Sekolah bercakap menentang tween dan kumpulan remaja Halloween pakaian

Hanya apabila anda fikir hantu dan goblins menakutkan: Masukkan tween dan kostum Halloween kumpulan remaja.

Walaupun kumpulan yang membuat keputusan untuk berpakaian dalam tema boleh menjadi comel, ia juga boleh menimbulkan masalah pengecualian untuk kanak-kanak – seperti apabila setiap gadis dalam gred kelima berpakaian sebagai cheerleader kecuali dua atau tiga.

“Ia mungkin sangat mengagumkan jika anda salah seorang daripada anak-anak yang termasuk dalam kumpulan itu, tetapi sangat tidak menyenangkan jika anda bukan anak yang dijemput untuk mengambil bahagian dalam kumpulan itu,” kata pengasuh keibubapaan dan ibu kepada empat anak Ann Douglas HARI INI HARI INI. “Ia seperti status sosial peringkat rendah anda di luar sana untuk semua orang melihat dengan cara yang jelas dan visual – ia pada dasarnya adalah kesakitan pengecualian kanak-kanak pada steroid.”

Untuk mengelakkan masalah ini, beberapa sekolah telah berusaha untuk keluar di hadapan masalah dengan melarang pakaian kumpulan sama sekali.

Sekolah are banning group costumes this Halloween.
Sekolah mengharamkan tweens ‘dan kostum koordinat remaja ini Halloween untuk mengelakkan pengecualian. Saham Getty Images

“Kostum kumpulan tidak boleh dipakai di sekolah kerana mereka mempromosikan pengecualian pelajar lain,” kata Principal Shabonee Elementary School John Panozzo di Northbrook, Illinois, menulis kepada ibu bapa awal bulan ini.

Principal Sekolah Menengah Braeside Joseph Hailpern menulis berikut kepada ibu bapa di Highland Park, Illinois:

“Kostum [G] roup di sekolah dan malam itu biasanya bermakna keseronokan kumpulan yang hebat dipasangkan dengan kekecewaan kepada orang yang ditinggalkan (sengaja atau tidak). Saya pasti anda boleh membayangkan betapa sukarnya untuk tampil ke sekolah berpakaian sebagai sesuatu yang hanya untuk mencari rakan sekelas anda dianjurkan di sekitar tema. Inklusi atau keperibadian adalah pilihan yang mudah dibuat. Sila luangkan masa untuk berfikir tentang anak-anak lain di kelas yang mungkin tidak anda ketahui – yang menghabiskan berjam-jam setiap hari menekankan tentang dimasukkan. “

Jangan sekali-kali melepaskan cerita orangtua dengan surat berita KANDUNGAN HARI INI! Daftar di sini.

Hailpern telah melihat kecederaan seperti ini sebelum ini. “Hampir setiap tahun, bulan November pertama adalah hari kita melihat anak-anak kembali ke sekolah selepas malam yang dimaksudkan untuk menjadi menyeronokkan, hanya untuk melihat kesedihan menyedari bahawa mereka telah ditinggalkan dari kostum kumpulan,” katanya kepada HARI INI Ibu bapa. “Ketinggalan tidak bermakna ia adalah tujuan atau jahat. Sebaliknya, kumpulan kawan yang biasanya menghabiskan masa bersama memutuskan untuk merancang sesuatu dan secara kebetulan meninggalkan seseorang. Ibu bapa melakukan ini, biasanya tidak diketahui oleh mereka. Siaran [saya] ‘berhati-hati’ adalah untuk mendorong pemikiran siapa yang mungkin atau tidak boleh disertakan, baik dengan tujuan dan tanpa. “

Kostum DIY Halloween akhir-akhir untuk seluruh keluarga

Oktober.23.201704:32

Walaupun pengetua tidak mempunyai nombor pada apa yang menjadi “kumpulan” dalam fikiran, jika anak-anak yang cukup untuk membuat seseorang merasa tersisih, terlalu banyak.

“Kumpulan adalah bilangan orang yang melampaui konteks biasa,” kata Hailpern, sambil menambah bahawa ahli keluarga berpakaian sebagai satu kumpulan dikecualikan daripada kebimbangan meninggalkan orang. Sebaliknya, beliau berkata, kumpulan kawan “boleh membentuk massa kritikal dengan cepat dan tidak ada garis tegas untuk ini. Tiga kanak-kanak berpakaian bersama boleh dengan mudah meninggalkan satu. Semua lelaki dalam kelas yang memutuskan untuk berpakaian sebagai sesuatu dengan seorang gadis yang mahu masuk, tetapi tidak dijemput, boleh menjadi eksklusif. Tiada garis teguh pada nombor, tetapi memikirkan konteks adalah perkara yang penting. “

Millburn, Pengetua Sekolah Washington New Jersey, Peter Mercurio, yang menghantar e-mel kepada ibu bapa dengan hati-hati terhadap pakaian kumpulan di sekolah, berkata apa yang penting adalah bagaimana perasaan pelajar. “Sukar untuk kuantiti [apa yang membentuk satu kumpulan],” kata Mercurio kepada KANAK-KANAK HARI INI. “Mesej ini lebih banyak mengenai inklusif dan menyedari perasaan orang lain.”

Pakar-pakar keibubapaan mengatakan bahawa kostum Halloween kumpulan boleh dengan mudah meletakkan dinamika kumpulan sosial yang beracun menjadi pelepasan yang tinggi, terutama bagi kanak-kanak yang dikecualikan daripada “pek”.

Jadi apa yang perlu dilakukan, sebagai ibu bapa?

Lauren Paul dan Molly Thompson, pengasas Kempen Jenis untuk menghentikan keganasan emosi di kalangan gadis-gadis, mencadangkan untuk memeriksa dengan kanak-kanak sebelum Halloween bermula, untuk menentukan apa yang memotivasi mereka memakai pilihan kostum khusus mereka – dan untuk menggalakkan kreativiti di atas kepatuhan.

Terbuka, komunikasi proaktif, kata Douglas, boleh menimbulkan masalah di lulus.

“Ibu bapa harus berbincang dengan anak-anak mereka lebih awal, dan membuat jangkaan mereka terhadap anak-anak mereka dengan jelas,” kata Douglas sambil menambah bahawa jika seorang kanak-kanak ditetapkan dalam kostum kumpulan, ibu bapa dapat membantu anak mereka memikirkan cara untuk melakukannya, tidak terkecuali.

Mungkin yang paling penting, ibu bapa perlu memahami bahawa walaupun kostum Halloween kumpulan menyerlahkan dinamik kelompok bermasalah, mereka tidak semestinya membuat masalah mendasar.

“Akhirnya, cliques sekolah dan meninggalkan orang lain bukan fenomena yang unik untuk Halloween – jenis tingkah laku ini wujud sepanjang tahun,” kata Thompson. “Dan sementara ia mungkin dinaikkan di sekitar percutian ini, isu yang lebih besar secara keseluruhan adalah sesuatu yang kita perlu bekerja untuk menamatkan setiap hari, bukan hanya menerangi pada Halloween. “

Jika anak anda berada di hujung kostum kumpulan, “ingatkan anak anda bahawa sekolah adalah hanya satu bab cerita mereka,” kata Paulus. “Apabila kita melalui perkara-perkara ketika kita masih muda, daripada kostum kumpulan boleh merasa sangat memakan diri. Sangat penting untuk mengingatkan mereka bahawa mereka akan melalui pengalaman ini, dan mereka tidak bersendirian dalam apa yang mereka rasa. “