‘Saya kuat’: Perbincangan manis ayah dengan anak perempuan adalah tradisi keluarga yang positif

Dalam tugasnya sebagai jurulatih dan jurulatih kesihatan peribadi, Ron Alston menggalakkan orang lain menjadi positif dan mencari inspirasi dari orang lain. Tetapi orang yang paling penting jurulatih Alston bukan seorang pelanggan – ia adalah anak perempuannya yang berusia 3 tahun, Aliya.

Di dalam video viral, dilihat oleh lebih daripada 14 juta orang, Alston berdiri dengan anak perempuannya di depan cermin, membaca mantra frasa dan doa positif yang harapan ayah Virginia akan memberi anak perempuannya permulaan yang sama dalam kehidupan ayahnya sendiri beri dia.

BERKAITAN: ‘Hari ini akan menjadi hari yang baik’: Ayah, anak mengatakan ikrar inspirasi sebelum sekolah

“Tradisi itu sebenarnya bermula ketika saya masih muda,” kata Alston kepada ibu-ibu hari ini. “Ayah saya melakukan ini dengan saya di cermin juga, yang saya percaya telah membantu menjadikan saya lebih yakin dan positif.”

“Ia sangat penting bagi saya untuk berkongsi mesej ini dengannya kerana akan ada ramai orang yang cuba meruntuhkannya dan membuatnya merasa kurang daripada apa yang dia,” kata Alston mengenai perbualannya pagi bersama anak perempuannya, Aliya.Ron Alston

Video itu menunjukkan Alston, yang memiliki Kebesaran untuk Kebesaran Kesihatan dan Kesejahteraan, meminta anak perempuannya untuk mengulangi beberapa pernyataan yang kuat sambil melihat dirinya di cermin.

“Saya kuat, saya pandai, saya bekerja keras, saya cantik,” kata Aliya dalam video itu, yang mana Alston diposkan ke Facebook awal bulan ini.

“Saya bersikap hormat,” katanya. “Saya tidak lebih baik daripada sesiapa, tiada siapa yang lebih baik daripada saya.”

Mesej ini yang diharapkan Alston akan memberi kesan besar kepada anak perempuannya yang kecil.

“Saya mahu dia ingat bahawa jika dia pernah jatuh dalam hidup, dia akan kembali dan terus berjalan,” kata Alston.Ron Alston

“Ia sangat penting bagi saya untuk berkongsi mesej ini dengannya kerana akan ada ramai orang yang cuba meruntuhkannya dan membuatnya merasa kurang daripada apa yang dia,” kata Alston. “Dia diajar bahawa dia lebih baik daripada tiada siapa, tetapi tiada siapa yang lebih baik daripada dia.”

BERKAITAN: Mesej ayah kepada anak perempuan adalah mengenai r-e-s-p-e-c-t

Alston adalah bapa tunggal, tetapi menambah bahawa Aliya menerima banyak sokongan daripada ibunya seperti yang dilakukannya kepadanya.

“Dengan mendengar mesej-mesej ini, saya mahu dia belajar bahawa dia boleh melakukan semua perkara selagi dia bekerja keras,” kata Alston.Ron Alston

“Ibunya seorang wanita yang luar biasa yang juga melakukan banyak perkara untuk memastikan Aliya menjadi wanita muda yang menghormati dan yakin,” kata Alston. “Dengan mendengar mesej-mesej ini, saya mahu dia belajar bahawa dia boleh melakukan semua perkara selagi dia bekerja keras.”

Jangan sekali-kali merindui cerita orangtua dengan surat berita TODAY! Daftar di sini

“Saya mahu dia ingat bahawa jika dia pernah jatuh dalam kehidupan, dia akan kembali dan terus meneruskan,” kata Alston. “Saya mahu dia belajar untuk menerima semua orang dan tidak pernah meletakkan dirinya di atas sesiapa sahaja, tetapi tidak pernah membenarkan seseorang membuatnya merasa kurang daripada wanita muda yang luar biasa itu.”