‘Sebaik sahaja saya membukanya, saya telah mati-matian’: Moldy sippy cups mencemaskan ibu bapa

Cawan sippy cetakan berlaku. Anda mungkin mendapati seseorang yang dipenuhi susu curdled di bawah kerusi kereta kanak-kanak anda. Atau bagaimana dengan kebaikan berjerawat pada cawan yang telah lama dilupakan di bawah bantal sofa?

Acuan tempat yang tidak dijangka mungkin bersembunyi di rumah anda: Laporan Rossen

Februari.26.201604:05

Akhir-akhir ini, ibu bapa mengambil media sosial untuk menyatakan keprihatinan mereka tentang jamur cawan yang berlainan jenis – pertumbuhan yang tajam yang terdapat di dalam injap cawan sippy yang dihasilkan oleh Tommee Tippee.

Laporan mengenai acuan yang semakin meningkat dalam cawan sippy telah diedarkan selama beberapa tahun, dari seorang wanita yang mendakwa satu jenama cawan memegang cetakan yang membuat cucunya cedera, menjadi tuntutan yang berpotensi mengelilingi hubungan antara bakteria dalam cawan sippy dan autisme.

Dakwaan baru-baru ini mengenai cawan Tommee Tippee bermula lewat tahun lepas di Perancis, tetapi telah membuat perjalanan ke Amerika Syarikat juga – dengan ibu bapa menyiarkan foto injap cawan yang penuh dengan acuan.

Britney Quinones, seorang ibu dari Margate, Florida, mencatatkan foto injap cawannya yang licin kepada Facebook pada tahun 2015.

Quinones berkata selepas menyedari sedikit cetakan hitam pada cawan sippy anaknya, dia cuba merendamnya dalam cuka dan mendidihnya untuk mengeluarkan bahan itu. Selepas tidak dapat menanggalkannya, dia mula mengambil cetakan dengan tusuk gigi; dia kemudian memutuskan untuk membongkar injap untuk mendapatkan pandangan yang lebih baik.

mouldy-sippy-cup-split-tease-today-160225
Tutup penutup injap cangkuk yang licin (di sebelah kiri), dan cawan itu dimiliki (di sebelah kanan).Facebook / Britney Leajé Quinon

“Saya tidak boleh mempercayainya,” kata Quinones kepada KANAK-KANAK HARI INI. “Saya mengambil pisau dan selama satu jam, saya duduk di sana cuba membongkar perkara itu. Sebaik sahaja saya membukanya, saya malu! Saya tidak boleh percaya bahawa anak saya meminum barangan ini secara tetap. “

“Sebagai seorang ibu – dan saya yakin ibu-ibu lain bersetuju – cawan sippy tersesat, cawan sippy tidak selalu dicuci setiap hari. Kadang-kadang ada masa untuk itu, “kata Quinones. “Jadi, jika kebimbangan utama (Tommee Tippee) adalah untuk memastikan produk mereka dibasuh setiap hari dengan cara tertentu ‘maka mereka menjual kepada orang ramai yang salah. Saya cukup yakin 95 peratus ibu tidak mempunyai masa untuk memastikan cawan sippy dibasuh dengan teliti setiap hari. “

Londa Nwadike, pakar keselamatan makanan lanjutan negeri di Kansas State University dan University of Missouri, menjelaskan bahawa cawan sippy dengan bahagian yang lebih sedikit lebih mudah dibersihkan dengan betul.

“Adalah lebih baik untuk mengambil (cawan) berasingan sepenuhnya – termasuk membuka pengawal anti-tumpahan – dan mencuci di mesin basuh pinggan mangkuk,” kata Nwadike kepada HARI INI HARI INI. “Pastikan untuk memeriksa ketika keluar dari mesin basuh pinggan mangkuk untuk memastikan bahawa semua bahagian adalah bersih, dan jika tidak, anda mungkin perlu mencuci dan menggosoknya dengan tangan.”

Nwadike menambah bahagian-bahagian cawan yang sippy juga boleh dibasuh dengan air sabun yang hangat dengan berus kecil, kemudian direndam dalam bekas bersih yang dipenuhi dengan air panas sama ada, atau larutan pembersih kimia satu sendok teh peluntur setiap gelen air, selama 30 saat.

Dalam satu kenyataan yang disiarkan ke halaman Facebooknya, Tommee Tippee menyatakan bahawa syarikat sedang dalam proses mencipta gaya baru cawan sippy yang akan memaparkan injap dua keping yang lebih mudah bagi ibu bapa untuk membersihkan. Dalam pada itu, pengeluar mencipta injap sehala untuk cawan mereka yang sedia ada, dan merujuk pengguna ke video di laman web mereka yang menangani prosedur pembersihan cawan yang betul.

Terlepas dari gaya cawan sippy orang tua memilih untuk menggunakan, Nwadike berhati-hati terhadap menjaga satu cawan tertentu terlalu lama, baik kerana bakteri membina dan kerana risiko untuk perkembangan kanak-kanak kecil.

“Seperti mana-mana produk plastik, anda pasti akan membuangnya jika ia tercalar atau rosak kerana calar dalam sukar dibersihkan dengan betul. Juga, mana-mana bekas plastik tidak berlangsung selama-lamanya, jadi cawan cawan juga tidak akan berlangsung selama-lamanya, “kata Nwadike. “Tambahan pula, cawan sippy boleh menjejaskan perkembangan ucapan anak dan dapat menyumbang kepada kerosakan gigi … jadi cawan sippy seharusnya benar-benar hanya digunakan untuk jangka pendek kehidupan kanak-kanak.”

“Saya mempunyai umur 2 tahun dan berusia 4 tahun, jadi saya tahu betapa mudahnya untuk cawan sippy hilang di sekitar rumah atau di dalam kereta,” Nwadike meneruskan. “Jika anda tidak melihat cawan sippy selama beberapa hari atau minggu dan kemudian cari lagi dengan cecair yang masih di dalamnya, buang saja, kerana ia mungkin sukar dibersihkan selepas itu. Pastikan untuk membersihkannya dengan kerap semasa mereka sedang digunakan … tetapi sebenarnya, tidak menggunakan cawan sippy adalah pilihan yang lebih baik. “

Penyokong keselamatan kerusi kereta kanak-kanak berhujah untuk perubahan

Ogos.15.201300:23