‘Salad Berjimat’ di restoran dipercayai membantu melahirkan ibu-ibu yang berlebihan

Apa yang bermula sebagai sebuah restoran California yang menyajikan “Salad Berjimat” misteri yang melampaui masa depan, pelanggan hamil yang berharap ia akan memulakan permulaan buruh mereka telah berkembang menjadi legenda yang mempunyai wanita melintasi negara memerintahkan salad berpakaian dengan harapan membujuk mereka bayi sendiri tiba.

Siri Daly berpaling kepada salad terkenal dengan harapan memulakan kariernya dengan anak-anak perempuan London dan Etta. Dan, walaupun Daly tidak 100 peratus pasti salad itu adalah sebab utama kontraksinya bermula, Kontributor TODAY Food dan isteri HARI INI hari ini Carson Daly mengatakan dia fikir ia membantu.

“Kali pertama saya cuba ‘salad’ saya mengandung anak perempuan kami, Etta,” kata Daly. “Ia adalah tarikh tamat saya, jadi tidak perlu saya bersedia untuk keluar.”

Ibu Siri Daly turned twice to this famed
Ibu Siri Daly berpaling dua kali ke “Salad Bersalin” ini, dengan harapan dapat melangkah semula buruhnya.Siri Daly

“Saya mula mengalami kontraksi ringan dalam beberapa jam selepas makan, dan Etta dilahirkan dua hari kemudian,” kata Daly, sambil menambah bahawa doktornya juga telah membongkar membrannya – satu kaedah yang digunakan untuk mencuba memulakan kerja – betul sebelum dia makan salad, meninggalkan punca sebenar buruhnya tidak diketahui.

“Salad itu sendiri lazat tetapi apa yang saya benar-benar ingat adalah berpakaian,” kata Daly. “Ia mempunyai rasa yang sangat kuat – seperti mungkin ia dicampur dengan minyak kastor, atau Pitocin.”

‘Saluran bersalin’ restoran tuntutan untuk membantu ibu bekerjasama

Mac.10.201701:48

Malah, ketika mengharapkan anak perempuan mereka yang kedua, London, Carson Daly telah berpakaian yang disampaikan ke New York, di mana isterinya meminumnya langsung dari botol yang berharap untuk melompat memulakan kelahirannya.

“Dia digerakkan, jadi saya tidak pasti jika ia berfungsi, tetapi seperti mana-mana wanita mengandung akan memberitahu anda, ia patut dicuba,” kata Daly..

Siri dan Carson juga mempunyai anak lelaki yang lebih tua, Jack lahir tanpa campur tangan salad.

BERKAITAN: Salad bunting mula-mula dan cara lain yang diuji ibu untuk mendapatkan bayi dalam perjalanannya!

“Salad Bersalin” ada di menu di Caioti Pizza Cafe, sebuah restoran di kejiranan Studio City di Los Angeles, California. Carrie LaDou memiliki restoran itu, dan berkata selama hampir 30 tahun, mereka telah berkhidmat dengan sayur-sayuran yang misterius kepada wanita hamil yang sudah berkahwin masa lalu yang berharap dapat bekerja.

“Ia sudah 28 tahun ini,” kata LaDou HARI INI. “Wanita hamil datang setiap hari – kami mempunyai antara lima dan 20 sehari – mereka sudah berlarutan dan mereka mahu mengeluarkan bayi itu.”

Kebanyakan pelanggan kafe kredit memakai salad dengan memaksa buruh. Sementara LaDou mengatakan bahawa ramuan perkahwinan itu adalah rahsia keluarga, dia telah mendedahkan komponen lain dari salad: salad romaine, air suam, walnut dan pasteur gorgonzola keju.

“Ia sangat mudah, dan ramai orang tidak biasa dengan aircress, yang agak pahit,” kata LaDou, menjelaskan bahawa sering, wanita meminta untuk mengubah suai salad dan meninggalkan bahan-bahan tertentu keluar.

“Kami tidak mengatakan ia adalah pakaian – kita tidak tahu apa itu,” kata LaDou. “Jadi, saya selalu memberitahu mereka, ‘Jika anda di sini untuk mempunyai bayi, anda perlu mempunyai salad seperti yang dimaksudkan.”

View this post on Instagram

📷: @mikafalciola

A post shared by Stephanie Pressman ✨ Geek Chic (@stephpressman) on

LaDou kredit generasi wanita dan OBGYN mereka untuk reputasi salad. Sebenarnya, ketika LaDou sendiri hamil, doktornya memberitahunya untuk makan salad itu, tidak menyedari bahawa dia memiliki restoran yang bertanggung jawab untuk penciptaannya.

“Dia memberitahu saya, ‘Lihat, ada tempat ini di Studio City dan mereka mempunyai salad ini,” kata LaDou. “Dokter menghantar pesakit mereka di sini – begitu juga dengan bidan dan doulas – semua orang mengenali kami dan salad telah menjadi tradisi akhir kehamilan bagi kebanyakan penduduk tempatan.”

LaDou berkata restoran itu menjejaki “bayi salad” setiap bulan di atas papan papan yang tergantung di restoran. Dan, pengunjung hamil Cafe Caioti Pizza boleh menulis sedikit tentang kehamilan mereka dalam buku harian yang disediakan oleh restoran.

BERKAITAN: Carson Daly dan Siri Pinter berkongsi foto keluarga yang indah dari hari perkahwinan mereka

“Mereka menulis tentang apa yang sedang berlaku, apa yang mereka ada, dan masa berlalu,” kata LaDou. “Kadang-kadang, orang-orang kembali dan memberikan cerita tindak lanjut dan menghantar gambar bayi mereka dalam buku itu.”

“Sekarang ada anak-anak yang berusia dua puluhan yang masuk dan makan dan memberitahu kami bahawa ibu mereka makan salad,” LaDou meneruskan. “Ini bukan sesuatu yang kami buat – seorang wanita datang 28 tahun yang lalu yang telah berlarutan dan makan salad, kemudian merasakan penguncupan dan pergi kerja. Dari sana, popularitas salad terus meningkat.”

Jika anda suka cerita ini, anda mungkin suka video ini:

Carson Daly dan tunang gadis selamat datang

Ogos.21.201402:04