Sekiranya anda hamil dan anda mengecut pada iklan Ikea ini, anda mendapat diskaun di atas katil bayi

Ya, awak baca yang betul. Peruncit perabot kegemaran Sweden Semua orang, Ikea, mempunyai promosi yang berlaku sekarang yang akan membuat anda bertanya: Apa yang anda akan lakukan untuk jualan yang baik?

Jika jawapan anda termasuk “pee on a magazine,” maka anda beruntung.

Menurut Adweek, iklan cetak untuk salah satu buaian Ikea dalam majalah wanita Sweden yang popular menawarkan ibu mengandung diskaun. Tetapi tawar-menawar ini bukan untuk squeamish (sekali lagi, tidak juga ibu bapa).

Untuk mengakses harga diskaun khas, anda perlu mengeja iklan, yang termasuk ujian kehamilan tersembunyi. Sekiranya ujian positif, beberapa minit kemudian, “harga keluarga” diskaun istimewa akan dapat dilihat di dalam kertas.

Iklan ini adalah gagasan agensi perhubungan awam yang memenangi anugerah Åkestam Holst dengan kerjasama Stockholm, Mercene Labs yang berpangkalan di Sweden.

Teknologi di belakang iklan itu mengambil Mercene Labs empat bulan untuk membangunkan, pengurus produk Jonas Hansson memberitahu HARI INI.

Hansson menggambarkan pengalaman itu sebagai “keseronokan” dan “kreatif,” sambil menambah bahawa ia “menerajui sempadan teknologi biasa kita.”

IKEA wants you to
Ikea mahu anda mengembara untuk simpanan dalam iklan yang inovatif, tetapi juga kasar, ini.mercenelabs.com

Seperti yang ditunjukkan oleh pengguna Twitter, iklan itu boleh digunakan sebagai ujian kehamilan percuma – tetapi kami tidak mengesyorkannya.

Harga biasa pada katil bayi nampaknya 995 krona Sweden, atau kira-kira $ 121. Tetapi selepas taburan subur, harga jatuh ke $ 60.

Wakil Ikea memberitahu HARI INI bahawa syarikat itu, malangnya, tidak merancang untuk menjalankan iklan tersebut di mana-mana majalah di luar Sweden.

Namun, kami mempunyai banyak persoalan. Bagaimana jika seseorang yang mengamalkan anak mahu harga diskaun? Adakah anda perlu membentangkan iklan urin kepada juruwang (dan adakah mereka perlu mengambilnya)? Dan, bagaimana jika anda tidak hamil, tetapi mintalah seorang kawan hamil untuk mengusik iklan untuk anda kerana anda hanya suka tawar-menawar?

Satu perkara yang pasti: Idea ini pasti memberi makna baru kepada perkataan “mandi bayi.”