Selepas kehilangan seorang anak, keluarga merancang untuk mengamalkan anak kembar untuk membantu ibu yang mati

Sejak zaman kanak-kanak Revee dan Andrew Kraszewski, anak lelaki berusia 18 bulan Wyatt meninggal dunia akibat keadaan jantung musim bunga lepas, kesakitan telah teguh – namun sekarang mereka mendapati kesenangan yang tidak dijangka.

“Apabila anak anda mati, ia bukanlah sesuatu yang anda akan dapat,” kata Revee Kraszewski, 27, kepada HARI INI.

Di tengah-tengah kesedihan mereka, pasangan Clarksville, Tennessee, yang juga mempunyai anak perempuan Audrey, 5, dan Raelynn, 3 – mengamalkan kembar, yang ibu biologi mempunyai penyakit maut. Kembar akan tiba pada bulan Oktober.

The Kraszewski always dreamed of having a big family. After Revee almost died giving birth to Audrey, 5, they adopted Raelynn, 3, and felt surprised to learn only a few weeks later that Revee was pregnant again with Wyatt.
Kraszewski selalu bermimpi mempunyai keluarga besar. Selepas Revee hampir mati melahirkan Audrey, 5, mereka mengamalkan Raelynn, 3, dan berasa terkejut untuk belajar hanya beberapa minggu kemudian bahawa Revee hamil lagi dengan Wyatt.Baik dari keluarga Kraszewski

Pasangan itu sentiasa mahukan keluarga besar. Mereka memutuskan mereka akan menerima pakai selepas Revee Kraszewski hampir meninggal dunia akibat sindrom HELLP, sejenis preeklampsia, semasa menyampaikan anak pertamanya, Audrey.

“Adopsi adalah sesuatu yang Tuhan meletakkan di hatiku,” kata Kraszewski.

Mereka mendengar seorang ibu mencari seseorang untuk menerima anak perempuannya, dan Raelynn menyertai keluarga. Hanya tiga minggu kemudian, Kraszewski mengetahui dia hamil dengan Wyatt.

“Ia sangat mengejutkan,” katanya.

Doktor memantau kehamilan ini dan Kraszewski menyampaikan Wyatt melalui bahagian Caesarean. Ketibaannya memberi Kraszewskis satu rasa hidup dengan dua bayi.

“Mereka kira-kira sembilan bulan,” katanya. “Ia sememangnya mempunyai kembar. Tetapi apabila seseorang merangkak satu arah, yang lain berjalan dengan cara yang lain. “

Pada musim bunga yang lalu, Wyatt mengembangkan demam. Sejak dia dilahirkan dengan keadaan jantung kongenital, Kraszewskis membawanya ke doktor dengan segera. Dia tidak mempunyai selesema dan dihantar ke rumah dengan ubat untuk menurunkan demamnya.

Selepas the sudden death of their son, the Kraszewskis relied on their faith to stay strong.
Selepas kematian anak lelaki mereka secara tiba-tiba, Kraszewskis bergantung kepada iman mereka untuk kekal kuat.Baik dari keluarga Kraszewski

Pada malam itu, Wyatt begitu penuh tenaga di taman yang orangtuanya fikir dia pulih. Tetapi apabila Andrew pergi memeriksa dia malam itu, dia mendapati Wyatt tidak bergerak dan telah menjadi biru.

“Andrew mula segera melakukan CPR,” kata Kraszewski. “Tetapi dia dan saya tahu bahawa Wyatt telah pergi.”

Mereka tidak tahu bahawa demam Wyatt adalah permulaan miokarditis virus, keradangan hati. Tubuh Wyatt tidak cukup kuat untuk mengatasinya dan dia meninggal pada 1 Mei 2017.

Sebelum kematian Wyatt, keluarga itu telah membincangkan pengangkatan semula.

Tetapi pada mulanya mereka hanya boleh memberi tumpuan kepada kesunyian.

“Kehidupan kita telah berubah, jelas sekali, ia begitu tragis,” kata Kraszewski.

Terdahulu tahun ini, mereka mendengar tentang seorang wanita yang mengandung anak kembar dan mencari keluarga untuk mengadopsi mereka. Tetapi ia rumit: Ibu biologi mempunyai penyakit maut dan memerlukan pemindahan organ. Dokternya bimbang dia mungkin tidak dapat bertahan melahirkan anak, Kraszewski memberitahu KANAK-KANAK HARI INI.

Bila Andrew and Revee Kraszewski started dating they talked about having a big family and adopting children.
Apabila Andrew dan Revee Kraszewski mula bertarikh, mereka bercakap tentang mempunyai keluarga besar dan mengamalkan anak-anak.

Setelah mengalami bayi-bayi yang berpengalaman berumur dengan Raelynn dan Wyatt, Kraszewskis merasa bersedia dan bersemangat untuk menambah anak kembar kepada keluarga mereka.

Walaupun kos penyesuaian diri mereka kurang, mereka masih memerlukan wang untuk itu. Jadi mereka mula bekerja dengan sebuah organisasi yang dipanggil Yayasan Both Hands untuk menampung perbelanjaan mereka. Pasangan dan kawan mereka menghabiskan sehari membantu balu tempatan memperbaiki rumahnya. Semua sukarelawan meminta penaja, seperti perlumbaan amal, dan semua wang yang dibangkitkan pergi ke arah kos angkat Kraszewskis.

Bila Wyatt died suddenly last year the Krazewskis felt heartbroken. But after hearing that a mom with a terminal illness was looking for a family for her unborn twins, they knew adopting them was the right thing for their family.
Ketika Wyatt meninggal dunia pada tahun lalu, Krazewskis merasa putus asa. Tetapi setelah mendengar bahawa seorang ibu dengan penyakit terminal mencari keluarga untuk kembarnya yang belum lahir, mereka tahu pakai mereka adalah perkara yang betul untuk keluarganya.

Kraszewski berharap kisah mereka menunjukkan bahawa cinta tetap, walaupun kehidupan seolah-olah tiada harapan.

“Selepas kerugian masih ada kegembiraan,” kata Kraszewski. “Saya mahu orang lain tahu bahawa jika anak mereka lenyap bahawa kehidupan menjadi lebih baik.”

Kepada ibu-ibu dengan hati yang sakit, pada Hari Ibu

Mei.12.201702:24