Set pertama septuplets yang bertahan di dunia untuk menjadikan 18: Lihat keluarga McCaughey pada HARI INI

Pada tahun 1997, McCaughey septuplets merupakan fenomena kebangsaan sebagai set pertama septuplets yang masih hidup di dunia. Sekarang, mereka adalah tujuh remaja hanya dua bulan malu dari hari jadi ke-18 mereka, dengan identiti yang berbeza dan mimpi yang berasingan.

Setelah muncul pada HARI INI ketika mereka berusia empat hari, tujuh anak Bobbi dan Kenny McCaughey kembali pada hari Rabu untuk menunjukkan sejauh mana mereka telah datang sejak membuat sejarah. Kenny Jr., Alexis, Natalie, Kelsey, Nathan, Brandon dan Joel, yang kini berumur 17 tahun, telah membuat ibu bapa mereka tertanya-tanya di mana sepanjang masa ketika mereka memulakan tahun senior sekolah menengah.

HARI INI mengejar sepupu McCaughey apabila mereka bertukar 18 tahun

16.1.201505:36

“Mereka telah terbang,” kata Bobbi emosi kepada Savannah Guthrie tentang tahun-tahun sejak kelahiran bersejarah mereka. “Hanya kerana ada begitu banyak perkara yang telah terjadi. Kenangan, kegembiraan, kesakitan yang berlaku. Itulah yang menuntun kita ke mana kita berada hari ini, dan ia sangat istimewa. “

Temu bual dengan keluarga adalah sebahagian daripada siri HARI INI yang berlangsung selama seminggu yang dipanggil, “Di mana Mereka Sekarang?” yang meneroka cerita berita yang memikat bangsa melalui mata orang yang mengalaminya.

Baca lebih lanjut: Keluarga terikat atas kes identiti emosi yang tersirat mencari kekuatan dalam iman

Kenny Sr. tidak akan melupakan hari itu ketika septuplets dilahirkan sembilan minggu sebelum waktunya pada 19 November di Des Moines, Iowa, bergabung dengan kakaknya, Mikayla, yang kini berusia 19 tahun dan menikah.

“Bagi saya ia melihat setiap kanak-kanak keluar dari rahim,” kata Kenny. “Ia benar-benar penglihatan untuk melihatnya.”

McCaughey septuplets
McCaugheys adalah set pertama septuplet yang masih hidup di dunia ketika mereka dilahirkan pada tahun 1997. Mereka muncul pada HARI INI ketika mereka hanya empat hari tua.HARI INI

McCaugheys menerima sokongan besar menyusuli kelahiran mereka, menerima sumbangan rumah besar, van, perkhidmatan pengasuh dan banyak lagi. Mereka juga menerima panggilan daripada Presiden Bill Clinton ketika itu dan tawaran biasiswa kolej penuh kepada mana-mana universiti negeri di Iowa, yang septuplets kini bersedia menerima.

“Saya fikir sejak awal kita mempunyai banyak bantuan dari keluarga dan rakan-rakan,” kata Bobbi. “Jika ada apa yang kami perlukan, selalu ada seseorang di sana yang bersedia membantu kami. Kami mempunyai sistem sokongan yang sangat kuat. Kami mempunyai kepercayaan yang kuat yang telah menjadi batu yang kita harus berdiri. “

Baca lebih lanjut: Bekas tebusan Ashley Smith mengisahkan malam yang menakutkan yang mengubah hidupnya

Setiap tahun dari kelahiran mereka sehingga mereka berumur 14 tahun, septuplets muncul di Dateline istimewa. Walau bagaimanapun, Bobbi dan Kenny enggan pergi ke laluan televisyen realiti dan mengurangkan gaya penampilan keluarga apabila kanak-kanak semakin tua.

“Saya benar-benar mahu kita menjadi seperti biasa dari keluarga seperti yang kita boleh,” kata Kenny. “Itulah cara terbaik untuk membesarkan keluarga hanyalah hal biasa, sehari-hari.”

Anak-anak juga telah mengukir identiti mereka sendiri, sama ada itu Kenny Jr. dikenali sebagai badut kelas, Joel menjadi cacing buku, atau Brandon dikenali sebagai degil dan tidak berani.

“Anda tidak pernah bersendirian,” kata Kenny Jr. “Selalu ada orang yang boleh berbincang dengannya. Itulah yang saya fikir adalah yang terbaik. “

“Saya tidak fikir ada bahagian yang paling teruk,” kata Kelsey. “Saya menikmati semua itu.”

Ikuti penulis TODAY.com Scott Stump di Twitter.

Temui sextuplets terbaru di Amerika

May.02.201200:00