Saya berasa malu di Facebook, tetapi sekarang saya mendapat ketawa yang terakhir

Ia 2016. Anda akan berfikir tentang berat badan seorang wanita akan menjadi perkara masa lalu.

Kami datang dalam pelbagai bentuk dan saiz. Satu kajian baru-baru ini mendapati bahawa wanita purata di Amerika Syarikat memakai saiz 16, tetapi masih ada orang yang merasa perlu untuk menarik perhatian kepada apa yang mereka tidak dapati “sempurna”.

Baru-baru ini, saya tertakluk kepada tingkah laku ini. Saya berasa malu-malu di televisyen. Tetapi sekarang saya mendapat ketawa yang terakhir.

Lebih banyak: Lihat bahagian gaya TODAY baru … untuk badan sebenar, belanjawan sebenar dan inspirasi sebenar!

Sebagai berita berita TV, saya mengharapkan untuk dikritik. Kadang-kadang orang tidak suka cara saya melaporkan cerita. Masa lain ia adalah ralat teknikal yang mereka ambil terhadap saya. Tetapi lebih kerap daripada tidak, penonton itu melontarkan ciri-ciri fizikal yang mereka temui tidak menarik.

“Anda kelihatan gemuk.” “Pakaian anda tidak memuji.” “Sudah tiba masanya untuk melihat seorang penata rambut, akar anda kelihatan mengerikan.”.

Pada awal karier saya, e-mel atau surat yang tidak baik akan membawa saya menangis. Tetapi yang lebih tua saya dapatkan, saya semakin jaded. Tidak semua orang akan suka saya, dan saya OK dengan itu.

Tetapi beberapa hari yang lalu, komen penonton turun di bawah kulit saya, dan saya terpaksa bertarung.

Saya sering menyiarkan di Facebook untuk memberi penonton melihat ke dalam kehidupan seharian saya. Selepas saya melukis gambar co-anchor saya dan saya, satu komen menarik perhatian saya. Seorang lelaki menulis, sebahagiannya, “Bagaimana semua wanita anda di Channel 20 berlebihan berat, kecuali wanita yang kurus pada cuaca? Mungkin anda harus meletakkan pizza. Apa lelucon kamu semua! “

Semasa saya membaca kata-kata itu, rahang saya jatuh. Saya telah menerima penghormatan buruk saya selama bertahun-tahun, tetapi ini mungkin telah mengambil kek itu.

Ini satu perkara yang menyerang saya di media sosial, tetapi sangat kasar untuk menyeret rakan sekerja wanita saya ke dalam campuran. Ketika komen itu mula bergema, kejutan saya berubah menjadi kesedihan. Saya tidak pahit kerana seseorang memanggil saya lemak; Saya kecewa di mana kita sebagai masyarakat.

Baca lebih lanjut dari Stacey: Bagaimana saya dapati kampung saya selepas kematian anak-anak saya

Tidak ada dua wanita yang sama; kita semua unik dan cantik dengan cara kita sendiri. Apabila orang menghidupkan berita, saya harap mereka mendengar apa yang saya dan rakan sekerja saya katakan, tidak menghakimi kita bagaimana kita melihatnya. Tetapi, malangnya, itu tidak selalu berlaku. Sebagai wartawan wanita, kita sering berpegang kepada piawaian yang berbeza. Orang mengambil berat tentang apa yang kita kenakan dan bagaimana rambut dan solek kita digayakan. Kita perlu bekerja keras untuk mendapatkan kredibiliti, untuk menunjukkan bahawa kita mempunyai otak di belakang kecantikan.

Bila news anchor Stacey Skrysak was fat-shamed online, she thought about setting an example for her daughter Peyton when she decided how to react.
Apabila berita utama Stacey Skrysak terkejut dalam talian, dia berfikir tentang menetapkan contoh untuk Peyton anak perempuannya apabila dia memutuskan untuk bertindak balas.Courtesy Stacey Skrysak

Baca lebih lanjut dari Stacey: Kenapa persoalannya “Berapa banyak anak anda?” menghantui saya

Semasa saya merenung sama ada untuk memberi respons awam kepada orang ini, saya fikir tentang anak perempuan saya. Saya mahu menjadi contoh kepada beliau, untuk menunjukkan bahawa sebagai seorang wanita, dia boleh melakukan apa sahaja yang dia fikirkan. Saya mahu dia bangga dengan saya ketika dia menghidupkan televisyen, dan saya harap dia melihat wanita yang kuat, cerdas dan yakin melihat kembali kepadanya.

Saya mahu anak saya membesar dengan mengetahui bahawa ibunya selesa dalam kulitnya sendiri dan merasa sihat, tidak kira berapa angka pada skala.

Hari selepas lelaki kasar itu datang ke dalam hidup saya, saya memutuskan untuk bertindak balas. Saya menulis mesej ringkas kepada para penyokong saya menjelaskan mengapa komen ini meninggalkan saya menggelikan, dan saya berkongsi pemikiran saya tentang dinilai sebagai seorang wanita.

Saya memberitahu mereka sudah tiba masanya berhenti. Orang perlu berhenti menghakimi wanita dengan penampilan mereka dan sepatutnya melihat kecantikan di bahagian dalamnya. Saya memukul “menerbitkan” sebelum saya boleh berfikir dua kali dan terus bersiap untuk newscast saya.

Marc Passoni brought TV anchor Stacey Skrysak a bouquet of flowers after a man fat-shamed her on Facebook.
Marc Passoni membawa jangkar TV Stacey Skrysak sejambak bunga selepas seorang lelaki gemuk-memalukannya di Facebook.Photo courtesy of Stacey Skrysak

Dalam beberapa minit, beratus-ratus orang mula bertindak balas. Penonton sangat marah bahawa seseorang di kalangan masyarakat kita akan membungkuk begitu rendah untuk menyerang wanita secara lisan terhadap berita tempatan. Orang lain berkongsi penghargaan mereka untuk “wanita sejati.” Lelaki yang baik juga dihentikan oleh stesen berita untuk membawa saya bunga.

Ketika jam berlalu, sesuatu yang luar biasa berlaku: Tentera penyokong menunggang di belakang saya. Dari sesetengah wartawan ke petugas stesen minyak, orang ramai bersorak kerana saya berdiri menentang pengganggu dalam talian.

Lelaki ini merosakkan dengan berita berita yang salah. Dia mungkin telah cuba meruntuhkan saya, tetapi dia akhirnya membawa kebaikan kepada orang lain. Terdapat begitu banyak kebaikan di dunia ini, dan ia sering muncul apabila anda tidak menyangkanya. Saya belajar bahawa untuk setiap orang yang negatif, ada ratusan orang yang menggalakkan yang bersedia membina saya.

Lelaki yang satu ini cuba menipu saya, tetapi saya mendapat ketawa yang terakhir. Mungkin saya akan meraikan dengan sepotong pizza.