.Kesopanan Sheinelle Jones

Pada bulan-bulan awal selepas kembar kami, suami saya dan saya berada dalam mod “survival”, hanya berusaha untuk mendapatkan setiap hari. Tetapi inilah beberapa perkara yang saya ingin saya ketahui sebelum mempunyai gandaan:

1. Cuba mandi lampin.

Jika anda hamil dengan gandaan sekarang, saya amat menggalakkan anda untuk mempunyai pancuran lampin. Beritahu tetamu anda untuk membawa apa-apa saiz yang mereka mahu – anda akhirnya akan menggunakan mereka semua!

Pada akhir pesta, anda akan mempunyai gunung lampin. Saya sudah cukup untuk mendapatkan saya melalui tahun pertama. Anda akan menjimatkan banyak wang.

Fikirkan berapa banyak lampin berubah satu bayi, dan kemudian kalikan dengan dua (atau tiga, bagi mereka yang mempunyai tiga kali ganda). Anda memerlukan gunung … dan banyak lagi.

Sheinelle Jones

2. Jadual masa pendidikan.

Sangat mudah untuk “mendidik” anak pertama saya dengan membawanya keluar dan mengajarnya tentang dunia secara semulajadi.

Anak pertama saya membaca di 3. Dengan kembar, saya tidak menyedari betapa sukarnyanya. Kami sangat sibuk hanya cuba untuk memenuhi keperluan mereka yang “barangan lain” – seperti masa cerita panjang atau bahkan hanya perjalanan ke Sasaran di mana anda hanya “bercakap” – adalah lebih sukar untuk menguruskan.

Oleh itu saya harap saya tahu bahawa, jadi saya boleh merancang sedikit lebih baik. Saya akan berjadual “pendidikan” untuk setiap anak. Betul! Ia membantu untuk menjadualkan perkara-perkara yang anda sebaliknya akan mengambil kesempatan, jika tidak, anda sangat letih ia tidak berlaku

Sheinelle Jones

3. Adalah OK untuk membahagikannya.

Ia mengambil sedikit masa bagi saya untuk menyedari bahawa ia adalah baik untuk memberi mereka acara yang berasingan.

Saya masih ingat ketika mereka berusia sebulan dan saya begitu sibuk cuba memastikan kedua-dua kembar pergi ke mana-mana. Akibatnya, kami tidak pergi ke mana-mana sahaja. Kereta dorong berganda, beg lampin yang dimuatkan, memuatnya di kerusi kereta …. Itu terlalu banyak. Dengan 20/20 penglihatan, saya menyedari saya hanya boleh mengeluarkan mereka, satu demi satu.

Biarkan seorang anak keluar dari rumah sedikit. Dan masa depan mengambil yang lain. Dengan cara itu, ia tidak begitu sukar untuk dikendalikan.

4. Tidak baik untuk merawat mereka sebagai individu.

Saya harap saya tahu lebih awal betapa pentingnya untuk mengetahui siapa mereka sebagai individu dan memberi makan keperluan khusus mereka, sementara juga mengajar mereka bahawa mereka adalah satu pasukan. Ia adalah tarian paip. Sentiasa.

Dengan ketiga-tiga anak saya, saya cuba menunjukkan kepada mereka bahawa mereka SEMUA pasukan, dan mereka perlu menjaga satu sama lain. Pada masa yang sama, saya belajar bahawa mereka masing-masing suka tahu mereka istimewa dengan sendirinya. Mereka akan sering datang kepada saya untuk pengesahan individu dan kemudian kembali ke “kumpulan” yang bersedia untuk bermain sebagai satu pasukan.

Ini hanya beberapa perkara yang boleh membantu anda jika anda mempunyai gandaan. Ia adalah satu keseronokan yang mutlak, walaupun kadang-kadang ia tertekan.

Sekarang, sudah tiba masanya untuk mengambil anak-anak saya yang “kecil” ke kolam renang. Kebenaran diberitahu, saya hanya bersenang-senang.

Cerita ini pertama kali diterbitkan pada 23 Jun 2015, dan dikemas kini pada 1 Februari 2017.

Tonton Sheinelle Jones berpindah ke gerakan Beyonce yang diilhamkannya!

Feb.01.201700:32