Sebagai ibu baru, inilah yang saya mahukan untuk Hari Ibu (selain tidur)

Apa hadiah yang baik untuk ibu-ibu baru? Nah, saya hanya mempunyai bayi tiga minggu yang lalu. Dan kehidupannya gila.

Pendedahan sepenuhnya, saya juga mempunyai 2 tahun. Jadi, ini kali kedua saya sebagai ibu baru. Hidup adalah benar-benar gila.

hadiah for new moms, new mom
Saya bersama dua anak saya. Adakah ia kelihatan seperti saya tidur malam tadi?Jessica Migala

Untuk masa depan Hari Ibu, saya berharap anak-anak saya akan membawa pulang projek kraf lucu, yang saya akan simpan, simpan di ruang bawah tanah saya dan bawa pulang apabila anak-anak berusia 30-an.

Namun, saya perlu mengakui, saya juga mahukan hadiah yang sebenar – hadiah yang memberi saya alasan untuk mengetepikan masa untuk penjagaan diri, membantu saya merasakan manusia sekali lagi dan mengingatkan saya betapa hebatnya kehidupan. Jadi, jika anda tertanya-tanya apa yang akan mendapat ibu baru dalam hidup anda, pilihan ini mungkin akan membuatnya gembira. Mereka pasti akan membuat saya gembira!

1. Masker muka yang membuat saya kelihatan terjaga

Editor hari, penulis dan pakar TODAY berhati-hati untuk mengesyorkan barang yang kami suka dan berharap anda akan menikmati! Hanya supaya anda tahu, HARI INI mempunyai hubungan afiliasi. Oleh itu, sementara setiap produk dipilih secara berasingan, jika anda membeli sesuatu melalui pautan kami, kami dapat memperoleh sedikit hasil.

Herbivore Botanicals Brighten Nanas + Topeng Gemstone, $ 48, Amazon

hadiah for new moms, face mask
Amazon

Saya tidak boleh pergi ke mana sahaja. Bayi saya pun mesti datang ke bilik mandi dengan saya. Memberi saya petunjuk topeng ini bahawa saya akan mendapat sedikit masa saya (hadiah terbaik di sana). Bonus: Topeng ini, yang dibuat untuk setiap jenis kulit, bungkus batu permata turmalin dan enzim nanas untuk mengatasi sel kulit mati yang membosankan dan mendedahkan lebih banyak kulit bersemangat di bawahnya. Nah, itulah idea itu. Kami akan melihat sejauh mana ia berfungsi untuk seseorang yang terbangun setiap jam malam. Selagi ada orang yang memberitahu saya, mereka melihat perbezaan, kita akan menjadi baik.

2. T-shirt yang tidak berhenti

Everlane Cotton Crew, $ 16, Everlane

hadiah for new moms, Everlane t-shirt
Everlane

Keperluan saya adalah mudah pada hari ini: Saya mencari pakaian T-shirt yang mudah dan mudah yang boleh saya buang dan kemudian melemparkannya ke dalam basuh sebaik sahaja mereka ternoda dengan meludah. (Mommin ‘sudah pasti glamor.) Dan ini tidak sesuai dan berasa lebih baik. Mereka adalah tee yang sempurna. Saya perlukan mereka dalam beberapa warna – tetapi lebih baik melangkau yang putih, anda tahu?

3. Gel pancuran mandian yang manis

Falsafah Amazing Grace Ballet Rose Syampu, Mandi & Gel Mandian, $ 25, Sephora

hadiah for new moms, philosophy shower gel
Essary, Tyler (206530545) / Sephora

Setiap petang, saya menunggu suami tercinta untuk pulang ke rumah supaya kita dapat berbual tentang hari-hari kita. Hanya bergurau. Hari-hari ini, mataku ada pada hadiah: mandi. Saya menunggu suami saya pulang ke rumah supaya saya dapat mandi mandi yang panjang dan panas. Satu-satunya cara untuk menjadikan air asas terasa lebih istimewa daripada sekarang adalah dengan gel mandian mewah – dan bau bunga dari Amazing Grace Ballet Rose Falsafah adalah segala-galanya.

4. Perhiasan yang membuat saya menangis

Kris Bangsa Mama Script Ring, $ 45, Nordstrom

Hadiah for new moms, mama ring
Nordstrom

Saya keranjang emosi. Tetapi, di antara air mata kekecewaan daripada kekurangan tidur atau cabaran menyusui, saya melihat bayi saya dan saya bangga menjadi ibunya. Oleh itu, teruskan dan saya berseru dengan cincin comel ini yang mengatakan semuanya: Mama.

5. Perhiasan yang mengatakan, “Kami akan keluar!”

Kendra Scott Wide Cuff, $ 75, Nordstrom

hadiah for new moms, golden cuff

Saya rindu keluar. Jadi, saya mahu malam tarikh. Isyarat ini menegaskan bahawa saya akan bertahan pada pukul 6:30 pagi. di tempat yang bergaya. Bahagian yang terbaik? Saya mungkin tidak perlu menyusu rakasa susu di meja. Plus, manset emas mawar sangat cantik!

6. PJ yang membuat saya berasa istimewa

Eberjey Two-Piece Sleep Chic Pajamas, $ 135, Saks Fifth Avenue

hadiah for new moms, pajamas
Saks

Ingatlah perkara itu tentang bangun setiap jam malam? Ya, saya tidak dapat tidur, tetapi saya masih tergelincir dalam pajama kerana saya ditolak. Ini adalah comel dan berfungsi. Mereka mudah buang air kecil untuk sesi penyusuan tengah-tengah malam. Kerana, hey, itulah yang saya kira hari ini.

(Untuk baju tidur yang lebih berpatutan, ini adalah 8 tempat terbaik untuk membeli PJs yang murah (tetapi selesa) di internet)

7. Rasa manis

Fran’s Chocolates Caramels Grey-Salt, $ 12, Sur La Table

hadiah for new moms, chocolates
Sur La Table

Saya sebenarnya tidak mahu memasak apa-apa sekarang, jadi tinggal jauh dari perkakas dapur. (Yang berkata, jika anda akan membuat saya panci, benar-benar membeli griddle itu!) Namun, saya terbuka untuk muncul coklat dalam mulut saya ketika saya mengejar barisan Netflix saya. Karamel-karamel yang dilindungi coklat ini licin dan merosot, dan taburan garam sempurna.

8. Gelas wain kerana saya perlukan minuman (secara sederhana, sudah tentu)

“Ya Way Rose” Kaca, $ 10, Amazon

hadiah for new moms, rose wine glass
Amazon

Saya tidak peduli bagaimana roses asas mungkin. Saya masuk ke dalamnya. Dan, kerana saya hanya menghabiskan sembilan bulan berpura-pura bahawa air soda dengan percikan kranberi dan twist kapur adalah koktel yang sejuk, saya bersedia untuk mempunyai segelas wain sekali-sekala.

Tambahan pula, rumah saya kini kelihatan seperti sekurang-kurangnya lima bayi hidup di dalamnya, walaupun ia hanya satu yang mengambil alih semuanya. Saya bersedia untuk menggantikan beberapa cawan sippy dengan cermin comel ini. Set empat, sila.

9. Bunga yang kekal selama-lamanya

Floral Treasure Bliss Garden Wreath, $ 72.50, Amazon

hadiah for new moms, wreath
Amazon

Jangan salahkan saya, saya suka bunga segar. Tetapi, bunga kalung kering menyampaikan kecantikan yang tahan lama, tidak ada air yang diperlukan. Kerajinan merah jambu ini cerah dan ceria – walaupun saya merasa bertentangan dengannya.

Juga pastikan untuk menyemak cadangan kami untuk hadiah hari ibu yang sejuk, hadiah untuk ibu dengan kanak-kanak dan hadiah hari ibu untuk Nenek (yang mungkin bekerja untuk semua orang).