Serena Williams mempunyai anak ke-2: ‘Jika saya tidak bekerja, saya sudah hamil’

Serena Williams telah mengagumi liputan majalah sebelum ini, tetapi mungkin yang terkini adalah yang paling sesuai untuk superstar tenis.

Williams muncul di sampul majalah August InStyle, penerbitan pertama yang didedikasikan untuk “wanita badass”.

Serena Williams on the cover of InStyle's First Badass Women Issue
Serena Williams, kata ketua pengarang InStyle, “mempunyai badass dalam tulangnya.”InStyle

Juara Grand Slam 23 kali dan ibu baru bercakap pada majalah sebelum kecederaan otot dada memaksanya keluar dari Terbuka Perancis awal bulan ini. Kejohanan itu merupakan kejohanan utama pertamanya sejak melahirkan anak perempuannya, Olympia, September lalu.

“Jika saya tidak bekerja, saya sudah hamil,” katanya kepada penerbitan itu. “Saya mendengar semua orang berbeza, tetapi saya mempunyai kehamilan yang sangat mudah sehingga lahir. Tidak juga kelahiran – selepas. “

Serena Williams mengenai perkahwinan, ibu dan kesihatannya

April.30.201803:40

Williams merujuk kepada embolisme paru-paru yang dia mengikuti bahagian Cnya. Walaupun ketakutan perubatan, dia mencadangkan untuk membuka lebih banyak kanak-kanak dengan Alexis Ohanian, pengasas bersama Reddit, tetapi berkata ia boleh menyebabkan dia berhenti kerjaya tenisnya.

“Saya tidak tahu jika saya mahu bermain jika saya mempunyai bayi lain,” katanya.

Williams berkata dia belajar bahawa dia hamil buat kali pertama selepas menjalani ujian semasa Down Under bermain di Terbuka Australia.

“Saya mempunyai pusingan pertama yang sukar dan pusingan kedua yang lebih sukar,” katanya. “Saya fikir, ‘Saya mungkin akan kehilangan awal. Tidak mengapa. Saya mempunyai alasan yang baik untuk kali pertama. ‘”

Sewaktu dia memenangi gelaran itu, dia telah sembilan minggu kehamilannya. Ia adalah “benar-benar” perkara paling buruk yang pernah dilakukannya, katanya kepada majalah itu.

Williams juga membuka perjalanannya untuk memiliki keyakinan yang tidak sepatutnya.

“Saya mengambil masa yang agak lama kerana saya telah menghadapi begitu banyak kritikan, sama ada mengenai badan saya atau sesuatu yang lain – ia sentiasa sesuatu,” katanya. “Saya selalu merasakan saya terpaksa menjadi lembut atau memohon maaf, semacam secara tidak langsung, untuk siapa saya. Saya baru menjadi yang saya dan sedar tidak ada yang salah dengan saya. Saya faham siapa saya. “

Para tetamu Pernikahan Diraja Serena Williams, ‘Co-star’ Suit mengambil tempat duduk

19.1.201803:56

Diminta untuk menamakan orang lain yang akan dimasukkan ke dalam senarai wanita yang menakjubkan, Williams menamakan dua anggota royalti – satu dalam muzik, yang lain dalam monarki rasmi.

“Well, jelas Beyonce. Itu tidak jelas. Rihanna tidak tahu apa-apa. Kate Middleton! “Katanya.

Williams bercampur dengan Duchess of Cambridge bulan lalu dan royalti lain semasa menghadiri majlis perkahwinan rakan lamanya, bekas Meghan Markle, yang menjadi Duchess of Sussex apabila dia berkahwin dengan Putera Harry, Duke of Sussex.

“Ia sangat menyeronokkan,” kata Williams mengenai perkahwinan. “Anda tahu, saya telah mengenali Meghan selama bertahun-tahun, jadi ia baik untuk melihat rakan saya gembira.”

Serena Williams membuka kehamilannya dan kembali ke tenis

April.30.201803:18