Selepas kematian remaja, surat hari jadi adalah peringatan: Beritahu orang yang anda sayangi

Sedikit lebih dari setahun yang lalu, Macy Mathis memberikan ibunya, Cindy, hadiah ulang tahun yang akan menjadi harta karun khusus bagi setiap orangtua remaja: 25 surat dari dia, dimeteraikan dalam sampul surat dan ditandakan sebagai acara-acara seperti “Bila Anda Perlu untuk Smile, “atau” Apabila Anda Perlu Tahu Berapa Banyak Saya Mencintai Anda, “atau” Apabila Anda Tidak Boleh Tidur. “

Tetapi Macy, 16, tidak tahu bila dia memberikan hadiah kepada ibunya bahawa surat yang paling diperlukannya adalah dia yang diarahkannya untuk membuka “When You Miss Me”.

Pada bulan November, Macy, 16, dan teman lelakinya, pelajar Georgia Tech Adam Sattler, 18, terbunuh akibat kemalangan kereta kurang dari satu batu dari rumah ibunya di Tifton, Georgia. Kedua-duanya telah bersama bersama manakala Sattler melawat hujung minggu dari kolej. Macy meninggal lima hari selepas kemalangan itu, sementara ibunya memeluknya.

A mother is remembering her teenage daughter through a series of touching letters following a tragic car accident that took the girl's life.
Macy Mathis, 16, telah menulis 25 surat kepada ibunya sebagai hadiah ulang tahun kurang dari satu tahun sebelum kematiannya mendadak dalam kemalangan kereta. Diberkati oleh Cindy Mathis

“Saya minta maaf kerana anda kehilangan saya, saya berharap di mana sahaja anda berada atau apa sahaja yang anda lakukan, anda mungkin juga hilang,” kata remaja itu..

Hadiah hadiah hari jadi Macy kepada Cindy, 35, tahun sebelum ini bukan kali pertama dia telah pergi keluar dari cara untuk memberitahu ibunya, dia menghargai dia, Cindy Mathis memberitahu KANAK-KANAK HARI INI. Mathis sendiri mempunyai kehidupan awal bermasalah yang termasuk “penjagaan angkat, hidup di jalanan, banyak cabaran.” Di kelas tujuh, Macy menulis sebuah puisi untuk sekolah tentang kehidupan ibunya yang berakhir dengan barisan, “Saya bangga memanggilnya ibuku.”

Jangan sekali-kali terlepas cerita orangtua dari TODAY.com! Daftarlah untuk surat berita kami di sini.

Mathis berkata Macy adalah ibu yang lain di rumah yang membantunya menaikkan tiga anak lelaki yang berusia 15, 13, dan 6. Untuk Hari Ibu satu tahun, Macy mempunyai semua anak menulis nota kepada Mathis di atas kertas tentang kenapa mereka mencintainya . Tetapi hadiah ulang tahun 25 huruf masih “kejutan yang lengkap,” katanya.

Ibu dan anak perempuannya sangat dekat, seperti yang dibuktikan oleh surat Macy. Dalam surat yang bertajuk “Apabila Anda Rasa Lonely,” Macy menulis, “Tolong jangan kesepian, Mama, anda sentiasa mempunyai saya.”

A mother is remembering her teenage daughter through a series of touching letters following a tragic car accident that took the girl's life.
Cindy Mathis, 35, dan anak perempuannya, Macy, 16, sangat dekat sebelum kematiannya. Mathis berkata surat itu membantu dia kerana dia pasti Macy tahu betapa dia mencintainya.Diberkati oleh Cindy Mathis

“Saya berasa kesepian ketika dia meninggalkan saya,” kata Mathis. “Kami akan bercakap tentang dia berpindah ke New York dengan Adam atau menjalani kehidupan yang baik, bergerak dan pergi, tapi tidak seperti ini.

“Saya rasa dia tahu, mungkin lebih mendalam, dia tahu, atau mungkin Tuhan memberitahunya.”

Sejak berita surat Macy telah mengembara di seluruh dunia, Mathis telah menerima mesej daripada remaja yang bertanya kepadanya jika mereka boleh menggunakan idea Macy dan menulis surat kepada ibu bapa mereka sendiri. “Saya memberitahu mereka, ‘Tolong, saya memohon anda, lakukan ini untuk ibu bapa anda juga,” kata Mathis. “Apabila mereka dewasa dan pergi, ibu bapa mereka akan tahu bagaimana perasaan mereka. Saya tidak akan mengambil surat Macy untuk apa-apa di dunia.”

Mathis berkata surat-surat itu telah membantunya selepas berlakunya tragedi yang tiba-tiba. “Saya sangat bersyukur kerana mereka tidak mempunyai penutupan,” katanya. “Mereka memberi saya sedikit penutupan untuk mengetahui sejauh mana dia tahu saya menyayangi dia.”

Video berkaitan:

Lihat bagaimana ibu ini berjalan 6,000 batu untuk menghormati anak perempuan lewat

Jun.09.201601:00