Sandy Hook Janji PSA panggilan untuk tindakan hari ini untuk mengelakkan ‘pemotretan sekolah esok’

PSA baru yang kuat menggesa pelajar dan guru untuk mengambil tindakan hari ini supaya mereka tidak mahu mereka melakukan sesuatu tentang penembakan sekolah yang tragis yang boleh berlaku esok.

Video satu minit, 25 saat oleh Sandy Hook Promise, berjudul “Berita Besok”, meniru siaran berita tempatan di mana sauh menemuduga pelajar, ibu bapa, polis dan guru mengenai penangkapan sekolah yang akan berlaku pada hari berikutnya.

Peserta bercakap tentang apa yang mereka sepatutnya telah disebutkan kepada pihak berkuasa atau pentadbir sekolah mengenai lelaki bersenjata lelaki berusia 15 tahun sebelum terlambat.

“Dia memberitahu beberapa daripada kita bahawa ayahnya memegang senapang di dalam almari dan dia selalu membicarakan tentang menggunakannya pada orang yang membuli dia,” kata seorang pelajar lelaki. “Besok saya mungkin akan mengatakan bahawa saya berharap saya memberitahu seseorang.”

“Besok saya mungkin akan menunjukkan bahawa sesuatu telah kelihatan dengannya sejak permulaan tahun sekolah,” kata seorang guru.

Bagaimana seorang ibu Sandy Hook menemui kuasa pengampunan

09.09.201705:32

Seorang ibu yang memegang seorang gadis muda ditanya bagaimana dia akan menjelaskan penembakan kepada anak perempuannya.

“Sebenarnya saya tidak akan menerangkan kepadanya kerana dia tidak akan membuatnya,” katanya menjawab.

Sandy Hook Promise adalah sebuah organisasi yang dicipta oleh ahli keluarga yang terjejas oleh penembakan massa 2012 di Sandy Hook Elementary School di Newtown, Connecticut, yang mendakwa kehidupan 20 kanak-kanak dan enam kakitangan kakitangan dewasa. Khamis menandakan lima tahun sejak penangkapan itu.

Organisasi ini bertujuan untuk menghalang kematian yang berkaitan dengan senjata melalui program kesihatan dan pendidikan mental serta menyokong undang-undang keselamatan senjata api.

PSA terkini mengikuti yang kuat yang dikeluarkan tahun lepas yang dipanggil “Evan” mengenai tanda-tanda amaran berpotensi senjata api oleh remaja yang telah dilihat lebih dari 10 juta kali.

“Berita Besok” meneruskan perbualan tentang pentingnya mengetahui tanda-tanda seseorang yang berisiko dan mengambil tindakan, kata Mark Barden, pengasas bersama Sandy Hook Promise, dalam pernyataan berita. “Kerja Sandy Hook Promise berfokus pada pencegahan keganasan senjata sebelum ia bermula. ‘Berita Besok’ adalah peringatan yang kuat bahawa setiap orang dapat mencegah tragedi apabila mereka mengetahui tanda-tanda itu. “

Sheryl Crow juga telah mengeluarkan lagu baru, “The Dream of Kind,” untuk mengumpulkan wang untuk Sandy Hook Promise dengan mendermakan orang apabila mereka memuat turunnya.

Keluarga bercakap satu tahun selepas menembak Sandy Hook

Dis.13.201305:37

Uang itu menuju ke arah program pencegahan keganasan Sandy Hook Promise, yang telah melatih 2.5 juta pemuda dan orang dewasa di seluruh negara dalam tempoh tiga tahun yang lalu tanpa kos sekolah.

“Kami mempunyai cerita yang datang dari lapangan yang pelajar yang telah mengikuti model itu, sebenarnya, dapat mengambil langkah seterusnya, memberitahu orang dewasa yang dipercayai dan campur tangan dibuat yang mendedahkan tahap perancangan terakhir penembakan sekolah – dalam beberapa kes sudah – intervensi dibuat dan ia dihentikan, ” kata Barden kepada Adweek.

“Kami tahu kerja model.”

Ikuti penulis TODAY.com Scott Stump di Twitter.